Se da drumul la cuptor.
Se spala vinetele si se taie pe jumatate pe lungime lasand coada intacta.
Pe fiecare jumatate de vanata se face o taietura dar fara sa taiem si coaja (doar in miez) lasandu-se 2,5 cm la fiecare capat.
Se presara sare pe vinetele taiate si se lasa deoparte pentru 15 minute.
In putin ulei de masline se caleste ceapa pana se inmoaie.Se adauga carnea tocata si se gateste pana ce s-a evaporat toata apa.
Se adauga usturoiul(eu l-am dat pe razatoare),conserva de rosii cuburi ,pasta de tomate si fulgii de ardei rosu iute.
Se asesoneaza cu sare si piper dupa gust,se amesteca bine.
Se mai lasa pe foc pentru cateva minute amestecand continuu.
Se ia de pe foc si se amesteca patrunjelul tocat.
Vinetele se sterg cu un prosop de bucatarie si se prajesc usor pe ambele parti in putin ulei de floarea soarelui intr-o tigaie.
Apoi se pun intr-o tava unsa bine cu ulei cu partea sectionata in sus.
Se pune umplutura peste fiecare vanata ,apoi se pune cate o felie de rosie si de ardei tot pe fiecare vanata.
Se amesteca apa cu putin ulei de masline si se toarna in tava pe langa vinete.
Se acopera cu folie de aluminiu si se baga la cuptor pentru 40 de minute.
Se scoate folia de aluminiu(staniol)si se mai lasa inca 15 minute la cuptor.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii