Tiramisu cu fructe de padure, compot de mango si Teacher’s

Timpul limitat ne pune cele mai mari probleme atunci cand alegem meniul. Asa ca e bine sa va sugerez o reteta usoara, rapida si care va fi pe placul tuturor.

Tiramisu cu fructe de padure, compot de mango si Teacher’s

Am pregatit zilele trecute o reteta de tiramisu ceva mai speciala: cu fructe de padure, compot de mango si Teacher's. Puteti sa inlocuiti whiskey cu alt tip de bautura daca nu va place sau daca aveti copilasi.

- 36 de piscoturi (3 pachete)

- 500 g mascarpone

- 4 galbenusuri

- 4 linguri de zahar pudra

- 100 ml Teacher's

- 500 g fructe de padure

- 400 g compot de mango (1 cutie)

Pentru inceput vom prepara crema. Cele patru galbenusuri se mixeaza impreuna cu zaharul pudra si vanilia pana cand obtinem o pasta deschisa la culoare. Apoi adaugam mascarpone si mixam in continuare pana la obtinerea unei creme omogene. Ca sa terminam crema mai trebuie sa adaugam whiskey, pe care-l vom incopora cu ajutorul mixerului.

Dupa ce crema a fost pusa la frigider incepem sa ne ocupam de celelalte ingrediente. Punem fructele de padure la scurs intr-o strecuratoare. Apoi desfacem cutia de compot de mango, scoatem fructele si pastram siropul intr-o farfurie adanca.

Pentru tiramisu stiti ca trebuie sa folosim un vas cu pereti inalti, nu? In mod normal se pune folie alimentara in vas pentru ca asezarea pe tava de prezentare sa fie mai usoara dar si pentru ca forma sa fie usor de modelat. Ei bine, eu am considerat ca e mai bine sa pun aluminiu. Sa nu faceti ca mine! Folositi folia de plastic pentru ca e mult mai practica. Aluminiul se rupe si este inestetic atunci cand ramane pe bucatile de prajitura ale invitatilor.

Se aseaza piscoturi inmuiate in siropul ramas de la compot. Peste piscoturi se pune jumatate din cantitatea de fructe de padure si crema. Nu lasati piscoturile sa absoarba prea mult sirop pentru ca se vor inmuia prea mult.

Continuam sa asezam piscoturi peste care adaugam fructele din compot si crema. Astfel vom proceda pana cand punem toate ingredientele rand pe rand, in straturi. Ultimul strat trebuie sa fie de crema.

Aranjam folia sau aluminiul, acoperim si partea superioara dupa care se pune la frigider pana a doua zi cand va putea fi servita. Atunci vom decora cu zahar pudra, figurine, bombonele sau ce mai vreti voi.

Spor la treaba! Veti termina mai repede decat credeti!

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Life and coffee beans.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise