Vinete pane

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • doua vinete potrivite
  • doua oua
  • un pahar de faina
  • doi catei de usturoi
  • ulei
  • boia dulce
  • busuioc uscat
  • sare si piper

Mod de preparare

Se curata vinetele, apoi se taie felii subtiri, apoi se presara cu si se lasa pe un platou inclinat 20 de minute astfel incat sa se scurga apa din ele.

Se bat ouale impreuna cu usturoiul zdrobit, boiaua dulce, busuiocul uscat, putina faina si se asezoneaza cu piper.

Faina se pune pe o farfurie.

Se incinge ulei intr-o tigaie, apoi se iau bucatile de vinete, se trec prin faina, apoi prin ouale batute si din nou prin faina si se prajesc pe ambele parti.

Se scot pe hartie absorbanta pentru a scapa de surplusul de ulei.

Merg foarte bine cu sos de maioneza si salata de castraveti ca aperitiv, ca garnitura sau chiar ca fel principal alaturi de piure de cartofi si salata de varza proaspata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise