autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Vinete umplute

Autor: NeMeSe (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Maroc


    Reteta postata pe: 07 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: NeMeSe (Chef de cuisine)   
Specific:  

Maroc


Reteta postata pe: 07 mai 2009

Ingrediente
2 portii:, 1 vanata potrivita ca marime, 15 samburi de nuca, 15 migdale, 5-6 rosii uscate, 20 stafide, ulei de masline, lamai, mozzarella, patrunjel, 150 g pasta de Humus (se gasete la conserva), seminte de susan

Dificultate: Medie Timp: 50 min

9 voturi

Mod de preparare

Se taie vanata pe lungime in 2 jumatati egale, dupa care se scobesc cu o lingura, lasand peretii de 1-2 cm grosime. Dupa ce se elimina semintele, se toaca in cubulete ce s-a scos din scobitura.

Se maruntesc nucile si migdalele, se taie marunt rosiile uscate si se amesteca impreuna cu cubuletele de vinete si stafidele. Se adauga sare, piper si se umplu cu acest amestec jumatatile de vinata.

Se toarna peste umplutura ulei de masline (2-3 linguri in fiecare jumatate) si zeama de lamaie. Fiecare jumatate se impacheteaza in folie de aluminiu (se pune folia de aluminiu pe masa, se aseaza jumatatea de vanata, se iau colturile foliei si se impreuneaza
deasupra, pentru a le putea desface usor mai tarziu)
Se aseaza in tava si se dau la cuptor, la foc mic-mediu (180°C) pentru 25 minute. Se scoate apoi tava si se desfac foliile de aluminiu, dupa care se rade mozzarella deasupra. Se baga din nou la cuptor pana se
rumenesc bine.

Se pune Humusul intr-un castron, se stoarce peste el zeama de la o lamaie si se pun 5 linguri de ulei de masline , amestecandu-se pana devine o pasta omogena.

Se pune jumatatea de vanata umpluta in farfurie, se pun deasupra 3-4 linguri de sos de humus si se orneaza cu patrunjel verde, seminte de susan, ulei de masline, zeama de lamaie.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Rosii umplute cu vinete albe cu maioneza

Rosii umplute cu vinete albe cu maioneza

Pt a umple rosiile am folosit vinete cu coaja alba coapte, preparate cu maioneza. Rosiile

9 voturi    6 comentarii
10 min
Aperitive
Vinete umplute

Vinete umplute

- se taie vinetele pe jumătate, longitudinal, şi se pun într-o tavă, pe o foaie de copt, şi

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    Super !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

    mmmm ce bunatate!!!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 iulie 2009

    O bunatate. Eu pregatesc cu carne,pasta de branza,dar sigur o sa incerc si reteta ta,mi se par combinatiile deosebite.

Dificultate

Medie

Timp

50 min

9 voturi

Ingrediente

  • 2 portii:
  • 1 vanata potrivita ca marime
  • 15 samburi de nuca
  • 15 migdale
  • 5-6 rosii uscate
  • 20 stafide
  • ulei de masline
  • lamai
  • mozzarella
  • patrunjel
  • 150 g pasta de Humus (se gasete la conserva)
  • seminte de susan

Raporteaza reteta

Retete
de NeMeSe
Buchete de sparanghel cu somon

Buchete de sparanghel cu somon

Se fierb 3-5 minute tulpinile de sparanghel in apa cu sare. Se scot si se dau sub jet de apa rece,

6 voturi    6 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Placinta cu spanac

Placinta cu spanac

Se decongeleaza spanacul, dupa care se amesteca cu branza feta, cu uleiul, ouale, pesmetul si zeama

7 voturi    8 comentarii
30 min
Retete vegetariene

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Arpacasul se spala in 9 ape, apoi se da la fiert cu cele 3 cani de apa si cu sarea. Se fierbe amestecand foarte

25 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Se pun doua oale cu apa la fiert. Intre timp, intr-un vas se amesteca branza de vaci cu grisul,

11 voturi    7 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje
Fasole batuta cu leurda