Mulți dintre noi am fost nevoiți să aruncăm mâncarea gătită și rămasă cel puțin o dată, indiferent de câte porții de mâncare am gătit și cum am calculat meniul. Soluțiile pentru a reduce acest fenomen sunt simple și la îndemână. Un aparat de vidat poate fi exact ce ai nevoie ca să păstrezi alimentele proaspete mai mult timp și să economisești bani.
Cu un aparat de vidat alimente, e simplu să gestionezi mai eficient resursele din bucătărie și cămară, meniul săptămânal și, la final, să reduci risipa.
Aparatul de vidat elimină aerul din pungi sau recipiente speciale și sigilează ermetic alimentele. Procesul de vidare împiedică oxidarea și creșterea bacteriilor. Astfel, alimentele se mențin proaspete de până la 5 ori mai mult decât metodele tradiționale de depozitare.
Indiferent dacă preferi gătitul acasă sau lucrezi în domeniul alimentației, un aparat de vidat profesional poate face diferența în menținerea prospețimii produselor. Vei simți rapid cum se reduce nevoia de a arunca alimente.
Odată ce începi să utilizezi un aparat de vidat alimente, vei observa că durata de viață a produselor se prelungește. Alimentele sigilate în vid rămân proaspete, aspectuoase și gustoase pentru mai mult timp.
Carnea, legumele, fructele sau brânza pot fi păstrate fără probleme în congelator sau frigider, fără riscul de a-și pierde proprietățile nutritive sau gustul.
Dispozitivele de vidat îți permit să porționezi alimentele în funcție de meniurile pe care le planifici. Poți porționa carnea, garniturile sau poți separa fructele și legumele pentru mic dejun. Astfel, eviți să gătești sau prea mult și previi irosirea alimentelor.
În același timp, ai opțiunea să sigilezi alimentele care nu au fost consumate după o masă și să le păstrezi pentru mai târziu.
Alimentele sezoniere, cumpărate în cantități mari, pot deveni o povară, mai ales când sunt congelate și capătă arsuri de înghețare.
Totuși, fructele și legumele din sezon pot fi vidate și, apoi, depozitate în congelator, în pungi speciale. În acest fel, te poți bucura de produse de calitate tot anul, fără să le lași să se strice.
Dacă ești un fan al gătitului sous-vide, un aparat de vidat profesional este esențial. Metoda sous-vide implică sigilarea alimentelor în pungi de plastic și gătirea lor lentă la temperaturi controlate.
Rezultatul? O mâncare delicioasă, bine gătită și fără pierderi de nutrienți.
Utilizarea unui aparat de vidat alimente este extrem de simplă și accesibilă oricui. Aparatele FoodSaver au funcții intuitive, cu butoane pentru vidare și sigilare. Aparatele de vidat sunt compacte și ușor de depozitat, ceea ce le face ideale chiar și pentru bucătăriile mici.
Aceste dispozitive salvatoare sunt și ușor de ales:
Fie că ești îți propui doar să prelungești durata de viață a alimentelor sau vrei să mergi mai mult pe meal planning, vei găsi cu siguranță un model care să îți satisfacă nevoile. Cu ajutorul acestui dispozitiv, vei putea gestiona mai bine resursele din bucătăria ta, fără să te îngrijorezi că alimentele se vor strica înainte să te bucuri de ele.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii