autor:

Eileen

» » Mancaruri cu carne

Vita in vin rosu cu sote de mazare

Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 08 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 08 octombrie 2011

Ingrediente
3 linguri ulei masline, 2 cepe taiate marunt, 2 catei de usturoi taiati marunt, Un kg carne de vita, taiata fasii, 2 linguri faina, 300 ml vin rosu Chianti/Merlot, Un praf de salvie, 200ml supa de vita, O lingura bulion, O lingura patrunjel tocat, , O ceapa tocata marunt, 400g mazare congelata, 2 linguri unt, 2 linguri marar tocat

Dificultate: Redusa Timp: 3h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 150 de grade. Incingeti o lingura de ulei intr-o tigaie, adaugati ceapa si usturoiul si amestecati la foc mediu, pentru 6-8 minute pana se inmoaie si se aureste. Luati din tigaie si puneti intr-o tava adanca cu capac, gen yena.
Incingeti uleiul ramas in tigaie si prajiti vita la foc mare, amestecand 3-4 minute pana se aureste pe toate partile si pana evapora tot lichidul. Presarati faina in tigaie si amestecati bine sa nu faca cocoloase. Asezonati bine cu sare si piper. Reduceti focul la mediu, turnati vinul si amestecati constant pana da in clocot.
Turnati totul in tava, amestecati cu ceapa si usturoiul, adaugati salvia, supa de vita si bulionul, acoperiti si bagati in cuptor pentru 2 ore jumatate - 3 ore, pana devine carnea foarte frageda.
In ultimele 15 minute, fierbeti mazarea conform instructiunilor de pe pachet. Scurgeti bine. Intr-o tigaie, incingeti untul, adaugati ceapa, caliti pana se inmoaie, adaugati mazarea, amestecati putin, sa nu se lipeasca dar sa nu se zdrobeasca boabele, asezonati bine, presarati marar si puneti deoparte.
Luati tava din cuptor, presarati patrunjel si serviti impreuna cu mazarea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vita in vin rosu cu sote de mazare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale in foi de varza murata

Sarmale in foi de varza murata

Carnea de vita si cea de porc o dau prin masina de tocat carne prin sita mare. Orezul il spal bine,

4 voturi    1 comentariu
1h 50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de carne cu arpagic

Mancare de carne cu arpagic

Se curata arpagicul si se spala, carnea se taie bucatele, ardeiul fasii si usturoiul in rondele. Calim

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

3h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 3 linguri ulei masline
  • 2 cepe taiate marunt
  • 2 catei de usturoi taiati marunt
  • Un kg carne de vita
  • taiata fasii
  • 2 linguri faina
  • 300 ml vin rosu Chianti/Merlot
  • Un praf de salvie
  • 200ml supa de vita
  • O lingura bulion
  • O lingura patrunjel tocat
  • O ceapa tocata marunt
  • 400g mazare congelata
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri marar tocat

Raporteaza reteta

Retete
de Eileen
Cookies cu ciocolata

Cookies cu ciocolata

Se incinge cuptorul la 170 grade. Frecam bine untul cu tot zaharul pana acesta se topeste si nu se

1 vot    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Varza a la Cluj cu afumatura

Varza a la Cluj cu afumatura

Varza se taie fideluta, se pune sare si se lasa o jumatate de ora. Se scurge de zeama si se pune

35 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de salata cu costita

Ciorba de salata cu costita

Se fierb ceapa, telina, morcovii, pastarnacul intr-o oala cu 4 litri de apa cu putina sare. Dupa

4 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

0 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi
Papricas de pui