autor:

Laura-Cristina Chelciov

» » , Mancaruri cu peste, Supe de carne

Zuppa di cozze alla napoletana ( Supa de scoici tipic napoletan)

Autor: Laura-Cristina Chelciov (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 13 iulie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura-Cristina Chelciov (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 13 iulie 2013

Ingrediente
-1kg scoici, -300g rosii pisate, -2 catei de usturoi, -ulie de masline, -patrunjel verde, -sare, -piper, -6 sau 8 felii de paine prajita

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Sub jet de apa rece, spalati bine scoicile cu partea abraziva a buretelui, iar cozile smulgeti-le ( din pacate n-am reusit sa fac poze, pt ca nu puteam sa le curata si sa fac si poza, poate data viitoare:( ).

Dupa ce le-ati curatat bine, puneti o oala cu apa la foc, iar cand apa incepe sa clocoteasca se pun scoicile, pana se desfac ( majoritatea).

Cele care nu se desfac, se arunca la gunoi, iar celelalte, se scot din apa. Apa se pastreaza.



Inainte de a pregati sosul, trebuie sa va ocupati de rosii, asadar trebuie oparite, curatate de pielita si taiate marunt.

Dupa care,se curata, se taie marunt si se pune la foc, in ulei de masline, cateii de usturoi.

Peste usturoi se pun rosiile taiate si lasati sa fiarba totul pt cateva minute.



Mai apoi, puneti 500ml din apa in care s-au fiert scoicile, care a fost strecurata. Lasati sa fiarba totul pt 10 minute.

Inainte de a stinge focul, se adauga si scoicile,iar la urma se adauga piper si patrunjel verde, taiat.



Se serveste cu paine prajita.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Zuppa di cozze alla napoletana ( Supa de scoici tipic napoletan)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa cu galuste de orez

Supa cu galuste de orez

Se alege si se spala orezul.Se pune la fiert cu laptele si o bucatica de unt proaspat.Se fierbe mai

0 voturi    1 comentariu
1h
Supe de carne
Supa de tacam de curcan cu taitei

Supa de tacam de curcan cu taitei

Puneti la fiert carnea in 4 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste luati spuma si adaugati

4 voturi    3 comentarii
50 min
Supe de carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • -1kg scoici
  • -300g rosii pisate
  • -2 catei de usturoi
  • -ulie de masline
  • -patrunjel verde
  • -sare
  • -piper
  • -6 sau 8 felii de paine prajita

Raporteaza reteta

Retete
de Laura-Cristina Chelciov
Desert chinezesc : Orez cu miere si migdale

Desert chinezesc : Orez cu miere si migdale

Orezul se spala si se lasa in apa rece pt 2 h. Dupa cele 2h, orezul se pune la fiert in apa rece

4 voturi    1 comentariu
25 min
Retete de post
Tarta cu smochine

Tarta cu smochine

Intr-un bol se pun faina, praf de copt, sare, zahar, ou, unt si vanilina si se framanta bina. Aluatul,

1 vot    1 comentariu
1h 20 min
Prajituri
Biban de mare, la cuptor, in crusta de sare si ierburi

Biban de mare, la cuptor, in crusta de sare si ierburi

Prima data trebuie spalati si curatati pestii. Dupa care se taie rozmarinul si salvia marunt.

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste
Adauga reteta
Retete

din Supe de carne

Ciorba de iepure Ciorba de iepure

Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt, se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema cu piept de curcan Supa crema cu piept de curcan

Pieptul de curcan se spala bine si se pune la fiert. Se curata legumele, se maruntesc si se pun la fiert; dupa ce au fiert, se pun in

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
SUPA DE LEGUME CU PERISOARE DE CURCAN