autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Zacusca de gogonele

Autor: Margot (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Margot (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 iulie 2011

Ingrediente
5 kg gogonele, 3 kg gogosari, 4 kg ardei capia rosu, 3 kg ceapa, 1 lt ulei, 800 gr pasta tomate, 1 farfurie adanca plina cu morcov ras, sare si piper dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Se pune intr-o cratita mare uleiul la incins si apoi se adauga ceapa tocata marunt, care se fierbe in ulei pana se inmoaie.Se adauga apoi morcovul ras, si pe urma ardeiul si gogosarul( de preferat copt -cine are rabdare)dat prin masina de tocat carne.
Gogonelele se oparesc si se curata de coaja, apoi se dau prin masina de tocat.Se adauga peste celelate ingrediente din cratita , la fiert, iar mai apoi se adauga si bulionul, sarea si piperul dupa gust- si se lasa sa fiarba f bine.
Compozitia se pune in borcane, se capseaza si se fierb la bain-marie cca 30 min.
O minunatie plina cu vitamine pt iarna, mai ales pt cei care nu suporta vinetele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de gogonele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Pasta de gogosari si ardei kapia

Pasta de gogosari si ardei kapia

Coci ardeii si gogosarii,presari cu sare mare, acoperi,lasi sa se raceasca.Cojesti,lasi sa se scurga

54 voturi    14 comentarii
4h 30 min
Conserve si muraturi
Magdus (vinete mici umplute si murate in ulei de masline)

Magdus (vinete mici umplute si murate in ulei de masline)

Mai intai alegem vinetele, care trebuie sa fie nu prea mari, ci doar intre 5 si 7 cm lungime. Chiar

0 voturi    0 comentarii
3h 50 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 5 kg gogonele
  • 3 kg gogosari
  • 4 kg ardei capia rosu
  • 3 kg ceapa
  • 1 lt ulei
  • 800 gr pasta tomate
  • 1 farfurie adanca plina cu morcov ras
  • sare si piper dupa gust

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Bulion fara conservant