Vinete umplute

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Vinete umplute

Ingrediente

  • 3 vinete medii
  • 340 g carne tocata de vita sau oaie
  • 1 ceapa medie,tocata marunt
  • 4 catei de usturoi ,tocati marunt
  • 400 g rosii cuburi(o conserva)
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 240 ml apa
  • 1 legatura de patrunjel,tocata
  • 1 lingura ulei de masline
  • 6 felii subtiri de rosie si ardei gras
  • sare,piper dupa gust
  • 1 lingurita fulgi de ardei rosu iute
  • ulei de floarea soarelui

Mod de preparare

Se da drumul la cuptor.

Se spala vinetele si se taie pe jumatate pe lungime lasand coada intacta.

Pe fiecare jumatate de vanata se face o taietura dar fara sa taiem si coaja (doar in miez) lasandu-se 2,5 cm la fiecare capat.

Se presara sare pe vinetele taiate si se lasa deoparte pentru 15 minute.

In putin ulei de masline se caleste ceapa pana se inmoaie.Se adauga carnea tocata si se gateste pana ce s-a evaporat toata apa.

Se adauga usturoiul(eu l-am dat pe razatoare),conserva de rosii cuburi ,pasta de tomate si fulgii de ardei rosu iute.

Se asesoneaza cu sare si piper dupa gust,se amesteca bine.

Se mai lasa pe foc pentru cateva minute amestecand continuu.

Se ia de pe foc si se amesteca patrunjelul tocat.

Vinetele se sterg cu un prosop de bucatarie si se prajesc usor pe ambele parti in putin ulei de floarea soarelui intr-o tigaie.

Apoi se pun intr-o tava unsa bine cu ulei cu partea sectionata in sus.

Se pune umplutura peste fiecare vanata ,apoi se pune cate o felie de rosie si de ardei tot pe fiecare vanata.

Se amesteca apa cu putin ulei de masline si se toarna in tava pe langa vinete.

Se acopera cu folie de aluminiu si se baga la cuptor pentru 40 de minute.

Se scoate folia de aluminiu(staniol)si se mai lasa inca 15 minute la cuptor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Gogosi cu ciocolata

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor