Se taie varza fideluta,se pune intr-un vas ,se sareaza si se lasa circa 5-10 min pentru a intra bine sarea in ea si a se inmuia.
Separat se taie ceapa marunt si se caleste pe foc in ulei incins.
Amestecam varza cu ceapa calita si mararul taiat marunt.
Afumatura se spala , se taie bucati potrivit de mari si se pune in apa rece la foc.Se lasa sa dea in cateva clocote,se spumeaza si apoi se scoate din apa.
Intr-un vas roman se pune un strat de varza ,adaugam putina boia, cateva boabe de piper, cateva frunze de dafin.Condimentam cu piper macinat.Deasupra punem jumatate din cantitatea de afumatura.Urmeaza iar un strat de varza peste care presaram boia,piper, piper boabe, foi de dafin.Ultimul strat este cu restul de afumatura.Adaugam o cana de apa(varza isi va mai lasa si ea suc) si dam la cuptor.Lasam pana ce varza scade si apoi adaugam sucul de rosii si lasam incontinuare la cuptor pana ce scade bine si se rumeneste.
Se serveste calda, acompaniata de un ardei iute si mamaliguta.
Pofta buna!
Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasaCiorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasa! Descopera cum sa pregatesti aceasta ciorba plina de vitamine, perfecta...
Ciorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasaReteta de cartofi noi la tigaie. Cartofi noi la tigaie reteta simpla. Reteta de cartofi fierti si trasi la tigaie. Retete cu...
Cartofi noi la tigaieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii
dorel cristian • 28 Octombrie 2022, 09:33 bunatate...bravooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo