1.Se coc vinetele in cuptor , se curata si se lasa la scurs intr-un strecurator de plastic pentru ca vinetele sa nu se innegreasca.
2.Gogosarii se taie in doua , se curata de seminte si se dau prin masina de tocat.
3.Merele se curata si se rad prin razatoarea mare.
4.Telina se curata de coaja si se rade si ea.
5.Intr-o cratita se pune un sfert de litru de ulei si se calesc vinetele scurse si date prin masina de tocat.Se fierb pana uleiul iese deasupra.
6.Separat, intr-un alt vas se pune un sfert de litru de ulei si se calesc gogosarii, tot asa pana iese uleiul deasupra.
7.Tot separat se calesc merele scurse de zeama in 200ml. ulei, apoi telina, tot separat, in 100ml. ulei. .Fiecare leguma se caleste separat si pana uleiul iese deasupra.
8.Cand toate sunt gata, se amesteca intr-un vas mai mare, se adauga restul de ulei si se fierb impreuna pana uleiul iese deasupra. Se sareaza dupa gust, se pipereaza, se pun boabele de piper si foile de dafin.Se adauga bulionul ,conservantul si mierea si se mai fierb cca. 10 minute.Fierbinte se pune in borcane, se inchid ermetic si se tin in haine pana a doua zi , cand se aseaza in camara.
Reteta de gem de capsuni cu menta. Gem de capsuni cu menta reteta simpla, fara conservanti. Reteta de gem de capsuni. Retete...
Gem de capsuni cu mentaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii