Zuppa di baccala

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g fileuri de cod, egrefin sau drac-de-mare proaspat
  • o ceapa alba, curatata
  • 2 morcovi mici, curatati
  • 2 tulpini de telina, curatate; pastrati frunzele interioare de culoare verde-deschis
  • 2 catei de usturoi curatati
  • ulei de masline extravirgin
  • o legatura mica de patrunjel proaspat; separati frunzele de tulpini
  • 1 ardei iute rosu mic, uscat, faramitat
  • 2 conserve a cate 400 g de rosii ovale
  • 425 ml supa de pui usoara
  • sare marinata si piper negru proaspat macinat
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Daca folositi peste proaspat, lasati-l sa stea peste noapte acoperit cu câteva maini de sare si clatiti-l înainte de a-l folosi. Daca folositi cod sarat, tineti fileurile în apa rece 24 de ore, schimbând apa de câteva ori în acest rastimp. Astfel, pestele va fi rehidratat si sarea va fi înlaturata înainte de a-l gati. (Daca pestele are peste 2 cm grosime, poate fi nevoie sa-l inmuiati pâna la 36 de ore.)

Tocati ceapa, morcovii, telina, usturoiul si tulpinile de patrunjel. Încalziti putin ulei de masline într-o cratita si adaugati legumele tocate, tulpinile de patrunjel si ardeiul iute uscat. Calitii la foc foarte mic, cu vasul partial acoperit, timp de 15-20 de minute, pâna când se înmoaie, dar fara sa se rumeneasca. Adaugati rosiile si clatiti-le 10 minute, apoi turnati supa si dati-o în clocot.

Rupeti bucatile mai mari de rosii cu o lingura de lemn si adaugati în supa fierbinte fileurile de cod sarat. Fierbeti în clocote mici 15 minute, ,pâna când pestele s-a inmuiat si se desface atunci când îl împungeti cu furculita. Indepartati resturile de piele. Împrastiati bucatelele de peste în supa, gustati si condimentati cu piper, sare (daca e nevoie) si putina zeama de lamaie. Tocati patrunjelul si frunzele de telina si presarati-le peste supa. Stropiti din belsug cu ulei de masline extravirgin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise