autor:

autor

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Vita cu sparanghel, ardei si orez - stil chinezesc

    Reteta postata pe: 14 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 14 martie 2014

Ingrediente
, 3 linguri ulei vegetal, , O ceapa rosie tocata marunt, , 10 fire sparanghel taiate pe diagonala, 4 cm lungime, fara capete, , 500g vita taiata bucatele nu foarte groase, , Un ardei gras rosu taiat betisoare, , 200g ciuperci taiate felii, , 100g fasole verde, , 2 lingurite cornstarch dizolvate in 3 linguri de apa/sau un agent de ingrosare, poate faina?, , Sos:, , 3 linguri sos soia, , 1 lingurita ginger proaspat taiat cubulete (eu nu am pus pentru ca nu imi place), , 2 catei de usturoi tocati, , 2 cepe verzi taiate marunt, , O jumatate lingurita ulei de chili, , Orez:, , O cana de orez basmati, , 1 ceapa tocata marunt, , 1 morcov ras, , 50ml vin alb sec, , 1 litru de supa de pui,

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

6 voturi

Mod de preparare


Pentru sosul de ceapa verde, amestecati toate ingredientele si lasati deoparte.


Intr-o oala cu apa fierbinte, opariti fasolea verde pentru 10 minute, apoi adaugati in ultimele 2 minute sparanghelul. Scurgeti, clatiti cu apa rece, scurgeti iar si puneti deoparte.


Intr-o oala pregatiti orezul astfel:


Caliti ceapa intr-o lingura de ulei, adaugati morcovul si dupa ce acestea sunt moi, in jur de 2-3 minute, adaugati orezul, totul la foc mediu spre mic. Dupa ce orezul devine transparent, timp in care continuati sa amestecati, puneti vinul, iar dupa ce acesta este absorbit complet, incepeti sa punei supa de pui, cate un polonic pe rand. Amestecati sa nu se lipeasca.


Intr-o tigaie, puneti uleiul, lasati sa se incinga, adaugati ceapa rosie tocata marunt si dupa ce aceasta devine transparenta, adaugati vita, dati focul mare, presarati putina sare si lasati sa se absoarba tot lichidul. Rumeniti pe ambele parti. Adaugati ciupercile si ardeiul gras, lasati sa se coloreze, 2 minute.Adaugati cornstarch si sosul de ceapa verde si amestecati bine pana incepe sa se ingroase, 1 minut.

Intr-o alta tigaie, puneti o lingura de ulei de masline, caliti bine sparanghelul si fasolea pana se rumenesc apoi puneti in tigaia cu carnea de vita, amestecati 1 minut si serviti fierbinte cu orezul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vita cu sparanghel, ardei si orez - stil chinezesc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cartofi umpluti la cuptor

Cartofi umpluti la cuptor

Se fierb cartofii in coaja la foc mic pe aragaz, dupa ce s-au fiert se lasa sa se racesca cateva

8 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Rulouri Oxford

Rulouri Oxford

Aceasta reteta am pregatit-o Sambata in “premiera” pentru familia mea si trebuie sa va spun ca

4 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Dryer 2000W grey

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 3 linguri ulei vegetal
  • O ceapa rosie tocata marunt
  • 10 fire sparanghel taiate pe diagonala
  • 4 cm lungime
  • fara capete
  • 500g vita taiata bucatele nu foarte groase
  • Un ardei gras rosu taiat betisoare
  • 200g ciuperci taiate felii
  • 100g fasole verde
  • 2 lingurite cornstarch dizolvate in 3 linguri de apa/sau un agent de ingrosare
  • poate faina?
  • Sos:
  • 3 linguri sos soia
  • 1 lingurita ginger proaspat taiat cubulete (eu nu am pus pentru ca nu imi place)
  • 2 catei de usturoi tocati
  • 2 cepe verzi taiate marunt
  • O jumatate lingurita ulei de chili
  • Orez:
  • O cana de orez basmati
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 morcov ras
  • 50ml vin alb sec
  • 1 litru de supa de pui

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

106 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Rata sarbeasca