autor:

Laura-Cristina Chelciov

» » , Mancaruri cu peste, Supe de carne

Zuppa di cozze alla napoletana ( Supa de scoici tipic napoletan)

Autor: Laura-Cristina Chelciov (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 13 iulie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura-Cristina Chelciov (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 13 iulie 2013

Ingrediente
-1kg scoici, -300g rosii pisate, -2 catei de usturoi, -ulie de masline, -patrunjel verde, -sare, -piper, -6 sau 8 felii de paine prajita

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Sub jet de apa rece, spalati bine scoicile cu partea abraziva a buretelui, iar cozile smulgeti-le ( din pacate n-am reusit sa fac poze, pt ca nu puteam sa le curata si sa fac si poza, poate data viitoare:( ).

Dupa ce le-ati curatat bine, puneti o oala cu apa la foc, iar cand apa incepe sa clocoteasca se pun scoicile, pana se desfac ( majoritatea).

Cele care nu se desfac, se arunca la gunoi, iar celelalte, se scot din apa. Apa se pastreaza.



Inainte de a pregati sosul, trebuie sa va ocupati de rosii, asadar trebuie oparite, curatate de pielita si taiate marunt.

Dupa care,se curata, se taie marunt si se pune la foc, in ulei de masline, cateii de usturoi.

Peste usturoi se pun rosiile taiate si lasati sa fiarba totul pt cateva minute.



Mai apoi, puneti 500ml din apa in care s-au fiert scoicile, care a fost strecurata. Lasati sa fiarba totul pt 10 minute.

Inainte de a stinge focul, se adauga si scoicile,iar la urma se adauga piper si patrunjel verde, taiat.



Se serveste cu paine prajita.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Zuppa di cozze alla napoletana ( Supa de scoici tipic napoletan)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de fazan

Supa de fazan

Pentru început, v-aş da câteva sfaturi despre carnea de fazan! Dintrun fazan bătrân, nu o să

8 voturi    2 comentarii
1h
Supe de carne
Supa de curcan cu taitei de casa

Supa de curcan cu taitei de casa

Se curata si se spala pulpa de curcan, la fel procedam cu legumele. Punem carnea la fiert in apa

6 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • -1kg scoici
  • -300g rosii pisate
  • -2 catei de usturoi
  • -ulie de masline
  • -patrunjel verde
  • -sare
  • -piper
  • -6 sau 8 felii de paine prajita

Raporteaza reteta

Retete
de Laura-Cristina Chelciov
Desert chinezesc : Orez cu miere si migdale

Desert chinezesc : Orez cu miere si migdale

Orezul se spala si se lasa in apa rece pt 2 h. Dupa cele 2h, orezul se pune la fiert in apa rece

4 voturi    1 comentariu
25 min
Retete de post
Tarta cu smochine

Tarta cu smochine

Intr-un bol se pun faina, praf de copt, sare, zahar, ou, unt si vanilina si se framanta bina. Aluatul,

1 vot    1 comentariu
1h 20 min
Prajituri
Biban de mare, la cuptor, in crusta de sare si ierburi

Biban de mare, la cuptor, in crusta de sare si ierburi

Prima data trebuie spalati si curatati pestii. Dupa care se taie rozmarinul si salvia marunt.

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Zeama de peste Zeama de peste

Se pun bucatile de peste la fiert cu apa si sare, se trag doua, trei clocote si se opreste focul, se scoate pestele pe un platou si

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de vacuta Ciorba de vacuta

Se pune carnea la fiert intr-o oala. Se spumeaza cand incepe sa fiarba. Cand este fiarta supa, se strecoara si se taie bucati mici din

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Supe de carne
Supa de gaina