Cei care vor sa guste cel mai bun bors de peste, trebuie sa stie ca in acest week-end, pe 4 septembrie, la Jurilovca, are loc Serbarea Borsului Pescaresc.

Jurilovca este unul dintre cele mai frumoase sate din Tulcea, aflat la marginea Deltei Dunarii. Aici, pescarii, urmasii rusilor lipoveni exilati de prin partile Donului si Nistrului, vor prepara cel mai bun bors de peste din Romania.

Peste 700 de kilograme de peste proaspat pescuit din Lacul Razim Sinoe vor ajunge pe mainile a 10 bucatari care vor gati la 20 de ceaune.

Borsul de peste va fi pregatit din babusca, stiuca, caras, platică, crap si somn.

In afara de borsul de peste, veti putea gusta din pirosti si varenki, preparate de lipovence, un fel de placinte cu branza, stafide sau struguri.

In anul 2013, comuna Jurilovca a castigat statutul de "Destinatie Europeana de Excelenta". Tot aici, la Jurilovca, se afla si urmele primei colonii greco-romane de pe teritoriul Romaniei, la cetatea Orgame Argamum. 
 
Pe langa demonstratiile gastronomice cu specific pescaresc organizatorii le-au pregatit vizitatorilor un program special: o parada a costumelor traditionale, momente artistice ale etniilor dobrogene, excursii cu barci si caiace in Portul Jurilovca, jocuri interactive pentru cei mici, dar si expozitii de fotografii.
 
Seara se va incheia cu un concert sustinut printre altii de cei de la Voltaj, dar si cu un foc de artificii.

Sursa articol: radiovacanta.ro
Sursa foto: adevarul.ro

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii