Tiramisu cu fructe de padure, compot de mango si Teacher’s

Timpul limitat ne pune cele mai mari probleme atunci cand alegem meniul. Asa ca e bine sa va sugerez o reteta usoara, rapida si care va fi pe placul tuturor.

Tiramisu cu fructe de padure, compot de mango si Teacher’s

Am pregatit zilele trecute o reteta de tiramisu ceva mai speciala: cu fructe de padure, compot de mango si Teacher's. Puteti sa inlocuiti whiskey cu alt tip de bautura daca nu va place sau daca aveti copilasi.

- 36 de piscoturi (3 pachete)

- 500 g mascarpone

- 4 galbenusuri

- 4 linguri de zahar pudra

- 100 ml Teacher's

- 500 g fructe de padure

- 400 g compot de mango (1 cutie)

Pentru inceput vom prepara crema. Cele patru galbenusuri se mixeaza impreuna cu zaharul pudra si vanilia pana cand obtinem o pasta deschisa la culoare. Apoi adaugam mascarpone si mixam in continuare pana la obtinerea unei creme omogene. Ca sa terminam crema mai trebuie sa adaugam whiskey, pe care-l vom incopora cu ajutorul mixerului.

Dupa ce crema a fost pusa la frigider incepem sa ne ocupam de celelalte ingrediente. Punem fructele de padure la scurs intr-o strecuratoare. Apoi desfacem cutia de compot de mango, scoatem fructele si pastram siropul intr-o farfurie adanca.

Pentru tiramisu stiti ca trebuie sa folosim un vas cu pereti inalti, nu? In mod normal se pune folie alimentara in vas pentru ca asezarea pe tava de prezentare sa fie mai usoara dar si pentru ca forma sa fie usor de modelat. Ei bine, eu am considerat ca e mai bine sa pun aluminiu. Sa nu faceti ca mine! Folositi folia de plastic pentru ca e mult mai practica. Aluminiul se rupe si este inestetic atunci cand ramane pe bucatile de prajitura ale invitatilor.

Se aseaza piscoturi inmuiate in siropul ramas de la compot. Peste piscoturi se pune jumatate din cantitatea de fructe de padure si crema. Nu lasati piscoturile sa absoarba prea mult sirop pentru ca se vor inmuia prea mult.

Continuam sa asezam piscoturi peste care adaugam fructele din compot si crema. Astfel vom proceda pana cand punem toate ingredientele rand pe rand, in straturi. Ultimul strat trebuie sa fie de crema.

Aranjam folia sau aluminiul, acoperim si partea superioara dupa care se pune la frigider pana a doua zi cand va putea fi servita. Atunci vom decora cu zahar pudra, figurine, bombonele sau ce mai vreti voi.

Spor la treaba! Veti termina mai repede decat credeti!

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Life and coffee beans.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Incearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise