autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Velouté de dovleac

Autor: Graziella David (Bucatar sef)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 01 decembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Graziella David (Bucatar sef)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 01 decembrie 2005

Ingrediente
o bucata de 1/2 kg de dovleac galben, 1 cartof de marime mijlocie, 1 ceapa mijlocie sau un praz marisor, 1 morcov, o legatura de patrunjel, sare, piper dupa gust, putin ulei

Dificultate: Redusa Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Se curata dovleacul de coaja, se taie in cuburi. Se curatza morcovul si cartoful si se taie in bucatzi. Ceapa sau prazul (partea alba) se taie subtire si se caleste usor in putin ulei, pana se inmoaie.
Se pun ingredientele in oala de supa, se adauga apa cat sa le acopere bine, patrunjelul legat manunchi, apoi sare si piper dupa gust. Se fierbe la foc domol pana se imoaie ingredientele.
Se ia de pe foc si se indeparteaza legatura de patrunjel. Se scot legumele cu ajutorul unei linguri cu gauri si se pun in food processor sau in blender, eventual cu putina zeama de la supa. Se proceseaza pana se obtine un pireu. Se transfera continutul intr-o oala sau in castronul de supa si se adauga zeama de supa pana se obtine consistentza dorita.
Se serveste calda, cu smantana si crutoane.
Daca ti-a placut reteta noastra "Velouté de dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Ciorba de dovlecei

Ciorba de dovlecei

Curatam si spalam legumele. Intr-o oala, punem jumatate din ulei, adaugam ceapa pe care o tocam marunt

13 voturi    5 comentarii
50 min
Supe de legume
Supa cu floricele

Supa cu floricele

Se pun morcovii la fiert. In tot timpul in care fierbem pentru supa focul sa fie pe mic, numai si

2 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • o bucata de 1/2 kg de dovleac galben
  • 1 cartof de marime mijlocie
  • 1 ceapa mijlocie sau un praz marisor
  • 1 morcov
  • o legatura de patrunjel
  • sare
  • piper dupa gust
  • putin ulei

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac cu fructe Supa crema de dovleac cu fructe

Dovleacul curatat de coaja si seminte, taiat cubulete, la fel si fructele, ceapa, morcovul si telina, lamaita spalata, toate se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Boabele de porumb din conserva le trecem printr-un jet de apa rece, apoi le lasam in strecuratoare la scurs. Laptele il punem la fiert

1 vot    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa de rosii cu fidea