Autor: Carmyna (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 noiembrie 2012

Ingrediente
-3 kg ceapa,, -3 kg gogosari,, -1 kg fasole boabe alba,, -1 l ulei,, -750 ml bulion,, -sare grunjoasa,, -piper ,, -2 foi de dafin

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Fasolea o punem cu o seara inainte in apa rece. A doua zi o punem la fiert in apa cu sare. In acest timp ne ocupam de restul de ingrediente.

Curatam ceapa si o tocam. Punem intr-o cratita uleiul si calim ceapa cu un pic de sare pana aceasta se inmoaie.

Gogosarii ii curatam de samburi, ii spalam apoi ii tocam si ii calim si pe acestia cu ceapa. Dupa ce am terminat de calit ceapa si gogosarii adaugam si fasolea fiarta, piperul macinat si foile de dafin lasand sa fiarba impreuna inca circa 30 minute (timp in care vom amesteca mereu), dupa care adaugam bulionul si sare daca mai e nevoie. Bulion putem adauga mai mult daca vrem ca zacusca sa fie mai acrisoara.

Dupa ce am adaugat si bulionul lasam totul pe foc pentru inca aproximativ 30 minute . Adaugam 1 lingura salicil (sau praf conservant ) amestecam pana se dizolva , asezam zacusca in borcanase si le dam la dunst uscat pana a doua zi .
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de fasole" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate reci
Zacuscă de fasole boabe(pregătită dietetic)

Zacuscă de fasole boabe(pregătită dietetic)

Fasolea se pune la înmuiat în apă rece, după ce se spală bine. Se fierbe fasolea până se moaie

5 voturi    1 comentariu
9h 30 min
Conserve si muraturi
Zacusca de fasole

Zacusca de fasole

Face parte dintre retetele de zacusca consacrate, am pus si eu anul acesta si mi-a iesit foarte buna.

20 voturi    3 comentarii
4h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • -3 kg ceapa,
  • -3 kg gogosari,
  • -1 kg fasole boabe alba,
  • -1 l ulei,
  • -750 ml bulion,
  • -sare grunjoasa,
  • -piper ,
  • -2 foi de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de Carmyna
Prajitura simpla

Prajitura simpla

Se bat ouale (neseparate), se adauga sarea, zaharul, uleiul, apa si se amesteca bine. Adaugam faina

3 voturi    6 comentarii
55 min
Prajituri
Paine casa

Paine casa

Intr-un castron mai mare se amesteca faina cu sarea.In mijlocul castronului se face o adancitura

2 voturi    5 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Patlagele murate (gogonele)

Patlagele murate (gogonele)

Ptlagelele spalate bine se asaza in borcane mai mari sau bidoane intercaland din loc in loc condimentele

15 voturi    2 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate reci

Salata in straturi pentru iarna Salata in straturi pentru iarna

Se curata verzele de primele foi, apoi se toaca fideluta, fin. Se freaca fiecare varza tocata in parte, cu sare grunjoasa. Morcovul

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Salata cu pui Salata cu pui

Spalam salata, o uscam bine si o taiem potrivit, clatim rosiile si le taiem in patru. Pentru aceasta salata, am folosit paste fundite

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive cu carne
Salata de orez