autor:

murigneau

» » Supe de carne

Zama acra de afumatura cu moare

Autor: murigneau (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: murigneau (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 ianuarie 2010

Ingrediente
500g afumatura de porc, 1 ceapa, 2 morcovi, 1 radacina de patrunjel, 1/2 l zeama de varza (moare), 2 linguri orez, sare, leustean

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Carnea de porc afumata (coaste, cotlet cu os, carnat) se taie in bucati potrivite si se pune intr-o oala cu apa rece si putina sare, la foc domol.
Se lasa sa dea in clocot si se aduna spuma care se formeaza, pana cand aceasta nu mai apare.
Se curata zarzavatul, se spala, se taie marunt si se pune in oala.
Orezul se adauga cand carnea si zarzavatul sunt aproape fierte. Lasandu-se totul la fiert inca un sfert de ceas. Daca doriti scoateti afumatura, curatati carnea de pe oase si o taiati marunt in cubulete si o puneti din nou in oala pentru a fi servita direct din zama. Daca nu afumatura se poate servi separat pe un platou.
Zeama de varza (moarea) se fierbe separat intr-o oala nu prea mult si dupa ce a dat in clocot se toarna peste zama. Dupa ce mai da cateva clocote, se potriveste gustul astfel incat sa nu fie prea sarata si nici prea acra. La sfarsit se adauga leusteanul tocat marunt.
Zama se poate drege dupa dorinta, la fel ca ciorba de burta cu care concureaza. Daca o pregatim pentru a fi servita dupa masa de sarbatori se renunta din gramaj la afumatura si se pune mai multa moare (zeama de varza.
Se serveste cu smantana, ardei iute sau salata de ceapa cu ardei iute.
Pofta buna in Anul Nou!
Daca ti-a placut reteta noastra "Zama acra de afumatura cu moare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de curcan cu taitei de casa

Supa de curcan cu taitei de casa

Se curata si se spala pulpa de curcan, la fel procedam cu legumele. Punem carnea la fiert in apa

6 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Supe de carne
Ciorba de ciuperci cu kaizer

Ciorba de ciuperci cu kaizer

Se incinge uleiul in oala de ciorba, si se caleste un pic ceapa si kaizerul taiat feliute. Se adauga

6 voturi    3 comentarii
30 min
Supe de carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

    Foarte gustoasa!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 20 martie 2010

    Este o ciorba ce mie imi place taaaaare mult .... Bravo !

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

    Foarte bun!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Tare bine arata...cred ca este o nebunie...Mi-ai facut o pofta!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 500g afumatura de porc
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1/2 l zeama de varza (moare)
  • 2 linguri orez
  • sare
  • leustean

Raporteaza reteta

Retete
de murigneau
Ciolan afumat cu varza dulce si hrean

Ciolan afumat cu varza dulce si hrean

Se taie ceapa rondele, se prajeste in tigaia incinsa pana se face aurie. Se adauga apoi vegeta, sare,

9 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Rulada din fleica de porc

Rulada din fleica de porc

Bucata de fleică se bate bine cu ciocanul de carne. Pentru a fragezi fleica si ai da aroma dorita

5 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Varza cu costita afumata a la Sic

Varza cu costita afumata a la Sic

Se taie ceapa rondele, se prajeste in tigaia incinsa pana se face aurie. Varza se taie marunt se

24 voturi    14 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de iepure Ciorba de iepure

Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt, se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema cu piept de curcan Supa crema cu piept de curcan

Pieptul de curcan se spala bine si se pune la fiert. Se curata legumele, se maruntesc si se pun la fiert; dupa ce au fiert, se pun in

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de pui si ciuperci la Slow Cooker