Visinata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Visinata

Ingrediente

  • visine
  • zahar
  • alcool de 95 de grade

Mod de preparare

Visinele le indepartam coditele si le spalam bine.

Le punem la scurs pe o sita.

Intr-un borcan mare de sticla (eu am pus in unul de 5 kg) incepem sa asezam visinele.

Punem un rand de visine, unul de zahar, iar visine, iar zahar, iar ultimul strat trebuie sa fie neaparat de zahar.

Tineti borcanul in bucatarie.

Amestecati in borcan zilnic, cam de 2-3 ori pe zi, pana ce zaharul se topeste, cam in 3-4 zile ar trebui sa se topeasca.

Dupa ce s-a topit zaharul peste visine punem alcool (faceti visinata cat de tare doriti).

De acum dam visinata intr-un loc rece.

O lasam vreo 3-4 zile la macerat, apoi strecuram visinele si le aruncam, iar visinata o punem in sticle si o tinem la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise