Se curata vinetele, apoi se taie felii subtiri, apoi se presara cu si se lasa pe un platou inclinat 20 de minute astfel incat sa se scurga apa din ele.
Se bat ouale impreuna cu usturoiul zdrobit, boiaua dulce, busuiocul uscat, putina faina si se asezoneaza cu piper.
Faina se pune pe o farfurie.
Se incinge ulei intr-o tigaie, apoi se iau bucatile de vinete, se trec prin faina, apoi prin ouale batute si din nou prin faina si se prajesc pe ambele parti.
Se scot pe hartie absorbanta pentru a scapa de surplusul de ulei.
Merg foarte bine cu sos de maioneza si salata de castraveti ca aperitiv, ca garnitura sau chiar ca fel principal alaturi de piure de cartofi si salata de varza proaspata.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii