De Sfantul Andrei, in unele parti ale Romaniei se prepara din malai si faina, uneori numai din malai de porumb sau de mei, o bautura fermentata numita covasa. Dupa preparare, covasa se punea prin strachini sau oale si se impartea prin vecini "pentru ca vacile sa fie laptoase, iar laptele sa fie smantanos". In zona Moldovei Centrale se spunea ca fiecare om "este dator sa bea covasa, in aceasta zi, pentru ca sa fie ferit de strigoi". Asadar, iata cum se pregateste aceasta bautura traditionala de Sf. Andrei care alunga strigoii:
Sursa foto: jurnalul.ro
Sursa articol: reteteculinare.ro
Reteta de salata de pui cu telina si maioneza. Salata de pui cu telina si maioneza reteta simpla. Retete de aperitive. Retete...
Salata de pui cu telina si maionezaReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii