autor:

andraconstantinescu

» » Conserve si muraturi

Zacusca de vinete cu ciuperci

Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 octombrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 octombrie 2016

Ingrediente
4,5 kg ceapa galbena, 6 kg ardei (gogosar, gras, kapia), 7,5 kg vinete, 4,5 kg rosii, 4 conserve de 400 g ciuperci taiate, 1,2 l ulei, 3 linguri zahar, sare grunjoasa, dupa gust, o lingurita de boabe de piper negru, cateva foi de dafin.

Dificultate: Medie Timp: 3h

0 voturi

Mod de preparare

Vinetele se coc la flacara aragazului, se pun intr-un vas si se presara sare grunjoasa peste ele, apoi se acopera cu un capac. Dupa ce se inmoaie, se curata de coaja arsa sub jet de apa, apoi se toaca, ajutandu-va de un cutit de lemn, special creat pentru taierea vinetelor.



Se curata ceapa de foi si se spala, apoi se da prin robot si se pune intr-un tuci mare peste uleiul incins, lasandu-se sa se inabuse cateva minute si amestecandu-se din cand in cand cu o ligura mare de lemn.



Dupa aceea, ardeiul se spala, se curata de seminte si se da prin robot, apoi se pune peste ceapa si se lasa sa se inabuse circa un sfert de ora, dupa care se adauga vinetele.



Rosiile se spala, se taie in jumatati sau sferturi, indepartandu-se si codita in acelasi timp, apoi se dau prin robot. Se pun apoi in tuci si se lasa tot circa un sfert de ora sa fiarba, apoi se adauga ciupercile taiate (clatite sub jet de apa).



Se fierb toate ingredientele pana cand scad, amestecand din cand in cand. Spre final se potriveste zacusca de sare si se adauga 3 linguri de zahar, o lingurita de boabe de piper negru si cateva foi de dafin. Se pune fierbinte in borcane de 400 g. Acestea se capacesc bine, apoi se pun la cuptor intr-o tava cu apa fierbinte, circa 2 ore. Se lasa la racit in cuptor sau se pun in paturi, dupa care se depoziteaza.
Vinetele se coc la flacara aragazului, se pun intr-un vas si se presara sare grunjoasa peste ele, apoi se acopera cu un capac. Dupa ce se inmoaie, se
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Conserve si muraturi
Zacusca de vinete cu ciuperci de padure

Zacusca de vinete cu ciuperci de padure

Se coc vinetele si ardeii. Se curata si se dau prin masina de tocat. Se curata ceapa, se spala si

7 voturi    2 comentarii
5h
Conserve si muraturi
Zacusca de vinete cu ciuperci

Zacusca de vinete cu ciuperci

Ceapa si ciupercile curatate, spalate, taiate marunt le calim in ulei bine incins impreuna cu zahar

3 voturi    1 comentariu
3h
Conserve si muraturi

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

0 voturi

Ingrediente

  • 4,5 kg ceapa galbena
  • 6 kg ardei (gogosar
  • gras
  • kapia)
  • 7,5 kg vinete
  • 4,5 kg rosii
  • 4 conserve de 400 g ciuperci taiate
  • 1,2 l ulei
  • 3 linguri zahar
  • sare grunjoasa
  • dupa gust
  • o lingurita de boabe de piper negru
  • cateva foi de dafin.

Raporteaza reteta

Retete
de andraconstantinescu
Briose de vanilie cu ciocolata in interior

Briose de vanilie cu ciocolata in interior

Ouale, zaharul, zaharul vanilat, uleiul, laptele, faina si praful de copt se pun intr-un castron

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Briose cu salam, mazare, porumb si morcov

Briose cu salam, mazare, porumb si morcov

Mazarea, porumbul si morcovul se clatesc cu apa rece si se pun la fiert in apa clocotita, cu o lingurita

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Briose cu mac, capsuni si crema de branza

Briose cu mac, capsuni si crema de branza

Mai intai, capsunile se curata, se spala si se taie cubulete. Intr-un castron, se pun zaharul, untul,

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Dulceata de ardei iute Dulceata de ardei iute

Se spala ardeii si se curata de codita si de seminte si se taie cubulete la cutit. Se face un sirop din otet fiert peste care se aduga

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Zacusca de dovlecei Zacusca de dovlecei

Dovlecelul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea mare, se amesteca cu o mana de sare grunjoasa si se lasa deoparte. Ardeiul

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi