autor:

Sidy

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Vitel Stroganoff

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 februarie 2013

Ingrediente
600 g pulpa de vitel, 300 g ciuperci, 1 ceapa mare, 100 ml smantana, 70 ml bulion, 1 lingura faina, 50 g mustar, 30 ml ulei, 50 g unt, 50 ml coniac, sare, piper, boia, 2-3 catei usturoi(optional)

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

5 voturi

Mod de preparare

Carnea macra de foarte buna calitate se taie felii, se asezoneaza.
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Ciupercile le feliem subtire.
Punem uleiul la incins si prajim feliile de carne pe ambele parti, apoi le punem intr-un vas in care vom continua prepararea lor.
Ceapa o calim putin in sosul lasat in tigaie, apoi rasturnam ceapa peste carne si adaugam si faina.Amestecam putin pina prinde si faina culoare.
Acoperim carnea cu apa, azezonam daca mai este cazul si lasam sa fiarba cam o ora; daca e cazul adaugam cate putina apa sa nu scada sosul prea tare.
Calim ciupercile in unt apoi le rasturnam peste carne.Adaugam bulionul, mustarul si smantana, amestecam si mai fierbem impreuna cam 15 minute.
Cu 2-3 minute inainte de a fi gata adaugam usturoiul si coniacul.
Se aseaza in farfurie piureu de cartofi iar peste el se toarna din sosul de vita, ciuperci si smantana. Este delicios...
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Vitel Stroganoff" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mancare de mazare cu stroganoff de vitel

Mancare de mazare cu stroganoff de vitel

Se spala carnea si se pune la fiert in apa rece cu putina sare.Se spumeaza. Separat, intr-o tigaie

4 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Papricas de pui cu smantana

Papricas de pui cu smantana

-Pieptul de pui se taie bucatele si se rumeneste in 2 linguri de ulei -Se adauga ceapa si usturoiul

4 voturi    10 comentarii
20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

    Ce bine miroase !!! Super bun !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

    Foarte bun, gata pune inca 2 portii!

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

    Modalitatea expunerii tale ,parca invita la masa, pacat ca doar virtual !!!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

5 voturi

Ingrediente

  • 600 g pulpa de vitel
  • 300 g ciuperci
  • 1 ceapa mare
  • 100 ml smantana
  • 70 ml bulion
  • 1 lingura faina
  • 50 g mustar
  • 30 ml ulei
  • 50 g unt
  • 50 ml coniac
  • sare
  • piper
  • boia
  • 2-3 catei usturoi(optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Floare de colt (Chef de cuisine)

Ce bine miroase !!! Super bun !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Fileuri de muschi cu paste si branza la cuptor