autor:

Gabriela Urucu

» » Salate

Vinete cu maioneza

Autor: Gabriela Urucu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabriela Urucu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 iulie 2008

Ingrediente
2 kg de vinete, 3 oua (pentru maioneza - 2 fierte si unul crud), o ceapa medie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Vinetele se coc pe tava, se curata si apoi se pun la scurs cam 4-5 ore.
Se toaca marunt (teoretic cu ciocanul de lemn pt snitele, insa eu le toc cu cutitul).
Se taie ceapa foarte foarte marunt si se amesteca cu vinetele si putina sare dupa gust. Sarea e preferabil sa se puna inainte de maioneza, ca sa se lege mai bine.

Se face maioneza din 2 galbenusuri fierte pisate marunt si unul crud si ulei. La sfarsit se adauga o lingura de mustar. Pentru 2 kg de vinete trebuie cam o cana de maioneza.
Se pune maioneza peste vinete, se amesteca bine si se da putin la frigider, pentru ca e mult mai buna rece. :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu maioneza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Vinete cu maioneza

Vinete cu maioneza

Se coc vinetele pe o tava bine de tot a intre timp se taie bucatele sau la razatoare doua cepe medii.

0 voturi    0 comentarii
20 min
Salate de legume
Salata de vinete cu leurda si maioneza

Salata de vinete cu leurda si maioneza

Vinetele se pun intr-o tava cu hartie de copt si se da la foc mediu pentru a se coace. Se intorc

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 2 kg de vinete
  • 3 oua (pentru maioneza - 2 fierte si unul crud)
  • o ceapa medie

Raporteaza reteta

Retete
de Gabriela Urucu
Supa de pui cu galuste - mancarea mea preferata

Supa de pui cu galuste - mancarea mea preferata

Se pun la fiert legumele curatate si puiul...se urmareste sa se ia spuma...in timpul fierului se

275 voturi    26 comentarii
1h
Supe de carne
Mancare de varza

Mancare de varza

Varza se toaca marunt, se adauga aproximativ 2 lingurite de sare si se freaca bine pana se inmoaie.Se

25 voturi    10 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Retete

din Salate de legume

Dovlecei cu parmezan Dovlecei cu parmezan

Se taie rondele dovlecelul, se sareaza si se lasa la scurs 15 minute, apoi se scot rondelele pe un servetel absorbant. Se asaza rondelele

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive
Ratatouille la cuptor Ratatouille la cuptor

Legumele le spalam, le stergem si le taiem rondele, doar ceapa o curatam, o spalam si o taiem rondele, la fel ca celelalte legume. Intr-o

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei cu parmezan