autor:

Eileen

» » Mancaruri cu carne

Vita in vin rosu cu sote de mazare

Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 08 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 08 octombrie 2011

Ingrediente
3 linguri ulei masline, 2 cepe taiate marunt, 2 catei de usturoi taiati marunt, Un kg carne de vita, taiata fasii, 2 linguri faina, 300 ml vin rosu Chianti/Merlot, Un praf de salvie, 200ml supa de vita, O lingura bulion, O lingura patrunjel tocat, , O ceapa tocata marunt, 400g mazare congelata, 2 linguri unt, 2 linguri marar tocat

Dificultate: Redusa Timp: 3h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 150 de grade. Incingeti o lingura de ulei intr-o tigaie, adaugati ceapa si usturoiul si amestecati la foc mediu, pentru 6-8 minute pana se inmoaie si se aureste. Luati din tigaie si puneti intr-o tava adanca cu capac, gen yena.
Incingeti uleiul ramas in tigaie si prajiti vita la foc mare, amestecand 3-4 minute pana se aureste pe toate partile si pana evapora tot lichidul. Presarati faina in tigaie si amestecati bine sa nu faca cocoloase. Asezonati bine cu sare si piper. Reduceti focul la mediu, turnati vinul si amestecati constant pana da in clocot.
Turnati totul in tava, amestecati cu ceapa si usturoiul, adaugati salvia, supa de vita si bulionul, acoperiti si bagati in cuptor pentru 2 ore jumatate - 3 ore, pana devine carnea foarte frageda.
In ultimele 15 minute, fierbeti mazarea conform instructiunilor de pe pachet. Scurgeti bine. Intr-o tigaie, incingeti untul, adaugati ceapa, caliti pana se inmoaie, adaugati mazarea, amestecati putin, sa nu se lipeasca dar sa nu se zdrobeasca boabele, asezonati bine, presarati marar si puneti deoparte.
Luati tava din cuptor, presarati patrunjel si serviti impreuna cu mazarea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vita in vin rosu cu sote de mazare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

3h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 3 linguri ulei masline
  • 2 cepe taiate marunt
  • 2 catei de usturoi taiati marunt
  • Un kg carne de vita
  • taiata fasii
  • 2 linguri faina
  • 300 ml vin rosu Chianti/Merlot
  • Un praf de salvie
  • 200ml supa de vita
  • O lingura bulion
  • O lingura patrunjel tocat
  • O ceapa tocata marunt
  • 400g mazare congelata
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri marar tocat

Raporteaza reteta

Retete
de Eileen
Cookies cu ciocolata

Cookies cu ciocolata

Se incinge cuptorul la 170 grade. Frecam bine untul cu tot zaharul pana acesta se topeste si nu se

1 vot    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Varza a la Cluj cu afumatura

Varza a la Cluj cu afumatura

Varza se taie fideluta, se pune sare si se lasa o jumatate de ora. Se scurge de zeama si se pune

35 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de salata cu costita

Ciorba de salata cu costita

Se fierb ceapa, telina, morcovii, pastarnacul intr-o oala cu 4 litri de apa cu putina sare. Dupa

4 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Iepure toscan cu rozmarin