Vinetele se spala, se taie in felii de cca 1,5 cm grosime si se sareaza; se lasa 20 de minute.
Rosiile se oparesc ,se curata de coaja si se taie marunt.
Intr-o tigaie teflonata se caleste usturoiul taiat marunt in ulei de masline virgin 2-3 minute, pana usturoiul ia o culoare aurie si se adauga rosiile; se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Tigaia se acopera cu un capac si se lasa la fiert la foc mediu cca 15 minute pana sosul se ingroasa.
Se indeparteaza excesul de apa de pe vinete cu ajutorul servetelelor de bucatarie.
Vinetele se ung cu ulei de masline si se prajesc intr-o tigaie teflonata.
Intr-un vas de pyrex de 20/30 cm se aseaza un strat de vinete, apoi jumatate din sosul de rosii.
Se pune jumatate din branza mozzarella taiata cubulete si se presara cu cascaval ras si frunze de busuioc.
Se pune din nou un strat de vinete, sos de rosii , mozzarella, cascaval si frunze de busuioc.
Se stropeste cu putin ulei de masline si se da la cuptorul pre-incalzit la 200 grade C 20-25 de minute pana se rumeneste.
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii