autor:

Dan65

» » Aluaturi si Foietaje

Varzare

Autor: Dan65 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dan65 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 aprilie 2013

Ingrediente
- 1kg Faina alba - 1 Capatina de varza dulce sau murata - 30ml ulei - 25g Drojdie - 2 Oua - Sare, piper, otet.

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Farmitam drojdia si o punem la diluat intr-un pahar cu putin zahar si putina apa calduta. O lasam circa 10 minute sa se dizolve intr-un loc caldut, pina cind incepe sa faca spuma. Intr-un castron mai mare punem faina, facem o gropita in mijloc in care spargem un ou intreg,punem drojdia care a inceput sa fermenteze si imprastiem pe deasupra o lingura de sare fina,dupa care incepem sa framintam, adaugind din cind in cind apa calduta. Framintam aluatul pina cind devine o coca omogena si elastica si nu se mai prinde de mina. Cind am terminat de framintat, acoperim castronul cu un prosop curat si il punem la dospit, intr-un loc caldut circa 45-50 de minute pina cind isi dubleaza volumul. Intre timp tocam marunt varza (Daca folosim varza murata e bine sa o tinem inainte la desarat in apa rece circa 1-2 ore, schimbind de citeva ori apa. Iar dupa ce o tocam trebuie sa o scurgem bine de apa). Intr-o cratita punem uleiul la incins, cind incepe sa se incinga, punem varza la calit, potrivim de sare, codimentam cu piper dupa gust. Daca folosim varza verde, codimentam si cu putin otet (dupa gust),pentru a primi o tenta de varza murata. Cine vrea, pentru mai multa aroma poate sa puna si putin cimbru. Cind varza este aproape calita o luam de pe foc si o lasam sa se raceasca. Atentie, varza trebuie sa ramina putin cruda, pentru ca isi va definitiva coacerea in cuptor. Cind aluatul e bine crescut, pe masa sau pe planseta de lucru presaram putina faina si golim aluatul. Il framintam pe masa pentru inca circa 5 minute pina incorporeaza bine faina ce am presarat-o inainte. Dupa care il impartim in 2 portii egale. Luam o portie si cu ajutorul unei sucitori intindem o foaie cit mai subtire (circa 3-4 mm) dupa care o taiem in dreptunghiuri egale. Cu o lingura punem din compozitia de varza pe fiecare dreptunghi de aluat. Apoi indoim dreptunghiurile, acoperind varza si apasam bine pe margini pentru a le inchide bine si le punem intr-o tava acoperita cu hirtie pentru copt sau tapetata cu faina. Spargem al 2-lea ou, il batem ca pentru omleta si ungem cu ou varzarele si le lasam sa mai dospeasca circa 15 minute. Dupa care le punem la copt in cuptor la 160 de grade pentru circa 45 de minute (pina cind se rumenesc frumos si aluatul e bine copt. Repetam operatia cu cea de a doua portie. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Varzare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Coronita cu dulceata de visine si nuca

Coronita cu dulceata de visine si nuca

Pentru aluat, punem ingredientele exact in ordinea enumerata mai sus, in masina de paine. Apoi o

24 voturi    16 comentarii
2h 50 min
Aluaturi si Foietaje
Spirale cu ciocolata si cu crant de alune de padure

Spirale cu ciocolata si cu crant de alune de padure

Se intinde aluatul, iar deasupra se pune cacaoa amestecata cu zahar, apoi punem si ciocolata facuta

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2013

    Foarte bune sunt si reteta prezentata bine ! Felicitari, Dan !

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • - 1kg Faina alba - 1 Capatina de varza dulce sau murata - 30ml ulei - 25g Drojdie - 2 Oua - Sare
  • piper
  • otet.

Raporteaza reteta

Retete
de Dan65
Salata de castraveti cu smantana si usturoi

Salata de castraveti cu smantana si usturoi

Se iau castravetii, se curata de coaja, se dau pe razatoarea de feliat (sau ii taiati rondele cit

5 voturi    2 comentarii
15 min
Salate de legume
Pilaf de orez cu legume

Pilaf de orez cu legume

Se spala si se curata de coaja toate legumele. Se taie cit mai marunt ceapa. Se taie in cubulete

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Risoto Mantovano (Orez Mantovan)

Risoto Mantovano (Orez Mantovan)

Este o reteta italiana specifica provincie Mantova. Intr-o cratita,anti aderenta,punem orezul la

3 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Fara foto

Floare de colt (Chef de cuisine)

Foarte bune sunt si reteta prezentata bine ! Felicitari, Dan !

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde