Pe 30 noiembrie il sarbatorim pe Sfantul Andrei, ocrotitorul Romaniei. 
 
Este o sarbatoare importanta, asa ca si noaptea Sfantului Andrei este marcata de traditii si obiceiuri precrestine, privind protectia oamenilor si animalelor, precum si de practici premonitorii si ritualuri de dragoste.
 
De exemplu, fetele de maritat pregatesc si mananc o placinta numita Turtuca, pentru a-si afla ursitul.

Cu o zi inainte de Sfantul Andrei, turtuca se facea foarte sarata, iar fata trebuia sa o manance inainte de culcare, fara sa bea apa.

Astfel, baiatul pe care-l visa ca-i aduce apa, ca sa-i potoleasca setea, era cel care urma sa-i ceara mana de Anul Nou.

Iata cum puteti pregati Turtuca, placinta de Sf. Andrei care prin care fetele isi afla ursitul:

Ingrediente:
 
500 g faina 
250 ml apa  
25 g drojdie 
o lingurita sare 
ulei pentru prajit 
 
Mod de preparare:
 
Drojdia se pune in apa calduta si se amesteca bine. Intr-un castron se pune faina si se face o gropita unde se pune drojdia. Se lasa la crescut timp de 30 minute.
 
Dupa ce a dospit se framanta bine cu faina si sare pana se obtine un aluat potrivit de tare.
 
Aluatul se presara cu faina si se lasa sa mai creasca 40 de minute, pana isi dubleaza volumul. Se taie din el bucati care apoi se modeleaza rotunde si subtiri.
 
Fiecare turtuca se prajeste in ulei sau la cuptor, in functie de preferinta.

Sursa articol: reteteculinare.ro
Sursa foto: monitorulvn.ro
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto