Pe 30 noiembrie il sarbatorim pe Sfantul Andrei, ocrotitorul Romaniei. Este o sarbatoare importanta, asa ca si noaptea Sfantului Andrei este marcata de traditii si obiceiuri precrestine, privind protectia oamenilor si animalelor, precum si de practici premonitorii si ritualuri de dragoste. De exemplu, fetele de maritat pregatesc si mananc o placinta numita Turtuca, pentru a-si afla ursitul. Cu o zi inainte de Sfantul Andrei, turtuca se facea foarte sarata, iar fata trebuia sa o manance inainte de culcare, fara sa bea apa. Astfel, baiatul pe care-l visa ca-i aduce apa, ca sa-i potoleasca setea, era cel care urma sa-i ceara mana de Anul Nou. Iata cum puteti pregati Turtuca, placinta de Sf. Andrei care prin care fetele isi afla ursitul:
Sursa articol: reteteculinare.ro
Sursa foto: monitorulvn.ro

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii