autor:

Fara foto

» » Cocktailuri si lichioruri

Visinata

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 iunie 2013

Ingrediente
visine, zahar, alcool de 95 de grade

Dificultate: Medie Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Visinele le indepartam coditele si le spalam bine.
Le punem la scurs pe o sita.
Intr-un borcan mare de sticla (eu am pus in unul de 5 kg) incepem sa asezam visinele.
Punem un rand de visine, unul de zahar, iar visine, iar zahar, iar ultimul strat trebuie sa fie neaparat de zahar.
Tineti borcanul in bucatarie.
Amestecati in borcan zilnic, cam de 2-3 ori pe zi, pana ce zaharul se topeste, cam in 3-4 zile ar trebui sa se topeasca.
Dupa ce s-a topit zaharul peste visine punem alcool (faceti visinata cat de tare doriti).
De acum dam visinata intr-un loc rece.
O lasam vreo 3-4 zile la macerat, apoi strecuram visinele si le aruncam, iar visinata o punem in sticle si o tinem la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Visinata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Cocktailuri si lichioruri
Tort cu piscoturi, fructe si visinata

Tort cu piscoturi, fructe si visinata

Este o prajitura dedicata dragilor nostri barbati de 8 martie, cand nu prea avem timp de pierdut

31 voturi    13 comentarii
25 min
Torturi
Visinata cu migdale

Visinata cu migdale

Se spala visinile,se curata,se rup coditele si apoi le punem intr-o damigeana de 6 litri.Adaugam

21 voturi    8 comentarii
45 min
Cocktailuri si lichioruri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 07 iulie 2013

    Catalin S eu nu am o cantitate fixa sincera sa fiu. Am specificat cum fac: pun un rand de visine, unul de ahar, iar visine, iar zahar iar ultimul strat sa fie neaparat zahar. Eu nu cantaresc la visinata cat pun. Totul e la ochi...

  • Fara foto

    Catalin S , 21 iunie 2013

    Si ce cantitati de visine si zahar folosim?!?!?! Su nu este asa important, punem cam cat vrea fiecare...

  • Fara foto

    Neli Gheorghe , 19 iunie 2013

    e deja in balcon la soare:)

Dificultate

Medie

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • visine
  • zahar
  • alcool de 95 de grade

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Catalin S eu nu am o cantitate fixa sincera sa fiu. Am specificat cum fac: pun un rand de visine, unul de ahar, iar visine, iar zahar iar ultimul strat sa fie neaparat zahar. Eu nu cantaresc la visinata cat pun. Totul e la ochi...

Adauga reteta
Retete

din Cocktailuri si lichioruri

Caipiroska cu mure Caipiroska cu mure

Spalati bine ingredientele Taiati lime-ul in cubulete Puneti cubuletele de la jumatate de lime in pahar alaturi de mure si zahar

2 voturi    0 comentarii
10 min
Bauturi
Punch Cu Soc si Fructul Pasiunii Punch Cu Soc si Fructul Pasiunii

Curatati ananasul de coaja si taiati-l in cubulete. Adaugati capsunile si ananasul prin palnia de alimentare a unui storcator centrifugal

2 voturi    0 comentarii
15 min
Bauturi
Lichior de ness