autor:

Licuta Marin

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Varzari

Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 octombrie 2013

Ingrediente
(pt. 10 varzari), Pentru aluat:, 350 gr faina 000, 1 ou, 50 gr unt, 100 ml lapte cald, 2 linguri cu ulei, 15 gr drojdie, un praf de sare, , , , , Pentru umplutura:, 1 kg varza verde, 1 ceapa mare, 75 ml ulei, marar verde tocat marunt, sare, piper, 1 ou pentru uns

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

14 voturi

Mod de preparare

1. Pregatim aluatul astfel: intr-un castronel punem drojdia la inmuiat impreuna cu cateva linguri de lapte cald. Amestecam faina cu oul pe care l-am batut in prealabil cu praful de sare, drojdia inmuiata, laptele cald ramas, uleiul si treptat untul topit. Framantam aluatul pana devine omogen si nu se mai lipeste de peretii vasului. Il lasam sa dospeasca la cald cel putin o ora.
2. Varza o curatam, o taiem fideluta si o frecam cu un praf de sare. Ceapa o curatam si o taiem marunt. Incingem uleiul intr-o cratita, punem ceapa si o calim usor pana devine transparenta.
3. Stoarcem bine varza de zeama lasata de la sare si o adaugam in cratita peste ceapa calita. Calim varza la foc potrivit apoximativ 20-30 de minute pana se inmoaie. Inainte cu 3-5 minute de a opri focul, adaugam mararul verde tocat si condimentam dupa gust cu sare si piper. Dam varza calita deoparte sa o lasam sa se raceasca complet.
4. Aluatul il impartim exact in doua si apoi jumatatile in cate cinci bucati. Luam cate o bucatica si o intindem cu sucitorul in forma de cerc cu diametrul de aproximativ 18-20 cm. In partea din dreapta a cercului asezam o lingura generoasa cu varza calita, apoi indoim partea de aluat mai ingusta peste varza si apoi venim deasupra cu partea din stanga, lipind usor marginile. Procedam la fel cu toate celelalte bucati ramase.
5. Lasam varzarile sa dospeasca la cald aproximativ 15 minute, dupa care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le ungem cu ou batut si le coacem la foc potrivit aproximativ 30-40 de minute, pana cand se rumenesc frumos. Le servim calde sau reci, dupa preferinta.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Varzari" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Varzari

Varzari

Se toaca ceapa si se caleste in ulei.Se adauga si kaizerul taiat cubulete si se lasa la calit.Se

47 voturi    28 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Varzari

Varzari

Se pune faina cernuta intr-un lighean, se face la mijloc o gropita si se pune drojdia inmuiata in

7 voturi    4 comentarii
4h
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine):

    Lichiu cu varza, fac si eu dar nu arata asa bine ca varzarile facute de tine, care sunt de-a dreptul apetisante! Te felicit, te pup, Licuta!

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Galetia Cristian , 09 noiembrie 2014

    Bune,imi plac

  • Fara foto

    Olimpia Jivanov , 09 noiembrie 2014

    Ce bune le facea bunica mea!

  • Fara foto

    Carmen Nicolae , 08 august 2014

    Sunt grozave si asa si cu carne tocata.

    • Fara foto

      Gabriela Simon , 17 decembrie 2013

      minunate

    • Fara foto

      Marieta Pall , 10 decembrie 2013

      Imi place sunt minunate.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2013

      Foarte apetisante!!!!!!!!

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2013

      Multumesc frumos, Maria!!!Daaa, bune tare!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2013

      tare bune trebuie sa fie!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

14 voturi

Ingrediente

  • (pt. 10 varzari)
  • Pentru aluat:
  • 350 gr faina 000
  • 1 ou
  • 50 gr unt
  • 100 ml lapte cald
  • 2 linguri cu ulei
  • 15 gr drojdie
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg varza verde
  • 1 ceapa mare
  • 75 ml ulei
  • marar verde tocat marunt
  • sare
  • piper
  • 1 ou pentru uns

Raporteaza reteta

Retete
de Licuta Marin
Pizza cu ton si sunca

Pizza cu ton si sunca

1. Drojdia se inmoaie in apa calduta apoi se toarna peste faina impreuna cu sarea, uleiul si margarina.

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Briose cu dulceata de mure

Briose cu dulceata de mure

1. Zaharul, iaurtul, ouale si uleiul se pun intr-un bol. Se omogenizeaza bine cu mixerul , dupa care

15 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pui Chinese

Pui Chinese

Se taie marunt usturoiul si se caleste putin in uleiul de masline. Pieptul de pui se taie suvite

22 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte apetisante!!!!!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Corabioare de creveti umplute cu salata de cruditati si nuci caramelizate