autor:

» » Supe de legume

Velouté de dovleac

Autor: Graziella David (Bucatar sef)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 01 decembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Graziella David (Bucatar sef)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 01 decembrie 2005

Ingrediente
o bucata de 1/2 kg de dovleac galben, 1 cartof de marime mijlocie, 1 ceapa mijlocie sau un praz marisor, 1 morcov, o legatura de patrunjel, sare, piper dupa gust, putin ulei

Dificultate: Redusa Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Se curata dovleacul de coaja, se taie in cuburi. Se curatza morcovul si cartoful si se taie in bucatzi. Ceapa sau prazul (partea alba) se taie subtire si se caleste usor in putin ulei, pana se inmoaie.
Se pun ingredientele in oala de supa, se adauga apa cat sa le acopere bine, patrunjelul legat manunchi, apoi sare si piper dupa gust. Se fierbe la foc domol pana se imoaie ingredientele.
Se ia de pe foc si se indeparteaza legatura de patrunjel. Se scot legumele cu ajutorul unei linguri cu gauri si se pun in food processor sau in blender, eventual cu putina zeama de la supa. Se proceseaza pana se obtine un pireu. Se transfera continutul intr-o oala sau in castronul de supa si se adauga zeama de supa pana se obtine consistentza dorita.
Se serveste calda, cu smantana si crutoane.
Daca ti-a placut reteta noastra "Velouté de dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de conopida

Supa de conopida

Conopida o desfacem in buchetele mici, o spalam din mai multe ape si o lasam intr-o strecuratoare,

10 voturi    5 comentarii
45 min
Supe de legume
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Toate legumele se pun la fiert in apa, cat sa le acopere. Cand s-au fiert se scot din apa cu ajutorul

1 vot    1 comentariu
45 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • o bucata de 1/2 kg de dovleac galben
  • 1 cartof de marime mijlocie
  • 1 ceapa mijlocie sau un praz marisor
  • 1 morcov
  • o legatura de patrunjel
  • sare
  • piper dupa gust
  • putin ulei

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Retete

din Supe de legume

Supa crema de fasole mung,  gatita la Multicookerul Crock-Pot Express Supa crema de fasole mung, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Pentru inceput am facut supa limpede de pui. Am avut un pui de tara, crescut liber si hranit cu porumb. Grasimea galbena a puiului ii

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci cu naut, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express Supa crema de ciuperci cu naut, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Se folosesc ciuperci champignon albe sau brune, dupa preferinte. Eu am avut ciuperci bio, de pasune, muuuult mai aromate ca si ciupercile

0 voturi    0 comentarii
40 min
Multicooking
Supa crema de ciuperci