autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Velouté de dovleac

Autor: Graziella David (Bucatar sef)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 01 decembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Graziella David (Bucatar sef)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 01 decembrie 2005

Ingrediente
o bucata de 1/2 kg de dovleac galben, 1 cartof de marime mijlocie, 1 ceapa mijlocie sau un praz marisor, 1 morcov, o legatura de patrunjel, sare, piper dupa gust, putin ulei

Dificultate: Redusa Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Se curata dovleacul de coaja, se taie in cuburi. Se curatza morcovul si cartoful si se taie in bucatzi. Ceapa sau prazul (partea alba) se taie subtire si se caleste usor in putin ulei, pana se inmoaie.
Se pun ingredientele in oala de supa, se adauga apa cat sa le acopere bine, patrunjelul legat manunchi, apoi sare si piper dupa gust. Se fierbe la foc domol pana se imoaie ingredientele.
Se ia de pe foc si se indeparteaza legatura de patrunjel. Se scot legumele cu ajutorul unei linguri cu gauri si se pun in food processor sau in blender, eventual cu putina zeama de la supa. Se proceseaza pana se obtine un pireu. Se transfera continutul intr-o oala sau in castronul de supa si se adauga zeama de supa pana se obtine consistentza dorita.
Se serveste calda, cu smantana si crutoane.
Daca ti-a placut reteta noastra "Velouté de dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de ghebe cu legume (proaspete)

Supa de ghebe cu legume (proaspete)

Inainte de a trece la prepararea supei noastre, sa va fac cunoscute cateva informatii utile de care

5 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Supe de legume
Supa de cartofi

Supa de cartofi

Curatam ceapa, morcovii si cartofii. Intr-o oala (capacitate: 4 l) punem la calit ceapa taiata marunt,

10 voturi    10 comentarii
30 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • o bucata de 1/2 kg de dovleac galben
  • 1 cartof de marime mijlocie
  • 1 ceapa mijlocie sau un praz marisor
  • 1 morcov
  • o legatura de patrunjel
  • sare
  • piper dupa gust
  • putin ulei

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa-crema de dovleac Supa-crema de dovleac

Nu am facut niciodata, dar mi-am zis ca merita sa incerc. Dovleacul il aveam de la tara, mi-a mai ramas sa caut cea mai buna reteta. Fiindca

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa crema de dovleac cu mar Supa crema de dovleac cu mar

Pentru inceput am facut supa de pui. Am avut cateva resturi ramase de la un pui, adica gat, grasime si aripi, le-am pus la fiert in

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Laste umplute