Se taie vanata pe lungime in 2 jumatati egale, dupa care se scobesc cu o lingura, lasand peretii de 1-2 cm grosime. Dupa ce se elimina semintele, se toaca in cubulete ce s-a scos din scobitura.
Se maruntesc nucile si migdalele, se taie marunt rosiile uscate si se amesteca impreuna cu cubuletele de vinete si stafidele. Se adauga sare, piper si se umplu cu acest amestec jumatatile de vinata.
Se toarna peste umplutura ulei de masline (2-3 linguri in fiecare jumatate) si zeama de lamaie. Fiecare jumatate se impacheteaza in folie de aluminiu (se pune folia de aluminiu pe masa, se aseaza jumatatea de vanata, se iau colturile foliei si se impreuneaza
deasupra, pentru a le putea desface usor mai tarziu)
Se aseaza in tava si se dau la cuptor, la foc mic-mediu (180°C) pentru 25 minute. Se scoate apoi tava si se desfac foliile de aluminiu, dupa care se rade mozzarella deasupra. Se baga din nou la cuptor pana se
rumenesc bine.
Se pune Humusul intr-un castron, se stoarce peste el zeama de la o lamaie si se pun 5 linguri de ulei de masline , amestecandu-se pana devine o pasta omogena.
Se pune jumatatea de vanata umpluta in farfurie, se pun deasupra 3-4 linguri de sos de humus si se orneaza cu patrunjel verde, seminte de susan, ulei de masline, zeama de lamaie.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii