Vol-au-vent umpluti cu creveti in sos cocktail, cu crema de ton, salata de surimi

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • min 1 kg aluat foitaj
  • 500gr creveti decorticati congelati
  • 400gr ton in ulei
  • 250gr surimi
  • 3 oua fierte tari
  • 3 castraveti murati
  • 200gr unt
  • 600-700gr maioneza
  • 1-2 linguri kechup
  • sos Worcestershire
  • sare,piper
  • 1 ou batut cu putina apa

Mod de preparare

De ziua mea nu stiam ce sa fac de mancare, voiam sa fac altceva decat de obicei si atunci am incropit aceste aperitive care va asigur ca sunt delicioase, spun asta pentru ca s-au "evaporat" in scurt timp dupa ce le-am pus pe masa.

Deci prima data pregatim vol-au-vent care se fac asa: Intindem aluatul foietaj pe masa de lucru si ne luam doua pahare unul cu gura mare de vin si altul cu gura mai mica, nu trebuie sa fie diferenta mare intre ele ci doar de max 1 cm. Prima data taiem tot aluatul in cercuri cu paharul mare apoi numarul de cercuri rezultate il impartim la 3. O treime o asezam in tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu ou apoi se inteapa cu o scobitoare ca sa nu se umfle, celelalte cercuri se decupeaza cu paharul mai mic si bordurile rezultate se ung cu ou si se lipesc cate doua apoi se pun peste cercurile din tava. Trebuie sa rezulte un fel de cosulete cu bordul mai inalt si scobite in mijloc. Dupa ce le-ati terminat de montat dati tava la cuptorul incins 200° C 10-15 minute pana le vedeti ca s-au umflat si sunt rumene, pregatiti apoi alta tava si tot asa pana terminati toata coca, eu am framantat, intins si taiat toate resturile de aluat pana le-am terminat; puteti tine cercurile din aluatul original numai pentru borduri ca trebuie sa se umfle si din aluatul de resturi framantat si intins puteti face funduri care oricum nu trebuie sa se umfle.

Acum sa facem umpluturile.

Pentru pasta de ton: Scurgem foarte bine tonul de ulei, il punem in blender impreuna cu untul si mixam bine pana devine cremos; adaugam apoi 2-3 linguri de maioneza si daca vrem si putina lamaie, mai mixam un pic si cand e totul omogen punem pasta intr-un sac sprit si umplem o treime din cosulete.

Pentru creveti: Crevetii trebuiesc lasati la decongelat, in frigider intr-o sita cu o zi inainte de a fi utilizati. Daca sunt prefierti sa utilizeaza asa cum sunt dupa decongelare daca nu sunt prefierti necesita, dupa decongelare, o fierbere de max 1-2 minute in apa clocotita cu sare.

Dupa ce am pregatit crevetii pregatim sosul coktail astfel: intr -un castron punem 300gr maioneza si kechup amestecand usor apoi cateva lingurite de sos Worchestershire dupa gust daca ne place puten pune si putina lamaie.Cand sosul este gata amestecam crevetii si cu o lingura umplem alta treime din cosulete.

Pentru salata de surimi: Taiem surimi decongelati (care au fost decongelati ca si crevetii 24 ore in frigider), in bucati de marimea 1,5 cm si ii punem intr-un castron, taiem apoi fin castravetii si ouale fierte si le punem peste surimi.

Punem putina sare si piper si amestecam, adaugam maioneza cat credem ca este de ajuns ca sa fie omogene si dupa gustul fiecaruia. Umplem restul de cosulete.

In 2-3 tavi punem cosulete amestecate cateva cu ton cateva cu creveti si cateva cu surimi. Arata atat de bine ca nu mai au nevoie de alt decor, doar pe cele de ton in varful motului am pus bucatele mici de ardei rosu. Este o idee buna pentru masa de Craciun. Pofta buna va doresc!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise