Nutritionistii ne sfatuiesc sa includem cat mai des carnea de miel in dieta noastra. Insa, cei mai multi romani mananca carne de miel numai cu ocazia sarbatorilor Pascale, iar altii nu o consuma deloc, din cauza gustului specific. Beneficiile pe care le aduce carnea de miel sunt numeroase, aceasta fiind printre putinele carnuri rosii care contin acizi grasi Omega 3, complexul B si zinc. In orice caz, fie ca doriti sa va aprovizionati pentru Pasti sau v-ati decis sa includeti mai des carnea de miel in dieta voastra, iata cum sa o alegeti pe cea mai buna si mai sanatoasa:
In primul si in primul rand, trebuie sa achizitionati carne de miel doar din spatii avizate sanitar-veterinar. Si, chiar si atunci, sa luati in considerare aceste lucruri:
Este recomandat ca mielul de la care provine carnea sa aiba o greutate de minimum 13-14 kg dupa taiere. Daca mielul este mai slab de atat, creste si posibilitatea de a avea mai mult colagen, ceea ce o face mai greu digerabila si poate cauza indigestie.
De asemenea, carnea provenita de la mieii mai mici contine oxipurina, o substanta care dauneaza sanatatii, mai ales celor care sufera de guta.
Carnea proaspata de miel este rozalie si foarte elastica la atingere. Daca este lipicioasa, nu o cumparati, este semn de vechime.
Tineti minte ca organele de miel se altereaza mult mai usor decat carnea, asa ca este bine sa le mirositi inainte de a le cumpara si sa le verificati de noduli.
Sunt numeroase cazurile groaznice in care clientii au fost pacaliti si li s-a vandut carne de caine in loc de carne de miel. Iata cum sa eviti astfel de situatii extrem de neplacute:
Carnea de miel verificata trebuie sa fie marcata obligatoriu cu o stampila care arata ca mielul a fost sanatos.
Insa, si aceasta stampila se mai intampla sa fie falsificata. Iata ce informatii ar trebui sa contina stampila veritabila: numele tarii de provenienta, scris cu majuscule, sau codul ISO al tarii (RO), codul judetului, numarul de autorizare a unitatii, numarul de identificare a medicului veterinar care a efectuat inspectia si inscrisul cu majuscule: CONTROLAT SANITAR-VETERINAR sau CE.
Nu e recomandat sa gatiti carnea imediat după taierea mielului. De asemenea, este recomandat sa lasati carnea de miel la marinat la rece cel putin cateva ore.
Carnea de miel trebuie consumata cu multe legume, deoarece nu contine fibre si, consumata fara o garnitura cu fibre, poate duce la constipare.
Condimente pentru carnea de miel sunt: usturoi, rozmarin, hasmatuchi, cimbru, boia, seminte de mustar, piper, ceapa, foi de dafin.
Fiind o carne mai greu de digerat, se recomanda sa evitati asocierea carnii de miel cu mamaliga sau paste, pentru ca acestea ingreuneaza si mai mult digestia. Sunt de preferat legumele si verdeturile.
Sursa foto: bucataras.ro
Surse articol: adevarul.ro, agrointel.ro
Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...
Negresa pufoasa de postCeapa si ardeiul tocate, morcovul, telina si pastarnacul date pe razatoarea cu ochiuri mari se pun la calit in ulei,
Bors de dovlecei cu stevieDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii