Salamul de Sibiu a devenit al doilea produs autohton romanesc recunoscut la nivel european, dupa Magiunul de Topoloveni. Incepand cu luna martie, doar cinci producatori vor mai putea vinde salamul crud-uscat, realizat dupa o reteta ce dateaza din secolul XIX. De asemenea, e de asteptat ca pretul Salamului de Sibiu sa creasca substantial, dar consumatorii vor avea o garantie a calitatii.
"In grupul de producatori sunt oameni care fac salam de Sibiu de 10, 20 de ani. Nu se admite in salamul de Sibiu decat carne de porc si grasime tare de pe spate. Trebuie sa il maturezi cel putin 70 de zile, mucegaiul trebuie sa fie mucegai (pulberea alba de la exterior), nu se admite faina de orez."
A ajuns sa se numeasca Salam de Sibiu deoarece se vindea cu precadere in vama de la Sibiu, iar cei care veneau aici cautau sa cumpere "salam de la Sibiu, salam de iarna".

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii