autor:

Sidy

» » Borsuri si Ciorbe

Zama saracului

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 ianuarie 2010

Ingrediente
1 morcov, 1 ceapa, marar verde, 2 oua, 1 l zer, 1 l zeama de oase, 100 ml smantana, 2 linguri pasta gogosari, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Morcovul se curata si se da pe razatoasea cu gauri mari.
Ceapa se curata si se lasa intreaga.
Se pune 1 l apa la fiert cu putina sare, adaugam morcovul razuit, ceapa intreaga, pasta de gogosari, fire de marar , piper si zeama de oase si lasam sa fiarba bine.
Cand morcovul este fiert adaugam zerul si lasam sa dea in clocot ciorba.
Batem bine ouale si adaugam in bol un polonic de ciorba fierbinte, invartim cu lingura sa se amestece bine cu ouale , apoi rasturnam compozitia in ciorba clocotinda.
Lasam sa dea un clocot si stingem focul sub ciorba.
Deasupra se presara verdeata si se serveste zeama cu smantana si cu ardei iute.
Este o ciorba foarte usor de facut, ieftina dar foarte gustoasa !
Testati-o si nu veti regreta !
Daca ti-a placut reteta noastra "Zama saracului" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta, falsa

Ciorba de burta, falsa

Se curata si se taie marunt tot zarzavatul.Ceapa verde si morcovii se calesc in putin ulei.Se adauga

20 voturi    4 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde

Ceapa taiata cubulete,morcovii,telina , rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc putin cu 2

48 voturi    3 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

    O bunatate !

  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

    Eu cred ca e foarte buna,mai ales vara.As alege sa o mananc rece cu ardei iuti.Felicitari!

  • cotizo

    cotizo (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

    Este tare buna ! Imi place foarte mult...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

      Foarte gustoasa sanatoasa si aspectoasa!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

      Zama saracului, dar sanatoasa.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Imi place tare mult...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

      Mie imi plac foarte mult ciorbitele usoare ca asta. Arata asa de bine.Sigur e foarte gustoasa

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2010

      foarte buna e! Ce sarac, mai Sidy !Daca are zeama de la oase ...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

10 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de stevie cu omleta