Rulouri de curcan cu mix de nuci, alune si masline

Peste cateva zile va incepe oficial primavara. Abia astept! Sambata am avut o mostra insa vreau mai mult. Poate ca si voi vreti dar se pare ca mai avem de asteptat. Pana cand o sa savuram o salata si un gratar pregatit in aer liber mai trebuie sa asteptam cel putin o luna. Asa ca pentru moment vom gati o reteta simpla si tare gustoasa: rulouri de curcan cu nuci, alune si masline.

Rulouri de curcan cu mix de nuci, alune si masline

Iata de ce vom avea nevoie:

- 1.5 kg piept de curcan

- 350 ml vin alb demisec

- 3 linguri de ulei de masline

- mix de piper

- oregano

- nuci caju, nuci simple, alune de padure, alune de pamant, migdale

- masline negre

Dezosam pieptul de curcan si-l taiem in felii mari, de grosime potrivita (2-3 cm). Apoi fragezim carnea cu un ciocan de snitele. Astfel vom obtine felii de aproximativ uniforme ce vor fi usor de rulat.

Se amesteca vinul cu uleiul si condimentele intr-un bol. Apoi se pun bucatile de carne si se acopera cu amestecul obtinut. Vasul se va acoperi la randul lui si se va baga in frigider timp de 3-4 ore. Dupa cele 3-4 ore carnea se scoate din bol pe o farfurie intinsa. Fiecare felie de carne se umple cu mix de nuci si masline, se ruleaza dupa care se inveleste in hartie de copt sau folie de aluminiu.

Rulourile se asaza intr-un vas termorezistent si se adauga apa cat sa le acopere pana la jumatate. Se baga in cuptorul preincalzit. Rulourile se vor prepara la temperatura medie timp de 1.5 ore. Eu le-am intors o singura data si nu le-am desfacut pentru a se rumeni.

Am servit rulourile cu niste cartofi copti in cuptor. Daca aveti pofta puteti incerca si cu niste cartofi prajiti - o data la catva timp va mai puteti rasfata.

Gustul rulourilor de curcan este foarte interesant. Aroma vinului si combinatia de nuci/masline va vor placea cu siguranta. Se poate servi atat ca fel principal cat si ca aperitiv rece.

Pofta buna!

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Life and coffee beans.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise