Suntem în luna martie. Deşi zilele acestea vremea este încă destul de capricioasă, nu trebuie să ne facem probleme. Într-un final va veni şi primăvara cu adevărat. Este momentul să începem să ne echilibrăm alimentaţia şi să ne facem planuri pentru superba vară ce va urma.
Şi ce poate fi mai potrivit decât un meniu echilibrat care conţine peşte şi legume?
Eu am pregătit o reţetă delicioasă: calcan cu migdale şi sos de legume.
Iată de ce avem nevoie:
2 peşti
750 ml vin alb demisec
100 g migdale
condimente (am folosit un amestec de şofran, rozmarin, oregano, cimbru, salvie)
3 linguri de ulei măsline
3 căţei usturoi
400 g roşii decojite tocate
500 g dovlecei
200 g orez
sare
Mod de preparare:
Se spală şi se eviscerează calcanul cu multă grijă. Deoarece calcanul are o anatomie mai aparte, este necesar să ştiţi ca viscerele se află într-un săculeţ situat la 2-3 cm de orificiul bucal, pe partea ventrală.
Odată evisceraţi, peştii se aşază într-un vas termorezistent suficient de mare. Se adaugă vinul, condimentele şi migdalele mărunţite. Se acoperă vasul şi se pune în cuptorul preîncălzit. Se fixează la o temperatură medie. Peştele va fi gata în 15-20 minute.
Sosul rezultat în urma pregătirii peştelui se pune într-un vas. El va fi folosit pentru prepararea legumelor, pentru a le da acestora un gust plăcut şi un parfum aparte.
Într-o crăticioară se căleşte usturoiul în uleiul de măsline. Apoi se adaugă roşiile şi dovleceii tăiate bucăţele, sarea şi sosul rezultat în urma pregătirii peştelui.
Sosul de legume se fierbe 15 minute. În final se adaugă şi orezul fiert separat. Astfel acesta va prelua toate aromele sosului, fiind agreat şi de cei mai pretenţioşi dintre cei ce-l vor servi.
Peştele se serveşte călduţ, cu puţină lămâie şi sos de legume. Şi să nu uităm - nu trebuie să lipsească un pahar de vin alb demisec!
Poftă bună!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii