autor:

nicerose

» » Mancaruri cu carne

Vinete umplute

Autor: nicerose (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 10 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nicerose (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 10 iulie 2010

Ingrediente
3 vinete medii, 340 g carne tocata de vita sau oaie, 1 ceapa medie,tocata marunt, 4 catei de usturoi ,tocati marunt, 400 g rosii cuburi(o conserva), 2 linguri pasta de tomate, 240 ml apa, 1 legatura de patrunjel,tocata, 1 lingura ulei de masline, 6 felii subtiri de rosie si ardei gras, sare, dupa gust, 1 lingurita fulgi de ardei rosu iute, ulei de floarea soarelui

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

5 voturi

Mod de preparare

Se da drumul la cuptor.

Se spala vinetele si se taie pe jumatate pe lungime lasand coada intacta.

Pe fiecare jumatate de vanata se face o taietura dar fara sa taiem si coaja (doar in miez) lasandu-se 2,5 cm la fiecare capat.

Se presara sare pe vinetele taiate si se lasa deoparte pentru 15 minute.

In putin ulei de masline se caleste ceapa pana se inmoaie.Se adauga carnea tocata si se gateste pana ce s-a evaporat toata apa.
Se adauga usturoiul(eu l-am dat pe razatoare),conserva de rosii cuburi ,pasta de tomate si fulgii de ardei rosu iute.
Se asesoneaza cu sare si piper dupa gust,se amesteca bine.
Se mai lasa pe foc pentru cateva minute amestecand continuu.
Se ia de pe foc si se amesteca patrunjelul tocat.

Vinetele se sterg cu un prosop de bucatarie si se prajesc usor pe ambele parti in putin ulei de floarea soarelui intr-o tigaie.

Apoi se pun intr-o tava unsa bine cu ulei cu partea sectionata in sus.

Se pune umplutura peste fiecare vanata ,apoi se pune cate o felie de rosie si de ardei tot pe fiecare vanata.

Se amesteca apa cu putin ulei de masline si se toarna in tava pe langa vinete.

Se acopera cu folie de aluminiu si se baga la cuptor pentru 40 de minute.

Se scoate folia de aluminiu(staniol)si se mai lasa inca 15 minute la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Vinete Umplute cu Branza de vaci

Vinete Umplute cu Branza de vaci

Vinetele se scobesc de miez si se curata de bucati de coaja, morcovii se fierb pentru a fi moi, se

22 voturi    1 comentariu
45 min
Aperitive
Vinete umplute la cuptor

Vinete umplute la cuptor

Se taie vinetele in doua, se scobesc de miez (miezul se taie cubulete si se rezerva) se pune uleiul

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 17 iulie 2010

    Foarte gustoase si condimentate. Eu adaug si putina mazare si 1 morcov la umplutura ;le servesc cu garnitura de orez.

  • nicerose

    nicerose (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

    chiar sunt gustoase vinetele umplute...mai ales a doua zi...

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    Foarte gustoasa...o voi incerca si eu!

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

5 voturi

Ingrediente

  • 3 vinete medii
  • 340 g carne tocata de vita sau oaie
  • 1 ceapa medie,tocata marunt
  • 4 catei de usturoi ,tocati marunt
  • 400 g rosii cuburi(o conserva)
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 240 ml apa
  • 1 legatura de patrunjel,tocata
  • 1 lingura ulei de masline
  • 6 felii subtiri de rosie si ardei gras
  • sare, dupa gust
  • 1 lingurita fulgi de ardei rosu iute
  • ulei de floarea soarelui

Raporteaza reteta

Retete
de nicerose
Orez cu pui(Chicken masala rice)

Orez cu pui(Chicken masala rice)

Se incalzeste uleiul,se prajeste puiul bine,se adauga ceapa,ghimbirul,morcovul si mazarea.Se adauga

4 voturi    2 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Chapli Peshawari Kebab

Chapli Peshawari Kebab

Se amesteca toate ingredientele,in afara de ou,foarte bine.Se lasa deoparte pentru 1/2 ora sa se

4 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Chiftelute din cartofi (Aloo ki tikki)

Chiftelute din cartofi (Aloo ki tikki)

Cartofii fierti si curatati de coaja se paseaza cu furculita bine de tot apoi se amesteca cu celelalte

3 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte gustoase si condimentate. Eu adaug si putina mazare si 1 morcov la umplutura ;le servesc cu garnitura de orez.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Curry de pui