autor:

» » Cocktailuri si lichioruri

Visinata

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 iunie 2013

Ingrediente
visine, zahar, alcool de 95 de grade

Dificultate: Medie Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Visinele le indepartam coditele si le spalam bine.
Le punem la scurs pe o sita.
Intr-un borcan mare de sticla (eu am pus in unul de 5 kg) incepem sa asezam visinele.
Punem un rand de visine, unul de zahar, iar visine, iar zahar, iar ultimul strat trebuie sa fie neaparat de zahar.
Tineti borcanul in bucatarie.
Amestecati in borcan zilnic, cam de 2-3 ori pe zi, pana ce zaharul se topeste, cam in 3-4 zile ar trebui sa se topeasca.
Dupa ce s-a topit zaharul peste visine punem alcool (faceti visinata cat de tare doriti).
De acum dam visinata intr-un loc rece.
O lasam vreo 3-4 zile la macerat, apoi strecuram visinele si le aruncam, iar visinata o punem in sticle si o tinem la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Visinata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Cocktailuri si lichioruri
Tiramisu cu visinata

Tiramisu cu visinata

Cremos, rece și bun, Tiramisu este o idee excelentă pentru un dulce de vară. Am bătut albușurile

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
visinata

visinata

Se aleg visine bine coapte, se spala si se introduc intr-o damigeana mica. Se adauga zaharul si se

10 voturi    11 comentarii
1h
Cocktailuri si lichioruri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • Rocsi (Chef de cuisine) , 07 iulie 2013

    Catalin S eu nu am o cantitate fixa sincera sa fiu. Am specificat cum fac: pun un rand de visine, unul de ahar, iar visine, iar zahar iar ultimul strat sa fie neaparat zahar. Eu nu cantaresc la visinata cat pun. Totul e la ochi...

  • Catalin S , 21 iunie 2013

    Si ce cantitati de visine si zahar folosim?!?!?! Su nu este asa important, punem cam cat vrea fiecare...

  • Neli Gheorghe , 19 iunie 2013

    e deja in balcon la soare:)

Dificultate

Medie

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • visine
  • zahar
  • alcool de 95 de grade

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    7 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Catalin S eu nu am o cantitate fixa sincera sa fiu. Am specificat cum fac: pun un rand de visine, unul de ahar, iar visine, iar zahar iar ultimul strat sa fie neaparat zahar. Eu nu cantaresc la visinata cat pun. Totul e la ochi...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Cocktailuri si lichioruri

Dalgona matcha latte Dalgona matcha latte

Albușul îl bați spumă împreună cu zahărul. Adaugi pudra de matcha și omogenizezi bine. Torni frișca și bați în

0 voturi    0 comentarii
15 min
Bauturi
Cum se prepară vișinata  cu migdale Cum se prepară vișinata cu migdale

Se spala visinile,se curata,se rup coditele si apoi le punem intr-o damigeana de 6 litri.Adaugam 1 kg de zahar si le lasam 7 zile sa

24 voturi    8 comentarii
45 min
Cocktailuri si lichioruri
Capsunata