autor:

cristian-luca

» » Mancaruri cu carne

Vita Bourguignon

Autor: cristian-luca (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 26 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cristian-luca (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 26 noiembrie 2009

Ingrediente
1,5 kg pulpa sau antricot de vita, o telina, 3 morcovi, 2 cepe, 3 catei de usturoi, 700ml vin rosu, 250g de ciuperci, 200g de bacon, unt, ulei, faina, cimbru, dafin, sare, piper, 2 linguri de bulion si 200 ml apa.

Dificultate: Medie Timp: 3h

5 voturi

Mod de preparare

Carnea se taie cuburi, se da prin faina si se prajeste in unt si ulei pana se rumeneste apoi se da deoparte. In aceeasi oala (chiar daca s-a ars putin) se calesc legumele taiate cuburi mai mici, apoi se adauga baconul, usturoiul, carnea rumenita, o lingura de faina, bulionul, vinul, condimentele si apa. Se acopera si se da la cuptor, la foc mic, doua ore dupa care se adauga ciupercile calite in putin ulei si se mai lasa o jumatate de ora. Se serveste cu vin rosu.(se serveste cu vinul cu care a fost preparata mancarea)
Daca ti-a placut reteta noastra "Vita Bourguignon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Boeuf Bourguignon/Carne de vita in sos de vin

Boeuf Bourguignon/Carne de vita in sos de vin

O noua reteta din Turul Frantei care mi-a placut in mod deosebit, din Burgundia, pe care am incercat-o,

16 voturi    3 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
RASOL DIN CARNE DE PASARE

RASOL DIN CARNE DE PASARE

Carnea se spala foarte bine si se fierbe in apa rece.Dupa ce luati spuma adaugati legumele curatate,spalate

24 voturi    10 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    O bunatate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

    Foarte gustoasa! Imi place mancarea gatita din carne de vita.

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

    Pare a fi ceva rafinat! Voi prepara si eu in curand!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2009

      Doar prima poza,ca restul pozelor la mine nu apar,cand dau pe urmatoarea poza,doar incarca acest minunat site cu poze.Cred ca este foarte buna aceasta vita,felicitari.Pacat ca nu merge acest minunat site.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2009

      arata ft bine!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2009

      Arata grozav,iar gustul trebuie sa fie pe masura...

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2009

      Bun, bun ,bun de mancat si nu de uitat !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2009

      Cred ca este un deliciu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

5 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de cristian-luca
Rulada Wellington

Rulada Wellington

Muschiuletul de vita (800g-1kg) se da cu sare si piper si se prajeste la foc iute pe toate partile

24 voturi    9 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Salata de fructe de mare

Salata de fructe de mare

Fructele de mare se pun la marinat(3-4 ore)cu zeama de lime, capatana de usturoi taiata in jumatate,

2 voturi    3 comentarii
4h
Salate reci
Focacia

Focacia

Se amesteca faina cu drojdia si sarea dupa care se adauga apa si se framanta.La sfarsit se incorporeaza

9 voturi    5 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Pui cu ciuperci