autor:

Fara foto

» » Salate

Vinete pane

Autor: Marian-Corneliu Bindea (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 18 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marian-Corneliu Bindea (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 18 mai 2008

Ingrediente
doua vinete potrivite, doua oua, un pahar de faina, doi catei de usturoi, ulei, boia dulce, busuioc uscat, sare si piper

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Se curata vinetele, apoi se taie felii subtiri, apoi se presara cu si se lasa pe un platou inclinat 20 de minute astfel incat sa se scurga apa din ele.
Se bat ouale impreuna cu usturoiul zdrobit, boiaua dulce, busuiocul uscat, putina faina si se asezoneaza cu piper.
Faina se pune pe o farfurie.
Se incinge ulei intr-o tigaie, apoi se iau bucatile de vinete, se trec prin faina, apoi prin ouale batute si din nou prin faina si se prajesc pe ambele parti.
Se scot pe hartie absorbanta pentru a scapa de surplusul de ulei.
Merg foarte bine cu sos de maioneza si salata de castraveti ca aperitiv, ca garnitura sau chiar ca fel principal alaturi de piure de cartofi si salata de varza proaspata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete pane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate reci
Rulouri de vinete pane

Rulouri de vinete pane

Vanata se curata de coaja, apoi se feliaza pe lungimea vinetei cat se poate de subtire. Se presara

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Vinete pane

Vinete pane

Se spala se taie rondele sau fisii vinetele ,se presara cuputina sare ,se scureg apoi de apa se dau

3 voturi    2 comentarii
1h
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 48 %
269.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

3 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate reci

Salata de varza cu rosii deshidratate si ton Salata de varza cu rosii deshidratate si ton

Tocăm varza fideluță, apoi o frecăm cu puțină sare și o stropim cu zeamă de lămâie. O lăsăm așa 10-15 minute, să-și

0 voturi    0 comentarii
15 min
Bucate la borcan
Salata aromata de toamna Salata aromata de toamna

Aceasta salata am mancat-o prima oara in casa cumnatei mele in Bucovina, ea a invatat reteta de la mama ei. Trebuie sa recunosc ca ador

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Salata de sfecla rosie