autor:

norbymesmer

» » Mancaruri cu carne

Vinete umplute, iaurt cu menta.

Autor: norbymesmer (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: norbymesmer (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 februarie 2014

Ingrediente
4 vinete de marime medie, 2 cepe tocate marunt, 2 catei de usturoi zdrobiti, 0,5 kg carne tocata de vita, 1 conserva de rosii in bucati (800 gr), 250 gr telemea de oaie, 2 linguri de frunze de patrunjel tocat, 1 lingura pasta de rosii, 1 lingutita curcuma/turmeric, 1 lingura de menta uscata, 1-2 ardei iuti (dupa gust), sare, piper, ulei de masline

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se taie vinetele in jumatati, se scoate miezul de vinete cu o lingura, se pun jumatatile de vinete in apa cu sare 30 min. Carnea tocata se sareaza si se pipereaza. Se scot jumatatile de vinete se sterg cu un servet de bucatarie si se prajesc auriu in ulei de masline.



Se caleste ceapa in ulei incins, se adauga ardeiul iute tocat si usturoiul presat se stinge cu rosiile din conserva, se adauga sare, piper, curcuma, jumatate din menta si pasta de rosii, se fierbe totul incet 15 min.



Se prajeste usor carnea in ulei de masline, se adauga miezul de vinete pe care le-am tocat marunt in prealabil, se adauga la sfarsit cateva linguri din sosul de rosii facut anterior si patrunjelul tocat.



Sosul de rosii se toarna intr-o tava se pune deasupra restul de menta, se pun jumatatile de vinete se umplu cu carnea si se presareaza cu telemeaua.



Se pune la cuptor 30 de min la 175 grade



Se serveste cu orez Basmati si iaurt cu menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute, iaurt cu menta." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Gulas

Gulas

Se taie ceapa rondele.Se taie jumatati ardeii grasi si se curata de cotoare si seminte.Pulpa se taie

15 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Maqlube a la Husny

Maqlube a la Husny

Puiul se curata, se spala si se transeaza apoi il punem la fiert cu ceapa curatata , sare, boabele

13 voturi    21 comentarii
2h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 4 vinete de marime medie
  • 2 cepe tocate marunt
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 0,5 kg carne tocata de vita
  • 1 conserva de rosii in bucati (800 gr)
  • 250 gr telemea de oaie
  • 2 linguri de frunze de patrunjel tocat
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 1 lingutita curcuma/turmeric
  • 1 lingura de menta uscata
  • 1-2 ardei iuti (dupa gust)
  • sare
  • piper
  • ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de norbymesmer
Gulas de peste

Gulas de peste

Se taie file de peste in patratele de 3x3 cm. Se taie ceapa fideluta Se preseaza prin presa

4 voturi    0 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Meniu de Craciun - specific bavarez

Meniu de Craciun - specific bavarez

Gasca: Se ia de la gasca aripile, gatul, grasimea si organele (pt sos). Se spala gasca cu

7 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală

Cum se prepara Tiramisu rețeta originală: Se face cafeaua Espresso si se pune la racit, se

5 voturi    1 comentariu
45 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Kebab turcesc cu legume coapte Kebab turcesc cu legume coapte

Se amesteca carnea tocata cu boiaua afumata, fulgii de chili, sarea, piperul proaspat macinat si patrunjelul tocat marunt. Se pune

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana

Rulourile: Spalam muschiuletul de porc, il stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem muschiuletul in bucati de 8-10 cm. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Pui cu sparanghel