Zuppa di baccala

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g fileuri de cod, egrefin sau drac-de-mare proaspat
  • o ceapa alba, curatata
  • 2 morcovi mici, curatati
  • 2 tulpini de telina, curatate; pastrati frunzele interioare de culoare verde-deschis
  • 2 catei de usturoi curatati
  • ulei de masline extravirgin
  • o legatura mica de patrunjel proaspat; separati frunzele de tulpini
  • 1 ardei iute rosu mic, uscat, faramitat
  • 2 conserve a cate 400 g de rosii ovale
  • 425 ml supa de pui usoara
  • sare marinata si piper negru proaspat macinat
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Daca folositi peste proaspat, lasati-l sa stea peste noapte acoperit cu câteva maini de sare si clatiti-l înainte de a-l folosi. Daca folositi cod sarat, tineti fileurile în apa rece 24 de ore, schimbând apa de câteva ori în acest rastimp. Astfel, pestele va fi rehidratat si sarea va fi înlaturata înainte de a-l gati. (Daca pestele are peste 2 cm grosime, poate fi nevoie sa-l inmuiati pâna la 36 de ore.)

Tocati ceapa, morcovii, telina, usturoiul si tulpinile de patrunjel. Încalziti putin ulei de masline într-o cratita si adaugati legumele tocate, tulpinile de patrunjel si ardeiul iute uscat. Calitii la foc foarte mic, cu vasul partial acoperit, timp de 15-20 de minute, pâna când se înmoaie, dar fara sa se rumeneasca. Adaugati rosiile si clatiti-le 10 minute, apoi turnati supa si dati-o în clocot.

Rupeti bucatile mai mari de rosii cu o lingura de lemn si adaugati în supa fierbinte fileurile de cod sarat. Fierbeti în clocote mici 15 minute, ,pâna când pestele s-a inmuiat si se desface atunci când îl împungeti cu furculita. Indepartati resturile de piele. Împrastiati bucatelele de peste în supa, gustati si condimentati cu piper, sare (daca e nevoie) si putina zeama de lamaie. Tocati patrunjelul si frunzele de telina si presarati-le peste supa. Stropiti din belsug cu ulei de masline extravirgin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise