autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Velouté de dovleac

Autor: Graziella David (Bucatar sef)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 01 decembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Graziella David (Bucatar sef)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 01 decembrie 2005

Ingrediente
o bucata de 1/2 kg de dovleac galben, 1 cartof de marime mijlocie, 1 ceapa mijlocie sau un praz marisor, 1 morcov, o legatura de patrunjel, sare, piper dupa gust, putin ulei

Dificultate: Redusa Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Se curata dovleacul de coaja, se taie in cuburi. Se curatza morcovul si cartoful si se taie in bucatzi. Ceapa sau prazul (partea alba) se taie subtire si se caleste usor in putin ulei, pana se inmoaie.
Se pun ingredientele in oala de supa, se adauga apa cat sa le acopere bine, patrunjelul legat manunchi, apoi sare si piper dupa gust. Se fierbe la foc domol pana se imoaie ingredientele.
Se ia de pe foc si se indeparteaza legatura de patrunjel. Se scot legumele cu ajutorul unei linguri cu gauri si se pun in food processor sau in blender, eventual cu putina zeama de la supa. Se proceseaza pana se obtine un pireu. Se transfera continutul intr-o oala sau in castronul de supa si se adauga zeama de supa pana se obtine consistentza dorita.
Se serveste calda, cu smantana si crutoane.
Daca ti-a placut reteta noastra "Velouté de dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Ciorba de pastai cu rosii

Ciorba de pastai cu rosii

Curatam pastaile la capete, le spalam iar apoi le taiem in doua, in trei, depinde cat sunt de mari

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Supe de legume
Supa crema de dovleac

Supa crema de dovleac

Dovleacul se curata de coaja,se indeparteaza semintele si se taie in cuburi mici. Se aseaza intr-o

7 voturi    4 comentarii
30 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • o bucata de 1/2 kg de dovleac galben
  • 1 cartof de marime mijlocie
  • 1 ceapa mijlocie sau un praz marisor
  • 1 morcov
  • o legatura de patrunjel
  • sare
  • piper dupa gust
  • putin ulei

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Gulas Gulas

Pentru inceput se pune carnea de vitel la fiert in 2 litri de apa, deoarece este carnea ce fierbe mai greu decat cea de porc. Se fierbe

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de praz Ciorba de praz

Prazul se taie felii foarte foarte subtiri. Carnea se toaca foarte marunt cu cutitul cum am procedat eu sau poate fi tocata la masina

0 voturi    0 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe
Dal Shorva- supa de linte indiana