autor:

Fara foto

» » Supe de carne

Zuppa di baccala

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Ingrediente
300 g fileuri de cod, egrefin sau drac-de-mare proaspat, o ceapa alba, curatata, 2 morcovi mici, curatati, 2 tulpini de telina, curatate pastrati frunzele interioare de culoare verde-deschis, 2 catei de usturoi curatati, ulei de masline extravirgin, o legatura mica de patrunjel proaspat separati frunzele de tulpini, 1 ardei iute rosu mic, uscat, faramitat, 2 conserve a cate 400 g de rosii ovale, 425 ml supa de pui usoara, sare marinata si piper negru proaspat macinat, zeama de la o lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Daca folositi peste proaspat, lasati-l sa stea peste noapte acoperit cu câteva maini de sare si clatiti-l înainte de a-l folosi. Daca folositi cod sarat, tineti fileurile în apa rece 24 de ore, schimbând apa de câteva ori în acest rastimp. Astfel, pestele va fi rehidratat si sarea va fi înlaturata înainte de a-l gati. (Daca pestele are peste 2 cm grosime, poate fi nevoie sa-l inmuiati pâna la 36 de ore.)
Tocati ceapa, morcovii, telina, usturoiul si tulpinile de patrunjel. Încalziti putin ulei de masline într-o cratita si adaugati legumele tocate, tulpinile de patrunjel si ardeiul iute uscat. Calitii la foc foarte mic, cu vasul partial acoperit, timp de 15-20 de minute, pâna când se înmoaie, dar fara sa se rumeneasca. Adaugati rosiile si clatiti-le 10 minute, apoi turnati supa si dati-o în clocot.
Rupeti bucatile mai mari de rosii cu o lingura de lemn si adaugati în supa fierbinte fileurile de cod sarat. Fierbeti în clocote mici 15 minute, ,pâna când pestele s-a inmuiat si se desface atunci când îl împungeti cu furculita. Indepartati resturile de piele. Împrastiati bucatelele de peste în supa, gustati si condimentati cu piper, sare (daca e nevoie) si putina zeama de lamaie. Tocati patrunjelul si frunzele de telina si presarati-le peste supa. Stropiti din belsug cu ulei de masline extravirgin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zuppa di baccala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de vitel cu taitei de casa

Supa de vitel cu taitei de casa

O supa delicioasa,sanatoasa si cu o aroma deosebita fata de celelalte supe. Spalam oasele de

3 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Supe de carne
Supa de pui cu taitei instant

Supa de pui cu taitei instant

Puneti la fiert in 3 litri de apa rece carnea portionata si legumele curatate si spalate, intregi.

10 voturi    4 comentarii
45 min
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

    pare buna,interesanta,cam amestecate operatiunile,trebuie sa citesti de cateva ori sa intelegi ce trebuie sa faci.am sa incerc sa o prepar,imi plac supele cu peste.felicitari.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 300 g fileuri de cod
  • egrefin sau drac-de-mare proaspat
  • o ceapa alba
  • curatata
  • 2 morcovi mici
  • curatati
  • 2 tulpini de telina
  • curatate pastrati frunzele interioare de culoare verde-deschis
  • 2 catei de usturoi curatati
  • ulei de masline extravirgin
  • o legatura mica de patrunjel proaspat separati frunzele de tulpini
  • 1 ardei iute rosu mic
  • uscat
  • faramitat
  • 2 conserve a cate 400 g de rosii ovale
  • 425 ml supa de pui usoara
  • sare marinata si piper negru proaspat macinat
  • zeama de la o lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
costy1969

costy1969 (Chef de cuisine)

pare buna,interesanta,cam amestecate operatiunile,trebuie sa citesti de cateva ori sa intelegi ce trebuie sa faci.am sa incerc sa o prepar,imi plac supele cu peste.felicitari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de potroace Ciorba de potroace

Se spala bine carnea, apoi se lasa sa se zvante ori se sterg bucatile cu prosoape absorbante. Pipotele se oparesc pentru 1-2 minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole cu ciolan servita in paine Ciorba de fasole cu ciolan servita in paine

Fasolea se curăță de impurități, se pune peste noapte în apa rece pentru a se umfla, asta ca să scadă timpul de fierbere

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
SUPA DE PERISOARE cu piept de pui