1. Pregatim aluatul astfel: intr-un castronel punem drojdia la inmuiat impreuna cu cateva linguri de lapte cald. Amestecam faina cu oul pe care l-am batut in prealabil cu praful de sare, drojdia inmuiata, laptele cald ramas, uleiul si treptat untul topit. Framantam aluatul pana devine omogen si nu se mai lipeste de peretii vasului. Il lasam sa dospeasca la cald cel putin o ora.
2. Varza o curatam, o taiem fideluta si o frecam cu un praf de sare. Ceapa o curatam si o taiem marunt. Incingem uleiul intr-o cratita, punem ceapa si o calim usor pana devine transparenta.
3. Stoarcem bine varza de zeama lasata de la sare si o adaugam in cratita peste ceapa calita. Calim varza la foc potrivit apoximativ 20-30 de minute pana se inmoaie. Inainte cu 3-5 minute de a opri focul, adaugam mararul verde tocat si condimentam dupa gust cu sare si piper. Dam varza calita deoparte sa o lasam sa se raceasca complet.
4. Aluatul il impartim exact in doua si apoi jumatatile in cate cinci bucati. Luam cate o bucatica si o intindem cu sucitorul in forma de cerc cu diametrul de aproximativ 18-20 cm. In partea din dreapta a cercului asezam o lingura generoasa cu varza calita, apoi indoim partea de aluat mai ingusta peste varza si apoi venim deasupra cu partea din stanga, lipind usor marginile. Procedam la fel cu toate celelalte bucati ramase.
5. Lasam varzarile sa dospeasca la cald aproximativ 15 minute, dupa care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le ungem cu ou batut si le coacem la foc potrivit aproximativ 30-40 de minute, pana cand se rumenesc frumos. Le servim calde sau reci, dupa preferinta.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii