Calcan cu migdale şi sos de legume

Suntem în luna martie. Deşi zilele acestea vremea este încă destul de capricioasă, nu trebuie să ne facem probleme. Într-un final va veni şi primăvara cu adevărat. Este momentul să începem să ne echilibrăm alimentaţia şi să ne facem planuri pentru superba vară ce va urma.

Calcan cu migdale şi sos de legume

Şi ce poate fi mai potrivit decât un meniu echilibrat care conţine peşte şi legume?

Eu am pregătit o reţetă delicioasă: calcan cu migdale şi sos de legume.

Iată de ce avem nevoie:

2 peşti

750 ml vin alb demisec

100 g migdale

condimente (am folosit un amestec de şofran, rozmarin, oregano, cimbru, salvie)

3 linguri de ulei măsline

3 căţei usturoi

400 g roşii decojite tocate

500 g dovlecei

200 g orez

sare

Mod de preparare:

Se spală şi se eviscerează calcanul cu multă grijă. Deoarece calcanul are o anatomie mai aparte, este necesar să ştiţi ca viscerele se află într-un săculeţ situat la 2-3 cm de orificiul bucal, pe partea ventrală.

Odată evisceraţi, peştii se aşază într-un vas termorezistent suficient de mare. Se adaugă vinul, condimentele şi migdalele mărunţite. Se acoperă vasul şi se pune în cuptorul preîncălzit. Se fixează la o temperatură medie. Peştele va fi gata în 15-20 minute.

Sosul rezultat în urma pregătirii peştelui se pune într-un vas. El va fi folosit pentru prepararea legumelor, pentru a le da acestora un gust plăcut şi un parfum aparte.

Într-o crăticioară se căleşte usturoiul în uleiul de măsline. Apoi se adaugă roşiile şi dovleceii tăiate bucăţele, sarea şi sosul rezultat în urma pregătirii peştelui.

Sosul de legume se fierbe 15 minute. În final se adaugă şi orezul fiert separat. Astfel acesta va prelua toate aromele sosului, fiind agreat şi de cei mai pretenţioşi dintre cei ce-l vor servi.

Peştele se serveşte călduţ, cu puţină lămâie şi sos de legume. Şi să nu uităm - nu trebuie să lipsească un pahar de vin alb demisec!

Poftă bună!

Mai multe retete gasiti pe blogul Boabe de Cafea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise