autor:

Vekas

» » Conserve si muraturi

ZACUSCA CU MERE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 septembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 septembrie 2008

Ingrediente
6 kg. vinete, , 4 kg. gogosari sau ardei Kapia, , 2 kg. mere, , 2 teline(radacina),, 2 linguri miere de stup,, sare(dupa gust),, piper boabe si piper macinat,, foi de dafin, , 1 l. ulei,, 1 l.bulion,, 2 pachetele conservant

Dificultate: Redusa Timp: 4h

9 voturi

Mod de preparare

1.Se coc vinetele in cuptor , se curata si se lasa la scurs intr-un strecurator de plastic pentru ca vinetele sa nu se innegreasca.
2.Gogosarii se taie in doua , se curata de seminte si se dau prin masina de tocat.
3.Merele se curata si se rad prin razatoarea mare.
4.Telina se curata de coaja si se rade si ea.
5.Intr-o cratita se pune un sfert de litru de ulei si se calesc vinetele scurse si date prin masina de tocat.Se fierb pana uleiul iese deasupra.
6.Separat, intr-un alt vas se pune un sfert de litru de ulei si se calesc gogosarii, tot asa pana iese uleiul deasupra.
7.Tot separat se calesc merele scurse de zeama in 200ml. ulei, apoi telina, tot separat, in 100ml. ulei. .Fiecare leguma se caleste separat si pana uleiul iese deasupra.
8.Cand toate sunt gata, se amesteca intr-un vas mai mare, se adauga restul de ulei si se fierb impreuna pana uleiul iese deasupra. Se sareaza dupa gust, se pipereaza, se pun boabele de piper si foile de dafin.Se adauga bulionul ,conservantul si mierea si se mai fierb cca. 10 minute.Fierbinte se pune in borcane, se inchid ermetic si se tin in haine pana a doua zi , cand se aseaza in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "ZACUSCA CU MERE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Rosii uscate in ulei

Rosii uscate in ulei

Deci: simplu ca buna ziua! Iei rosiile, le speli, le tai felii, dar ai grija sa pastrezi cam aceeasi

28 voturi    17 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gogosari traditionali

Gogosari traditionali

Cureti gogosarii si-i tai in sferturi. Faci un bait din apa, otet, mirodenii,sare, miere, ulei. Cand

52 voturi    7 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Bica (Bucatar) , 25 septembrie 2013

    Fara ceapa?!

Dificultate

Redusa

Timp

4h

9 voturi

Ingrediente

  • 6 kg. vinete
  • 4 kg. gogosari sau ardei Kapia
  • 2 kg. mere
  • 2 teline(radacina),
  • 2 linguri miere de stup,
  • sare(dupa gust),
  • piper boabe si piper macinat,
  • foi de dafin
  • 1 l. ulei,
  • 1 l.bulion,
  • 2 pachetele conservant

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Bica (Bucatar)

Fara ceapa?!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Zacusca de vinete cu ciuperci