autor:

Lucica-Elena Puscas

» » Salate

Vinete picante

Autor: Lucica-Elena Puscas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 noiembrie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lucica-Elena Puscas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 noiembrie 2007

Ingrediente
2 vinete, 1 dovlecel, 2 morcovi, 2 cepe albe mari, 1 ardei garas rosu, 3-4 ardei iuti, 4 rosii, 50g stafide, 50g samburi de fistic, menta proaspata, 50 ml ulei de masline, sare, piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

3 voturi

Mod de preparare

Vinetele si dovleceii se taie cubulete, se pun intr-un castron, se presara cu sare. Dupa 30 min se storc, se pun intr-o tava si se stropesc cu uleiul de masline. Se acopera cu folie de aluminiu (intepata in 4-5 locuri) si se da la cuptor 20 min.
Morcovii se taie bastonase, ceapa solzisori, ardeiul gras cubulete iar ardeiul iute solzisori. Acestea impreuna cu rosiile cubulete (in prealabil decojite), stafidele si samburii de fistic se adauga peste vinete .
Se pun in cuptor inca 20 min.
La final se adauga sare, piper si menta tocata.
Se poate sevi atat calda cat si rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete picante" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata de vinete cu dovlecel

Salata de vinete cu dovlecel

Se coc vinetele la flacara iute, pe toate partile, apoi se scot pe un fund de lemn. Dovlecelul se

27 voturi    18 comentarii
40 min
Salate de legume
Salata racoritoare

Salata racoritoare

Soarele asta se joaca cu mine si ma face sa ies afara imbracata subtire...ca sa constat cu stupoare

16 voturi    11 comentarii
20 min
Salate de legume

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

3 voturi

Ingrediente

  • 2 vinete
  • 1 dovlecel
  • 2 morcovi
  • 2 cepe albe mari
  • 1 ardei garas rosu
  • 3-4 ardei iuti
  • 4 rosii
  • 50g stafide
  • 50g samburi de fistic
  • menta proaspata
  • 50 ml ulei de masline
  • sare
  • piper dupa gust

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Salate de legume

Dovlecei cu parmezan Dovlecei cu parmezan

Se taie rondele dovlecelul, se sareaza si se lasa la scurs 15 minute, apoi se scot rondelele pe un servetel absorbant. Se asaza rondelele

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Ratatouille la cuptor Ratatouille la cuptor

Legumele le spalam, le stergem si le taiem rondele, doar ceapa o curatam, o spalam si o taiem rondele, la fel ca celelalte legume. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tabouleh cu vinete