autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Zeama

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Ingrediente: un pui de casa, 1 ceapa tocata marunt, 2 linguri de zarzavat de ciorba (morcov, telina, gogosari rosi dati pe razatoare si frecati cu un pic de sare), 2 linguri de ulei, 2 oua, 200gr smântana, 4-5 catei de usturoi, o lingura de patrunjel verde, 1 lingurita de zahar,, sare de lamâie.,

Dificultate: Medie Timp: 1h

53 voturi

Mod de preparare

Se taie puiul in bucati cât mai micute se clateste bine cu apa rece si se stoarce. Ceapa tocata fin si zarzavatul de ciorba se calesc câteva minute în ulei.

Se adauga 3 litri de apa rece si carnea de pui. Se lasa totul sa fiarba la foc domol pâna carnea de pui este bine patrunsa, aproape ca se desprinde de pe os. In acest moment, cateii de usturoi se zdrobesc în zeama si se mai lasa sa dea câteva clocote. La final se adauga lingurita de zahar.

Se ia oala de pe foc si se drege zeama cu oule batute bine cu smântana. Se adauga dupa gust sarea de lamaie si la final se presara patrunjelul tocat fin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zeama" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de dovlecei cu zeama de varza (de post)

Ciorba de dovlecei cu zeama de varza (de post)

Curatati legumele, spalati-le, tocati ceapa marunt, morcovul feliute subtiri, telina si pastarnacul

9 voturi    5 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Ciorba de perisoare cu zeama de varza acra

Ciorba de perisoare cu zeama de varza acra

Se pune la fiert zeama de varză cu apa și cu ceapa, (nu se pune sare, numai la sfârșit se

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

53 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: un pui de casa
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 2 linguri de zarzavat de ciorba (morcov
  • telina
  • gogosari rosi dati pe razatoare si frecati cu un pic de sare)
  • 2 linguri de ulei
  • 2 oua
  • 200gr smântana
  • 4-5 catei de usturoi
  • o lingura de patrunjel verde
  • 1 lingurita de zahar,
  • sare de lamâie.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole verde