autor:

Mihaela11

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Vinete la cuptor cu mozzarella si cascaval

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 17 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 17 septembrie 2013

Ingrediente
initial am vrut sa prepar "melanzane alla parmigiano", dar am uitat sa cumpar parmezan si fiind in criza de timp am inlocuit parmezanul cu cascaval., Avem nevoie de:, -2 vinete mari, -1 kg de rosii, -3-4 catei de usturoi, -o legatura de frunze de busuioc verde, -250 g branza mozzarella, -150 g cascaval ras, -sare dupa gust, -ulei de masline virgin, -piper proaspat macinat dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

54 voturi

Mod de preparare

Vinetele se spala, se taie in felii de cca 1,5 cm grosime si se sareaza; se lasa 20 de minute.
Rosiile se oparesc ,se curata de coaja si se taie marunt.
Intr-o tigaie teflonata se caleste usturoiul taiat marunt in ulei de masline virgin 2-3 minute, pana usturoiul ia o culoare aurie si se adauga rosiile; se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Tigaia se acopera cu un capac si se lasa la fiert la foc mediu cca 15 minute pana sosul se ingroasa.
Se indeparteaza excesul de apa de pe vinete cu ajutorul servetelelor de bucatarie.
Vinetele se ung cu ulei de masline si se prajesc intr-o tigaie teflonata.
Intr-un vas de pyrex de 20/30 cm se aseaza un strat de vinete, apoi jumatate din sosul de rosii.
Se pune jumatate din branza mozzarella taiata cubulete si se presara cu cascaval ras si frunze de busuioc.
Se pune din nou un strat de vinete, sos de rosii , mozzarella, cascaval si frunze de busuioc.
Se stropeste cu putin ulei de masline si se da la cuptorul pre-incalzit la 200 grade C 20-25 de minute pana se rumeneste.


Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete la cuptor cu mozzarella si cascaval" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piept de rata gotica cu sos de afine

Piept de rata gotica cu sos de afine

Se cresteaza pieptul de rata pe partea cu pielea, se sareaza, se pipereaza si se pune in tigaia rece,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancarica Bunicii

Mancarica Bunicii

Taiem ardei copti in fasii subtiri.Incalzim 2 linguri de ulei si calim timp de 5 - 6 minute fasiile

8 voturi    3 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 50 %
599.99 lei
299.99 lei

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Mariuta

    Mariuta (Chef de cuisine):

    Am pus ingredientele doar intr-un singur strat pentru ca vasul era mai mare. La sosul de rosii am adaugat si pasta concentrata de rosii. A iesit delicios! Recomand tuturor. E lejer si sanatos!

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • AdeLyna

    AdeLyna (Chef de cuisine) , 07 iulie 2015

    Cat de bine poate sa arate....am sa incerc si eu cat de curand :D

  • Fara foto

    Natalia , 26 mai 2014

    Pare sa fie destul de gustos am sa incerc neaparat sa prepar asa ceva.

  • Fara foto

    Didina Mihalache , 07 martie 2014

    foarte bun si sanatos

    • Fara foto

      Bela Peto , 06 martie 2014

      super

    • Fara foto

      Oana Voicu , 18 ianuarie 2014

      bun

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2013

      rosii, vinete, mozzarella... ce poate fi mai gustos?

    • Fara foto

      Gina Zamfirescu , 27 noiembrie 2013

      BUN

    • Fara foto

      Agache Lenuta , 19 octombrie 2013

      superba

    • Fara foto

      Serban Aura , 01 octombrie 2013

      e buna

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

54 voturi

Ingrediente

  • initial am vrut sa prepar "melanzane alla parmigiano"
  • dar am uitat sa cumpar parmezan si fiind in criza de timp am inlocuit parmezanul cu cascaval.
  • Avem nevoie de:
  • -2 vinete mari
  • -1 kg de rosii
  • -3-4 catei de usturoi
  • -o legatura de frunze de busuioc verde
  • -250 g branza mozzarella
  • -150 g cascaval ras
  • -sare dupa gust
  • -ulei de masline virgin
  • -piper proaspat macinat dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

19 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

AdeLyna (Chef de cuisine)

Cat de bine poate sa arate....am sa incerc si eu cat de curand :D

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ardei umpluti cu conopida la cuptor Ardei umpluti cu conopida la cuptor

Conopida desfacută buchețele se fierbe 10 minute în apă cu sare; După ce s-a fiert, se scurge apa și se lasă la racit: Ardeii

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Gulas de vita Gulas de vita

Punem pulpa de vită, tăiată cubulețe mari, la fiert in oala minune pt 2 ore fără sare. Căt fierbe carnea, intr-o oala punem

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Tarta cu dovlecel si branza
Cookie Settings