autor:

susu

» » Mancaruri cu carne

Vita cu sos thai red si orez arlechino

Autor: susu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: susu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 august 2010

Ingrediente
Acceasta reteta thailandeza contine sos thai red ce este o combinatie intre lapte de cocos, ierburi, curry, pasta de culoare rosie putin picanta foarte apreciata de iubitorii mancarurilor asiatice. Orezul rosu cu bob lung este cultivat in Thailanda si India fiind la fel de bogat in magneziu, seleniu si fibre alimentare ca si cel negru., , , Ingrediente pentru 4 persoane :, , Pentru marinata :, , 1 lingura sos de peste, 1 lingura sos de soia, 1 lingura ulei de masline, Putin piper proaspat macinat, praf de curry, , Pentru preparare :, , 300 g carne frageda de vita (vrabioara sau muschi), Ulei pentru calit, 4 catei zdraveni de usturoi, 4 ardei capia, cateva boabe de mustar, cateva felii subtiri de ghimbir proaspat, 1 lingurita sos de peste, 1 ceapa alba, 1 ceapa rosie, 1 radacina telina mica, 2 morcovi potriviti, 2 lingurite pasta de curry sau un pliculet de sos gata preparat, Sofran sau cardamon, 1 pahar mic orez alb cu bob lung (jasmine sau basmati) + 2 masuri de apa, 1 pahar orez brun + 2 si 1/4 masuri de apa, 1 pahar orez rosu ( thai red )+ 2 si 1/2 masuri de apa

Dificultate: Medie Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Se spala sub un jet de apa rece carnea, se sterge cu un prosop de bucatarie dupa care se taie cubulete sau fasii subtiri. Se ‘ maseaza ‘ cu ingredientele pentru marinata dupa care se tine la frigider pana la pregatire (de preferat cel putin o ora). Ceapa se taie julien, ardeilor li se scoaate fibra aceea alba (pentru aspect) si se taie bucati potrivite. Morcovii curatati se taie felii subtiri pe lung, telina tije (eu am taiat-o cu forma speciala) iar usturoiul tocat sau felii. Incingem un wok, apoi uleiul si calim la foc rapid carnea vreo 3-4 minute pana isi schimba culoarea. Dam deoparte carnea si spalam tigaia pentru legume. Calim in urmatoarea ordine : usturoiul, ceapa, morcovul , telina iar la urma ardeiul si ghimbirul feliat. Adaugam carnea, boabele de mustar, sosul de peste si la sfarsit sosul de curry. Amestecam in continuare sa nu se prinda pana mai scade sosul si se leaga. Orezul se pregateste separat. Timpul de fierbere variaza, 25 minute cel alb, 30-35 cel negru si 30 cel rosu. Pentru un gust mai bun se poate folosi supa de carne in loc de apa dar ii va schimba culoarea orezului si nu va mai exista contrastul acela intre culori. Orezul alb se pune in 2 pahare de apa care fierb (acelasi pahar cu care s-a masurat orezul), se amesteca de doua ori in el si se acopera cu o folie de aluminiu care se strange etans pe margine. Se pune un capac deasupra si se da focul la minim. Se lasa 15 minute dupa ceas, se inchide focul, se ia capacul si se mai lasa folia timp de 10 minute cand se indeparteaza. Aceasta metoda o folosesc pentru a iesi orezul al ‘dente’ si fiert bob cu bob. Orezul negru fierbe in acelasi mod, in 2 si 1/4 masuri de apa pentru 20 de minute cu capac si apoi se mai lasa cu folia pentru inca 10 minute. Se fierbe in acelasi mod si orezul rosu in apa cu un praf de sofran sau cardamon. ( eu nu am respectat 40 de minute timpul de fierbere si 4 cantitati de apa cum scria pe ambalaj si bine am facut) Cat este cald orezul se umplu niste boluri care au fost clatite cu apa rece. Se pune orez in cantitati egale de doua degete : rosu, peste, cel alb si deasupra negru. Cand se raceste complet se intoarce bolul pe o farfurie cu o miscare brusca. Se serveste alaturi de vita. Cine doreste mai poate adauga sos de soia

Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Vita cu sos thai red si orez arlechino" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tocanita de pipote cu ceapa

Tocanita de pipote cu ceapa

Pipotele le punem intr-un vas cu apa rece si le lasam sa stea acolo vreo 20 de minute, apoi schimbam

2 voturi    4 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu carne
Escalop Zingara

Escalop Zingara

Se portioneaza muschiuletul de porc in felii nu prea subtiri . Se bate carnea cu ciocanul de snitel

18 voturi    7 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.50 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 august 2012

    Tare frumos!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 august 2012

    Super din toate punctele de veedere...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 august 2012

    Apetisant!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 29 august 2010

      arata super delicios!felicitari!!!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 27 august 2010

      Arome exotice, culori apetisante si eleganta " a la Susu"!Am salvat reteta!*****

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 27 august 2010

      Felicitari pentru prezentare.***** Sigur merita incercata.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 27 august 2010

      Ce reteta interesanta! Mai facut curioasa. Am notat-o si e pe lista de asteptare. Feicitari pentru amanunte!

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 26 august 2010

      E interesantă şi cu parfum exotic!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • Acceasta reteta thailandeza contine sos thai red ce este o combinatie intre lapte de cocos
  • ierburi
  • curry
  • pasta de culoare rosie putin picanta foarte apreciata de iubitorii mancarurilor asiatice. Orezul rosu cu bob lung este cultivat in Thailanda si India fiind la fel de bogat in magneziu
  • seleniu si fibre alimentare ca si cel negru.
  • Ingrediente pentru 4 persoane :
  • Pentru marinata :
  • 1 lingura sos de peste
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingura ulei de masline
  • Putin piper proaspat macinat
  • praf de curry
  • Pentru preparare :
  • 300 g carne frageda de vita (vrabioara sau muschi)
  • Ulei pentru calit
  • 4 catei zdraveni de usturoi
  • 4 ardei capia
  • cateva boabe de mustar
  • cateva felii subtiri de ghimbir proaspat
  • 1 lingurita sos de peste
  • 1 ceapa alba
  • 1 ceapa rosie
  • 1 radacina telina mica
  • 2 morcovi potriviti
  • 2 lingurite pasta de curry sau un pliculet de sos gata preparat
  • Sofran sau cardamon
  • 1 pahar mic orez alb cu bob lung (jasmine sau basmati) + 2 masuri de apa
  • 1 pahar orez brun + 2 si 1/4 masuri de apa
  • 1 pahar orez rosu ( thai red )+ 2 si 1/2 masuri de apa

Raporteaza reteta

Retete
de susu
Salata Greceasca susu

Salata Greceasca susu

Se spala rosiile, se usuca si se taie in patru; Se curata de coaja castravetele si se taie cubulete;

6 voturi    1 comentariu
30 min
Salate de legume
Salata de orez cu legume si creveti

Salata de orez cu legume si creveti

Se pun la fiert 2 pahare de apa ( acelasi pahar cu care s-a masurat orezul) un praf de sare, si un

12 voturi    1 comentariu
1h
Salate reci
Salata indragostitilor

Salata indragostitilor

Taiati fructul de avocado in doua jumatati Curatati coaja si scoateti samburele Cu o lingura,

1 vot    0 comentarii
40 min
Salate reci

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Tare frumos!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Ciulama de pui