autor:

simona stana

» » , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Vinete cu mozarella

Autor: simona stana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: simona stana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 iulie 2009

Ingrediente
2-3 vinete mijlocii,, 500 grame Mozarella,, 4-5 catei de usturoi,, patrunjel,, oregano,, 4 rosii medii,, sare,, zahar.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala vinetele, se taie rondele de un centimetru si se presara cu sare. Se taie rondele de Mozarella si de rosii, atatea rondele cate rondele de vinete avem. Cateii de usturoi se toaca marunt.

Dupa ce au stat cu sare aprox 15 minute, se scurg vinetele de zeama, se tavalesc prin faina si se prajesc pe ambele parti in putin ulei incins. Dupa ce sunt prajite se asaza intr-o tava. Deasupra fiecarei rondele de vinete se pune o felie de Mozarella iar peste Mozarella o felie de rosie. Se da la cuptor pentru a se topi usor Mozarella.

In uleiul ramas de la prajirea vinetelor se pune o rosie decojita si pasata, usturoiul si se adauga sare dupa gust (eu pun si putin zahar, cam un pliculet de 5 grame). Cand sosul se ingroasa putin se pune patrunjel tocat si oregano. Sosul astfel obtinut se pune peste vinete. Se mai lasa cateva minute in tava dupa care se poate servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu mozarella" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Gulas

Gulas

Preparare: pentru inceput curatam cartofii, ii taiem si ii punem la fiert.(doar pe jumatate fierti).

43 voturi    13 comentarii
2h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pui Vanatoresc (Cacciatore)

Pui Vanatoresc (Cacciatore)

O reteta deosebita cu un sos minunat, aromat si plin de savoare. Nu este deloc complicata si ce sa

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 august 2010

    O bunatate !

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2009

    Interesanta reteta,si eu fac ceva asemanator doar ca pun si parmigiano iar vinetele nu le trec prin faina,le prajesc direct.Felicitari oricum.

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2009

    Interesanta reteta,si eu fac ceva asemanator doar ca pun si parmigiano iar vinetele nu le trec prin faina,le prajesc direct.Felicitari oricum.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 2-3 vinete mijlocii,
  • 500 grame Mozarella,
  • 4-5 catei de usturoi,
  • patrunjel,
  • oregano,
  • 4 rosii medii,
  • sare,
  • zahar.

Raporteaza reteta

Retete
de simona stana
Chiftea umpluta cu oua

Chiftea umpluta cu oua

Se pune painea la inmuiat intr-un vas cu apa.Intr-un bol se pune carnea,miezul de paine stors de

20 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Salata de legume cu carne

Salata de legume cu carne

Se pun la fiert in 5litri de apa carnea cu sare,cateii de usturoi,ceapa intreaga,jumatate din legatura

9 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Salate de legume
Chiftelute cu cascaval si oua fierte

Chiftelute cu cascaval si oua fierte

Se pune painea la inmuiat intr-un vas cu apa.Intr-un bol se pune carnea,miezul de paine stors de

1 vot    4 comentarii
1h
Aperitive cu oua

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Chiftele din dovlecel si ton Chiftele din dovlecel si ton

Curatam dovleceii de coaja, taiem pe jumatate si punem la fiert cu putina sare ( 25 minute). Ii scoatem intr-o strecuratoare unde cu

23 voturi    18 comentarii
1h
Aperitive
Evantai de vinete ( à la Horia V.)