autor:

Maria Namoloiu

» » Torturi

Zuccotto

Autor: Maria Namoloiu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 08 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Namoloiu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 08 septembrie 2005

Ingrediente
Blat de biscuite (se poate face cu o zi inainte), 5 oua, 120 g zahar praf, 1 lingura zahar vanilat, 50 g amidon, 50 g faina, , Umplutura:, 200 g ciocolata amaruie, 50 g migdale curatate, 50 g alune curatate, 50 g bezele, 1 litru frisca, 50 g zahar praf, , Alte ingrediente:, 150 ml coniac, 150 ml amaretto (lichior de migdale), unt pt. tava, 200 g glazura ciocolata, zahar praf pt. ornat

Dificultate: Ridicata Timp: 4h

30 voturi

Mod de preparare


1. O tava mare se acopera cu hartie de copt. Cuptorul se incalzeste la 175gradeC. Pentru blatul de biscuite se bat 5 galbenusuri cu 120g zahar pudra si 1 lingura zahar vanilat. Cele 5 albusuri se bat spuma tare si se adauga amestecului. 50g amidon se amesteca cu 50g faina, se lasa putin si se adauga compozitiei. Aceasta se pune in tava sa fie inalta de aproximativ 1 cm si se baga in cuptorul (nivelul 2) incalzit si se coace 15 minute. Se rastoarna pe un blat, se ia hartia si se lasa sa se raceasca bine.

2. Intr-un castron adanc cu fundul rotund (diametrul aproximativ de 10cm) se pune hartie de pergament sau folie. Din blatul de biscuite se taie un cerc si se pune pe fundul castronului, iar restul de blat se taie in trapeze si se pune pe margine (se lasa blat pentru acoperit sus). 150 ml Amaretto se amesteca cu 150 ml coniac se se insiropeaza bisitele.

3. Umplutura: jumatate de ciocolata se rade mare (cu cutitul), iar cealalta jumatate se topeste cu 100 ml frisca pe baie de aburi. Migdalele si alunele se maruntesc in bucati mai mari si se prajesc scurt. Restul de frisca se bate tare cu 50g zahar pudra. Cand s-au racit bine alunele si migdalele , se adauga in frisca, la fel si ciocolata taiata.

4. Amestecul de frisca se imparte in doua. Jumatate se amesteca cu bezelele maruntite, cealalta cu crema de frisca si ciocolata (dupa ce s-a racit). Jumatatea alba se pune peste biscuite, se intinde pentru a lasa mijlocul gol si se pune 20 de minute la rece. Apoi se pune cealalta jumatate, se acopera cu biscuitele ramas, se insiropeaza si se lasa 6 ore la rece (eventual peste noapte).

5. Pentru ornare se intoarce tortul cu fundul in sus si se acopera cu glazura de ciocolata. Cand s-a racit, se pun triunghiuri ascutite din hartie decupate si se presara zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zuccotto" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Mini tort  cu mousse de ciocolata

Mini tort cu mousse de ciocolata

Am pregatit pandispanul asa: galbenusurile le-am batut cu zaharul pana au devenit crema,am incorporat

1 vot    3 comentarii
45 min
Torturi
Tort Curcubeu

Tort Curcubeu

1.Preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsius, in timp ce intr-un vas mixam toate ingredientele

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • emadina

    emadina (Chef de cuisine):

    Foarte buna. Tocmai potrivita pentru o sarbatoare in familie. Am renuntat la bezele pentru ca mi s-a parut si asa prea dulce totul si cu foarte multe calorii pentru bietul ficat.

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Bucatareala 2.0

    Bucatareala 2.0 (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2013

    saliveeeez :)

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

    Felicitari !

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

    Inca o reteta salvata. Minunat tortul!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Cred ca e foarte fin

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 iulie 2009

      Cred ca este tare gustos...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 iulie 2009

      Tare bine arata...

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      O sa-l incerc si eu. Pare tare bun.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009

      Cremos si bun!

    • Fara foto

      Simos (Chef de cuisine) , 24 martie 2009

      Subscriu. Este delicios. Am gustat din el si stiu ce zic :)

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 martie 2009

      Adevarul e ca arata super si nu ma indoiesc cat poate fi de bun

    • Fara foto

      marius , 11 ianuarie 2009

      Este foarte super!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

4h

30 voturi

Ingrediente

  • Blat de biscuite (se poate face cu o zi inainte)
  • 5 oua
  • 120 g zahar praf
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 50 g amidon
  • 50 g faina
  • Umplutura:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 50 g migdale curatate
  • 50 g alune curatate
  • 50 g bezele
  • 1 litru frisca
  • 50 g zahar praf
  • Alte ingrediente:
  • 150 ml coniac
  • 150 ml amaretto (lichior de migdale)
  • unt pt. tava
  • 200 g glazura ciocolata
  • zahar praf pt. ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Namoloiu
Baniţa (placinta bulgareasca cu branza)

Baniţa (placinta bulgareasca cu branza)

Se rade branza sau se striveste cu furculita. Se adauga iaurtul, ouale batute, bicarbonatul, sarea

31 voturi    5 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Analele istoriei

Analele istoriei

140g margarina se freaca cu 180g zahar farin. Se adauga 140g nuca macinata; 70g faina si 4 albusuri

13 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
DONAUWELLE - Valurile Dunarii

DONAUWELLE - Valurile Dunarii

Blatul: Untul/margarina se bate spuma cu mixerul. Se adauga treptat zaharul si ouale pana devine

43 voturi    17 comentarii
1h
Prajituri

Bucatareala 2.0 (Chef de cuisine)

saliveeeez :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema din fructe de padure