autor:

burdulea maria elena

» » Borsuri si Ciorbe

Zama de loboda rosie cu orez

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 iulie 2011

Ingrediente
1/2 kg loboda rosie, 100 ml ulei, 1 ceapa, 3 catei de usturoi, 5 linguri de orez, otet, sare, leustean verde.

Dificultate: Medie Timp: 35 min

3 voturi

Mod de preparare

Incepem cu orezul. 5 linguri cu orez se spala, se pun la fiert 15-20 minute. Cand s-a fiert, il clatim cu apa rece, il scurgem de apa si il lasam deoparte.
Intro oala punem uleiul la incins, adaugam ceapa pe care o calim usor, sa fie sticloasa, apoi adaugam frunzele de loboda rosie, spalate in cateva ape, le calim alaturi de ceapa pana se inmoaie, apoi adaugam vreo 3 litri de apa. Lasam zama la fiert, este suficient 10 minute, loboda fierbe repede. Peste loboda fiarta adaugam orezul, lasam ciorba sa clocoteasca, potrivim gustul de sare, inacrim cu otet si dupa 2 clocote stingem focul. Adaugam usturoiul zdrobit cu presa si leusteanul verde tocat. Aceasta ciorbica este usoara, racoritoare, vitaminizanta, daca luam in considerare ptoprietatile lobodei. Puteti servi cu ardei iute, merge de minune langa mamaliga calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zama de loboda rosie cu orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

10 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba lu' Alex

Ciorba lu' Alex

Se curata zarzavatul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Prazul se taie rondele. Le amestecam pe

5 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

    Ma bucur ca e pe placul tau kamkrys75.

  • kamkrys75

    kamkrys75 (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

    Arata super este ciorbita mea preferata!!!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2011

    Tatiana, este hranitoare, racoritoare, gustoasa.

    • tatiana

      tatiana (Chef de cuisine) , 09 iulie 2011

      Excelenta " zama " asta a ta !

    • tatiana

      tatiana (Chef de cuisine) , 09 iulie 2011

      Buuuuuuunnnn IIII wow !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 iulie 2011

      Da, asa este Constanta e buna si rece.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iulie 2011

      O reteta ce merita pregatita,vara consumata rece e super !.Eu pun loboda la congelator si pentru iarna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

35 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg loboda rosie
  • 100 ml ulei
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 5 linguri de orez
  • otet
  • sare
  • leustean verde.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ma bucur ca e pe placul tau kamkrys75.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu costita afumata