autor:

Mihaela11

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Vinete la cuptor cu mozzarella si cascaval

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 17 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 17 septembrie 2013

Ingrediente
initial am vrut sa prepar "melanzane alla parmigiano", dar am uitat sa cumpar parmezan si fiind in criza de timp am inlocuit parmezanul cu cascaval., Avem nevoie de:, -2 vinete mari, -1 kg de rosii, -3-4 catei de usturoi, -o legatura de frunze de busuioc verde, -250 g branza mozzarella, -150 g cascaval ras, -sare dupa gust, -ulei de masline virgin, -piper proaspat macinat dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

58 voturi

Mod de preparare

Vinetele se spala, se taie in felii de cca 1,5 cm grosime si se sareaza; se lasa 20 de minute.
Rosiile se oparesc ,se curata de coaja si se taie marunt.
Intr-o tigaie teflonata se caleste usturoiul taiat marunt in ulei de masline virgin 2-3 minute, pana usturoiul ia o culoare aurie si se adauga rosiile; se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Tigaia se acopera cu un capac si se lasa la fiert la foc mediu cca 15 minute pana sosul se ingroasa.
Se indeparteaza excesul de apa de pe vinete cu ajutorul servetelelor de bucatarie.
Vinetele se ung cu ulei de masline si se prajesc intr-o tigaie teflonata.
Intr-un vas de pyrex de 20/30 cm se aseaza un strat de vinete, apoi jumatate din sosul de rosii.
Se pune jumatate din branza mozzarella taiata cubulete si se presara cu cascaval ras si frunze de busuioc.
Se pune din nou un strat de vinete, sos de rosii , mozzarella, cascaval si frunze de busuioc.
Se stropeste cu putin ulei de masline si se da la cuptorul pre-incalzit la 200 grade C 20-25 de minute pana se rumeneste.


Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete la cuptor cu mozzarella si cascaval" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legumele toamnei

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Mariuta

    Mariuta (Chef de cuisine):

    Am pus ingredientele doar intr-un singur strat pentru ca vasul era mai mare. La sosul de rosii am adaugat si pasta concentrata de rosii. A iesit delicios! Recomand tuturor. E lejer si sanatos!

  • 9 comentarii

  • AdeLyna

    AdeLyna (Chef de cuisine) , 07 iulie 2015

    Cat de bine poate sa arate....am sa incerc si eu cat de curand :D

  • Natalia , 26 mai 2014

    Pare sa fie destul de gustos am sa incerc neaparat sa prepar asa ceva.

  • Didina Mihalache , 07 martie 2014

    foarte bun si sanatos

    • Bela Peto , 06 martie 2014

      super

    • Oana Voicu , 18 ianuarie 2014

      bun

    • mira (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2013

      rosii, vinete, mozzarella... ce poate fi mai gustos?

    • Gina Zamfirescu , 27 noiembrie 2013

      BUN

    • Agache Lenuta , 19 octombrie 2013

      superba

    • Serban Aura , 01 octombrie 2013

      e buna

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

58 voturi

Ingrediente

  • initial am vrut sa prepar "melanzane alla parmigiano"
  • dar am uitat sa cumpar parmezan si fiind in criza de timp am inlocuit parmezanul cu cascaval.
  • Avem nevoie de:
  • -2 vinete mari
  • -1 kg de rosii
  • -3-4 catei de usturoi
  • -o legatura de frunze de busuioc verde
  • -250 g branza mozzarella
  • -150 g cascaval ras
  • -sare dupa gust
  • -ulei de masline virgin
  • -piper proaspat macinat dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

20 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

AdeLyna (Chef de cuisine)

Cat de bine poate sa arate....am sa incerc si eu cat de curand :D

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb. Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb.

Dupa ce se spala bine carnea de pui, se va cali în uleiul de masline pâna îsi schimba culoarea, apoi se adauga ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Spanac cu cascaval la cuptor