Varza noua cu afumatura in vas roman

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Varza noua cu afumatura in vas roman

Ingrediente

  • .2 verze proaspete
  • .750 g afumatura
  • . 1 ceapa (eu am avut ceapa rosie)
  • .2-3 fire de ceapa verde
  • .1 legatura de marar
  • .o cana suc de rosii
  • .boia
  • .foi de dafin
  • .piper boabe
  • .sare,piper
  • .ulei

Mod de preparare

Se taie varza fideluta,se pune intr-un vas ,se sareaza si se lasa circa 5-10 min pentru a intra bine sarea in ea si a se inmuia.

Separat se taie ceapa marunt si se caleste pe foc in ulei incins.

Amestecam varza cu ceapa calita si mararul taiat marunt.

Afumatura se spala , se taie bucati potrivit de mari si se pune in apa rece la foc.Se lasa sa dea in cateva clocote,se spumeaza si apoi se scoate din apa.

Intr-un vas roman se pune un strat de varza ,adaugam putina boia, cateva boabe de piper, cateva frunze de dafin.Condimentam cu piper macinat.Deasupra punem jumatate din cantitatea de afumatura.Urmeaza iar un strat de varza peste care presaram boia,piper, piper boabe, foi de dafin.Ultimul strat este cu restul de afumatura.Adaugam o cana de apa(varza isi va mai lasa si ea suc) si dam la cuptor.Lasam pana ce varza scade si apoi adaugam sucul de rosii si lasam incontinuare la cuptor pana ce scade bine si se rumeneste.

Se serveste calda, acompaniata de un ardei iute si mamaliguta.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

d

dorel cristian • 28 Octombrie 2022, 09:33 bunatate...bravooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise