autor:

Gustos_Ro

» » Aluaturi si Foietaje

Zabic

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 februarie 2015

Ingrediente
250g malai, apa, untura, sare

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se amesteca malaiul cu apa si sare. Se framanta bine, ca un aluat. Din compozitia obtinuta se modeleaza turtite de marimi medii. Fiecare turtita se pune la prajit in untura sau se coace in cuptorul pana se rumeneste.



Mod de servire

Bucatile de zabic se servesc in loc de paine sau se pot pune in ciorba, sub forma de crutoane.



Reţeta face parte din a 2-a editie a programului de educatie culinara “Descopera tradiţiile culinare romaneşti!” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications in parteneriat cu Gold Maya, Heinner Electrocasnice si Ferma noastra, in perioada 8 ianuarie 2014 – 20 ianuarie 2015. Casa Oprescu a fost restaurantul partener al proiectului in perioada 6 decembrie 2014 - 20 ianuarie 2015.



Reteta “Zabic” este folosita in Muntenia si preparata la restaurantul cu specific romanesc Casa Oprescu, in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zabic" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine cu dovleac

Paine cu dovleac

Se fierbe dovleacul ,apoi se stoarce bine jumatate di dovleac se paseaza cealalta jumatate ramane

0 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac coronita

Cozonac coronita

aluatul: se pune faina pe masa de lucru,se face o gaura in mijloc,unde punem drojdia ,peste care

6 voturi    7 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 250g malai
  • apa
  • untura
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

7 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

2 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

10 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Varzare