Vol- au- vent cu somon fumée in sos de homar cu coniac si salata de fenicul cu portocale

Timp pregatire
85 minute
Complexitate
medie
Vol- au- vent cu somon fumée in sos de homar cu coniac si salata de fenicul cu portocale

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane : 4 vol-au-vent (din aluat frantuzesc
  • vezi retea la Etichete :Aluaturi)
  • 2 galbenusuri
  • 250 g somon afumafumat
  • o conserva carne de homar
  • 3 linguri coniac
  • 150 g ciuperci negre deshidratate
  • 50 g frisca lichida
  • un varf de cutit de curry
  • nucsoara
  • sare
  • piper
  • ½ lingurita zahar brun.

Mod de preparare

Vol- au- vent pentru elvetieni si belgieni, « bouchée à la reine » pentru francezi, este un aluat foiletat care se prepara in varianta traditionala cu garnitura de pui si ciuperci sau momite de vita cu coltunasi in sos de unt si faina legat cu oua, condimentat cu nucsoara si piper, sau cu creier de vita si sos de lamaie, sau cu coquilles Saint-Jacques, sau…sau…Vol-au-vent da frau liber imaginatiei si artei culinare la absolut pentru un aperitiv sau ca fel principal servit la o masa simandicoasa sau o cina romantica in doi, sau o cina in familie, etc. Originea lui se pare ca se afla in timpul domniei lui Ludovic al XV-lea, sotia sa, regina Maria Karolina Zofia Felicja Leszczyńska, de origine poloneza, fiind cea care l-a preparat pentru prima data, de unde si numele de « bouchée à la reine ».

Reteta de mai jos, este « inventia » mea ! Daca doriti o puteti prepara la fel sau daca nu…dati frau liber imaginatiei.

Pateurile: daca vreti sa preparati « la « bouchée à la reine », avand deja, presupunem, aluatul frantuzesc, sa trecem la treaba. Intindeti foaia pe masa de lucru presarata cu faina si taiati cu o forma daca aveti in dotare, daca nu cu un pahar cu gura mai larga, cercuri de aluat. Baza trebuie sa fie un cerc plin, pe care il intepati cu furculita sa iasa aerul, iar pe celelalte le decupati inca odata cu un alt pahar mai mic. Cerculete le asezati unele peste altele, atatea cat doriti sa fie de inalt vol-au vent (ul) ! si le lipiti intre ele cu galbenus de ou batut. Puteti sa puneti 3-4 straturi, de exemplu, mai ales daca sunteti la prima…abatere ! La urma ungeti cu galbenus de ou intregul vol-au-vent crud. Le coaceti la cuptorul preincalzit , intr-o tava neunsa cu nimic, la foc moderat. Daca doriti, puteti sa preparati pateurile si cu o zi inainte, dar sa le tineti intr-un prosopel de bucatarie din bumbac.

Sosul : amestecati jumatate din cantitatea de somon fumée cu frisca lichida si carnea de homar. Apoi adaugati coniacul, curry, nucsoara, sare, piper, zaharul brun si ciupercile rehidratate in apa calda. Umpleti pateurile de vol-au-vent cu sos, le ornati cu ciuperci, fasii de somon si ceva verdeata. Restul de sos il asezati pe farfurie in jurul pateului. Le puteti servi cu salata de fenicul cu portocale (vezi reteta la Etichete : Salate) !

Repet, aceasta este o idee, dar le puteti umple cu pasta de branza, icre chiar cu salata de vinete, etc,etc…samad !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise