autor:

Fara foto

» » Salate

ZACUSCĂ DE ARDEÎ ŞI GOGOŞARI

Autor: Alex (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alex (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iulie 2008

Ingrediente
1 kg roşii, 4 gogoşari, 4 ardei graşi, 1 morcov mijlociu, 1 ceapă, 2 - 3 căţei de usturoi, 50 g ulei, 1 lingură zahăr, sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Se fierb roşiile şi se trec prin sită. Între timp se coc gogoşarii şi ardeii. Se curăţă, se îndepărtează cotorul şi seminţele, şi se taie felii nu prea mărunte. Se curăţă morcovul şi se taie felii, de asemenea se taie ceapa peştişori. Morcovul şi ceapa se prăjesc uşor în ulei şi, când s-au muiat, se pun în sosul de roşii, împreună cu gogoşarii, ardeii şi usturoiul. Se adaugă zahărul şi se potriveşte gustul sărat. Această zacuscă se poăte păstra şi pe iarnă. Pentru aceasta, când este gata, se pune în borcane care se acoperă cu hârtie pergament sau cu celofan, se leagă şi se fierb o jumătate oră într-un vas cu apă.
Daca ti-a placut reteta noastra "ZACUSCĂ DE ARDEÎ ŞI GOGOŞARI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Zacusca de gogosari/ardei kapia

Zacusca de gogosari/ardei kapia

Zacusca se poate face si fara vinete, doar din gogosari/ardei, ceapa si rosii. Este tot atat de buna

16 voturi    1 comentariu
3h
Conserve si muraturi
Salata tricolora cu cartofi violet

Salata tricolora cu cartofi violet

Cartofii, morcovii se spala si se pun la fiert intr-o oala cu apa si putina sare. Se lasa sa se

2 voturi    1 comentariu
1h
Salate de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    ana maria lengher (Chef de cuisine) , 01 august 2008

    Eu pun in zacusca si vinete coapte.Si rosii sau bulion de rosii.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • 1 kg roşii
  • 4 gogoşari
  • 4 ardei graşi
  • 1 morcov mijlociu
  • 1 ceapă
  • 2 - 3 căţei de usturoi
  • 50 g ulei
  • 1 lingură zahăr
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Alex
Placinta cu doua umpluturi

Placinta cu doua umpluturi

Fierbi carnea în apă cu sare, iar ardeii îi speli şi îi coci pe o tablă pe aragaz. După ce

0 voturi    5 comentarii
55 min
Salate de legume
Prajitura cu caise si bezea

Prajitura cu caise si bezea

Freci gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr, adaugi apa minerală lingură cu lingură,

20 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
Briose cu visine

Briose cu visine

amestecam bine oule ce zaharul cu mixerul pana isi dubleaza compozitia volumul -adaugam uleiul

5 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Fara foto

ana maria lengher (Chef de cuisine)

Eu pun in zacusca si vinete coapte.Si rosii sau bulion de rosii.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Rondele de vinete umplute cu legume si branza Tofu Rondele de vinete umplute cu legume si branza Tofu

Vanata se spala, se sterge si apoi se indeparteaza capetele si se taie in 4 bucati groase de 3-4 cm care apoi se scobesc cu o lingura,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu brinza
Salata de fasole rosii cu legume Salata de fasole rosii cu legume

Reteta pe care vreau sa va o prezint este o salata aperitiv rapida, extrem de savuroasa, e o salata specifica sezonul de toamna, deci

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Salata din ridiche neagra cu praz