autor:

Fara foto

» » Supe de carne

Zuppa di baccala

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Ingrediente
300 g fileuri de cod, egrefin sau drac-de-mare proaspat, o ceapa alba, curatata, 2 morcovi mici, curatati, 2 tulpini de telina, curatate pastrati frunzele interioare de culoare verde-deschis, 2 catei de usturoi curatati, ulei de masline extravirgin, o legatura mica de patrunjel proaspat separati frunzele de tulpini, 1 ardei iute rosu mic, uscat, faramitat, 2 conserve a cate 400 g de rosii ovale, 425 ml supa de pui usoara, sare marinata si piper negru proaspat macinat, zeama de la o lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Daca folositi peste proaspat, lasati-l sa stea peste noapte acoperit cu câteva maini de sare si clatiti-l înainte de a-l folosi. Daca folositi cod sarat, tineti fileurile în apa rece 24 de ore, schimbând apa de câteva ori în acest rastimp. Astfel, pestele va fi rehidratat si sarea va fi înlaturata înainte de a-l gati. (Daca pestele are peste 2 cm grosime, poate fi nevoie sa-l inmuiati pâna la 36 de ore.)
Tocati ceapa, morcovii, telina, usturoiul si tulpinile de patrunjel. Încalziti putin ulei de masline într-o cratita si adaugati legumele tocate, tulpinile de patrunjel si ardeiul iute uscat. Calitii la foc foarte mic, cu vasul partial acoperit, timp de 15-20 de minute, pâna când se înmoaie, dar fara sa se rumeneasca. Adaugati rosiile si clatiti-le 10 minute, apoi turnati supa si dati-o în clocot.
Rupeti bucatile mai mari de rosii cu o lingura de lemn si adaugati în supa fierbinte fileurile de cod sarat. Fierbeti în clocote mici 15 minute, ,pâna când pestele s-a inmuiat si se desface atunci când îl împungeti cu furculita. Indepartati resturile de piele. Împrastiati bucatelele de peste în supa, gustati si condimentati cu piper, sare (daca e nevoie) si putina zeama de lamaie. Tocati patrunjelul si frunzele de telina si presarati-le peste supa. Stropiti din belsug cu ulei de masline extravirgin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zuppa di baccala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
ciorba de pui a la grec

ciorba de pui a la grec

se spala bine pulpele, se pun la fiert, se spumeaza, apoi se pun morcovii taiati rondele, pt k fierb

6 voturi    6 comentarii
40 min
Supe de carne
Supa cu carne

Supa cu carne

Se lasa nautul la inmuiat in apa cu o noapte inainte.Intr-o oala incapatoare pregatim restul ingredientelor.Curatam

3 voturi    5 comentarii
2h
Supe de carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

    pare buna,interesanta,cam amestecate operatiunile,trebuie sa citesti de cateva ori sa intelegi ce trebuie sa faci.am sa incerc sa o prepar,imi plac supele cu peste.felicitari.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 300 g fileuri de cod
  • egrefin sau drac-de-mare proaspat
  • o ceapa alba
  • curatata
  • 2 morcovi mici
  • curatati
  • 2 tulpini de telina
  • curatate pastrati frunzele interioare de culoare verde-deschis
  • 2 catei de usturoi curatati
  • ulei de masline extravirgin
  • o legatura mica de patrunjel proaspat separati frunzele de tulpini
  • 1 ardei iute rosu mic
  • uscat
  • faramitat
  • 2 conserve a cate 400 g de rosii ovale
  • 425 ml supa de pui usoara
  • sare marinata si piper negru proaspat macinat
  • zeama de la o lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
costy1969

costy1969 (Chef de cuisine)

pare buna,interesanta,cam amestecate operatiunile,trebuie sa citesti de cateva ori sa intelegi ce trebuie sa faci.am sa incerc sa o prepar,imi plac supele cu peste.felicitari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de iepure Ciorba de iepure

Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt, se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema cu piept de curcan Supa crema cu piept de curcan

Pieptul de curcan se spala bine si se pune la fiert. Se curata legumele, se maruntesc si se pun la fiert; dupa ce au fiert, se pun in

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de ciuperci cu kaizer