Calcan cu migdale şi sos de legume

Suntem în luna martie. Deşi zilele acestea vremea este încă destul de capricioasă, nu trebuie să ne facem probleme. Într-un final va veni şi primăvara cu adevărat. Este momentul să începem să ne echilibrăm alimentaţia şi să ne facem planuri pentru superba vară ce va urma.

Calcan cu migdale şi sos de legume

Şi ce poate fi mai potrivit decât un meniu echilibrat care conţine peşte şi legume?

Eu am pregătit o reţetă delicioasă: calcan cu migdale şi sos de legume.

Iată de ce avem nevoie:

2 peşti

750 ml vin alb demisec

100 g migdale

condimente (am folosit un amestec de şofran, rozmarin, oregano, cimbru, salvie)

3 linguri de ulei măsline

3 căţei usturoi

400 g roşii decojite tocate

500 g dovlecei

200 g orez

sare

Mod de preparare:

Se spală şi se eviscerează calcanul cu multă grijă. Deoarece calcanul are o anatomie mai aparte, este necesar să ştiţi ca viscerele se află într-un săculeţ situat la 2-3 cm de orificiul bucal, pe partea ventrală.

Odată evisceraţi, peştii se aşază într-un vas termorezistent suficient de mare. Se adaugă vinul, condimentele şi migdalele mărunţite. Se acoperă vasul şi se pune în cuptorul preîncălzit. Se fixează la o temperatură medie. Peştele va fi gata în 15-20 minute.

Sosul rezultat în urma pregătirii peştelui se pune într-un vas. El va fi folosit pentru prepararea legumelor, pentru a le da acestora un gust plăcut şi un parfum aparte.

Într-o crăticioară se căleşte usturoiul în uleiul de măsline. Apoi se adaugă roşiile şi dovleceii tăiate bucăţele, sarea şi sosul rezultat în urma pregătirii peştelui.

Sosul de legume se fierbe 15 minute. În final se adaugă şi orezul fiert separat. Astfel acesta va prelua toate aromele sosului, fiind agreat şi de cei mai pretenţioşi dintre cei ce-l vor servi.

Peştele se serveşte călduţ, cu puţină lămâie şi sos de legume. Şi să nu uităm - nu trebuie să lipsească un pahar de vin alb demisec!

Poftă bună!

Mai multe retete gasiti pe blogul Boabe de Cafea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Salata de legume proaspete cu crutoane – reteta simpla, rapida si sanatoasa

Salata de legume proaspete cu crutoane – reteta simpla, rapida si sanatoasa

Incearca o salata de legume proaspete cu crutoane crocante, perfecta pentru pranz sau cina. Reteta rapida, simpla si plina de...

Salata de legume proaspete cu crutoane – reteta simpla, rapida si sanatoasa
Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasa

Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasa

Incearca aceasta reteta usoara de briose cu afine si faina integrala, perfecte pentru un mic dejun sanatos sau gustare. Fara...

Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasa
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise