autor:

Vekas

» » Conserve si muraturi

ZACUSCA CU MERE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 septembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 septembrie 2008

Ingrediente
6 kg. vinete, , 4 kg. gogosari sau ardei Kapia, , 2 kg. mere, , 2 teline(radacina),, 2 linguri miere de stup,, sare(dupa gust),, piper boabe si piper macinat,, foi de dafin, , 1 l. ulei,, 1 l.bulion,, 2 pachetele conservant

Dificultate: Redusa Timp: 4h

7 voturi

Mod de preparare

1.Se coc vinetele in cuptor , se curata si se lasa la scurs intr-un strecurator de plastic pentru ca vinetele sa nu se innegreasca.
2.Gogosarii se taie in doua , se curata de seminte si se dau prin masina de tocat.
3.Merele se curata si se rad prin razatoarea mare.
4.Telina se curata de coaja si se rade si ea.
5.Intr-o cratita se pune un sfert de litru de ulei si se calesc vinetele scurse si date prin masina de tocat.Se fierb pana uleiul iese deasupra.
6.Separat, intr-un alt vas se pune un sfert de litru de ulei si se calesc gogosarii, tot asa pana iese uleiul deasupra.
7.Tot separat se calesc merele scurse de zeama in 200ml. ulei, apoi telina, tot separat, in 100ml. ulei. .Fiecare leguma se caleste separat si pana uleiul iese deasupra.
8.Cand toate sunt gata, se amesteca intr-un vas mai mare, se adauga restul de ulei si se fierb impreuna pana uleiul iese deasupra. Se sareaza dupa gust, se pipereaza, se pun boabele de piper si foile de dafin.Se adauga bulionul ,conservantul si mierea si se mai fierb cca. 10 minute.Fierbinte se pune in borcane, se inchid ermetic si se tin in haine pana a doua zi , cand se aseaza in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "ZACUSCA CU MERE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
MARMELADA DE PRUNE

MARMELADA DE PRUNE

Prunele se cintaresc,dupa ce s-au curatat;apoi se trec prin masina de carne.Piureul,astfel obtinut,se

11 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Gogosarii se spala, se curata de seminte si de cotoare si se taie felii. Se amesteca intr-o oala

30 voturi    11 comentarii
24h 20 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Bica (Bucatar) , 25 septembrie 2013

    Fara ceapa?!

Dificultate

Redusa

Timp

4h

7 voturi

Ingrediente

  • 6 kg. vinete
  • 4 kg. gogosari sau ardei Kapia
  • 2 kg. mere
  • 2 teline(radacina),
  • 2 linguri miere de stup,
  • sare(dupa gust),
  • piper boabe si piper macinat,
  • foi de dafin
  • 1 l. ulei,
  • 1 l.bulion,
  • 2 pachetele conservant

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Fara foto

Bica (Bucatar)

Fara ceapa?!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Dulceaţă de căpsuni reţetă Dulceaţă de căpsuni reţetă

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine cu unt și dulceață de căpșuni

7 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă cu gel fix 3x1 Dulceaţă de căpsuni reţetă cu gel fix 3x1

Capsunii spalati, se curata de codite, cei mari se taie bucati, se pun intro oala incapatoare, se amesteca zaharul cu praful gel fix,

22 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de strugurei, piersici si nectarine