autor:

Anca Bunea

» » , , Aperitive, Retete la gratar, Retete vegetariene

Zucchini, ardei si halloumi la gratar

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Ingrediente
1 ardei gras galben, 1 ardei gras verde, 2 zucchini/ dovlecei, 80 ml ulei de masline, 60 ml otet balsamic, piper proaspat macinat, 225 g branza Halloumi

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Ardeii se spala, se taie in jumatati si se curata de seminte. Zucchini/ dovleceii se spala si se taie rondele.
Se amesteca intr-un castron uleiul impreuna cu otetul si se adauga ardeii si zucchini. Se amesteca bine, se adauga piper proaspat macinat si se lasa la marinat aproximativ 1 ora.
Se pun feliile de zucchini pe bete de frigarui apoi se pun frigaruile impreuna cu ardeii si branza Halloumi feliata pe gratar in jur de 3-4 minute pe ambele parti.
Se scot legumele si se servesc stropite cu marinada din ulei si otet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zucchini, ardei si halloumi la gratar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Ratatouille

Ratatouille

Intr-o tigaie, in uleiul incins caliti ceapa si usturoiul. Cand ceapa devine translucida adaugati

4 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Retete vegetariene
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ceapa taiata marunt impreuna cu ardeiul tocat cubulete si morcovii taiati rondele se distuie cu uleiul,

1 vot    1 comentariu
45 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Margareta , 25 aprilie 2015

    ceea ce ma deranjeaza e ca ne uitam limba.... de ce nu le spuneti DOVLEGEI? Asa parca se numeau. De ce nu le spuneti tuturor ingredientelor in alte limbi? Doar asa... ca sa fiti mai chic...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras verde
  • 2 zucchini/ dovlecei
  • 80 ml ulei de masline
  • 60 ml otet balsamic
  • piper proaspat macinat
  • 225 g branza Halloumi

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

41 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul

22 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti,

15 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi

Imam bayildi are origini turcesti, dar este astazi un aperitiv intalnit nu numai in zona Turciei, ci si in intregul Orient Mijlociu

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Gnocchi din cartofi mov, cu ghebe sotate si cipsuri Gnocchi din cartofi mov, cu ghebe sotate si cipsuri

Pentru aluat: se spala bine cartofii cu tot cu coaja. Se fierb in steamer pana patrunde o furculita cu usurinta in ei. Se curata de

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Conopida a la Jamie