Calcan cu migdale şi sos de legume

Suntem în luna martie. Deşi zilele acestea vremea este încă destul de capricioasă, nu trebuie să ne facem probleme. Într-un final va veni şi primăvara cu adevărat. Este momentul să începem să ne echilibrăm alimentaţia şi să ne facem planuri pentru superba vară ce va urma.

Calcan cu migdale şi sos de legume

Şi ce poate fi mai potrivit decât un meniu echilibrat care conţine peşte şi legume?

Eu am pregătit o reţetă delicioasă: calcan cu migdale şi sos de legume.

Iată de ce avem nevoie:

2 peşti

750 ml vin alb demisec

100 g migdale

condimente (am folosit un amestec de şofran, rozmarin, oregano, cimbru, salvie)

3 linguri de ulei măsline

3 căţei usturoi

400 g roşii decojite tocate

500 g dovlecei

200 g orez

sare

Mod de preparare:

Se spală şi se eviscerează calcanul cu multă grijă. Deoarece calcanul are o anatomie mai aparte, este necesar să ştiţi ca viscerele se află într-un săculeţ situat la 2-3 cm de orificiul bucal, pe partea ventrală.

Odată evisceraţi, peştii se aşază într-un vas termorezistent suficient de mare. Se adaugă vinul, condimentele şi migdalele mărunţite. Se acoperă vasul şi se pune în cuptorul preîncălzit. Se fixează la o temperatură medie. Peştele va fi gata în 15-20 minute.

Sosul rezultat în urma pregătirii peştelui se pune într-un vas. El va fi folosit pentru prepararea legumelor, pentru a le da acestora un gust plăcut şi un parfum aparte.

Într-o crăticioară se căleşte usturoiul în uleiul de măsline. Apoi se adaugă roşiile şi dovleceii tăiate bucăţele, sarea şi sosul rezultat în urma pregătirii peştelui.

Sosul de legume se fierbe 15 minute. În final se adaugă şi orezul fiert separat. Astfel acesta va prelua toate aromele sosului, fiind agreat şi de cei mai pretenţioşi dintre cei ce-l vor servi.

Peştele se serveşte călduţ, cu puţină lămâie şi sos de legume. Şi să nu uităm - nu trebuie să lipsească un pahar de vin alb demisec!

Poftă bună!

Mai multe retete gasiti pe blogul Boabe de Cafea.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi