Vinete umplute, iaurt cu menta.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Vinete umplute, iaurt cu menta.

Ingrediente

  • 4 vinete de marime medie
  • 2 cepe tocate marunt
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 0,5 kg carne tocata de vita
  • 1 conserva de rosii in bucati (800 gr)
  • 250 gr telemea de oaie
  • 2 linguri de frunze de patrunjel tocat
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 1 lingutita curcuma/turmeric
  • 1 lingura de menta uscata
  • 1-2 ardei iuti (dupa gust)
  • sare, piper
  • ulei de masline

Mod de preparare

Se taie vinetele in jumatati, se scoate miezul de vinete cu o lingura, se pun jumatatile de vinete in apa cu sare 30 min. Carnea tocata se sareaza si se pipereaza. Se scot jumatatile de vinete se sterg cu un servet de bucatarie si se prajesc auriu in ulei de masline.

Se caleste ceapa in ulei incins, se adauga ardeiul iute tocat si usturoiul presat se stinge cu rosiile din conserva, se adauga sare, piper, curcuma, jumatate din menta si pasta de rosii, se fierbe totul incet 15 min.

Se prajeste usor carnea in ulei de masline, se adauga miezul de vinete pe care le-am tocat marunt in prealabil, se adauga la sfarsit cateva linguri din sosul de rosii facut anterior si patrunjelul tocat.

Sosul de rosii se toarna intr-o tava se pune deasupra restul de menta, se pun jumatatile de vinete se umplu cu carnea si se presareaza cu telemeaua.

Se pune la cuptor 30 de min la 175 grade

Se serveste cu orez Basmati si iaurt cu menta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana
Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Reteta de ciulama de pui cu ciuperci. Cum se prepara reteta de ciulama de pui cu ciuperci.

Ciulama de pui cu ciuperci