Ingrediente
1/2 kg loboda rosie, 100 ml ulei, 1 ceapa, 3 catei de usturoi, 5 linguri de orez, otet, sare, leustean verde.
Dificultate: Medie | Timp: 35 min
4 voturi
Mod de preparare
Intro oala punem uleiul la incins, adaugam ceapa pe care o calim usor, sa fie sticloasa, apoi adaugam frunzele de loboda rosie, spalate in cateva ape, le calim alaturi de ceapa pana se inmoaie, apoi adaugam vreo 3 litri de apa. Lasam zama la fiert, este suficient 10 minute, loboda fierbe repede. Peste loboda fiarta adaugam orezul, lasam ciorba sa clocoteasca, potrivim gustul de sare, inacrim cu otet si dupa 2 clocote stingem focul. Adaugam usturoiul zdrobit cu presa si leusteanul verde tocat. Aceasta ciorbica este usoara, racoritoare, vitaminizanta, daca luam in considerare ptoprietatile lobodei. Puteti servi cu ardei iute, merge de minune langa mamaliga calda.
tatiana (Chef de cuisine) , 09 iulie 2011
Excelenta " zama " asta a ta !
tatiana (Chef de cuisine) , 09 iulie 2011
Buuuuuuunnnn IIII wow !
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 iulie 2011
Da, asa este Constanta e buna si rece.
constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iulie 2011
O reteta ce merita pregatita,vara consumata rece e super !.Eu pun loboda la congelator si pentru iarna.