Salamul de Sibiu a devenit al doilea produs autohton romanesc recunoscut la nivel european, dupa Magiunul de Topoloveni. Incepand cu luna martie, doar cinci producatori vor mai putea vinde salamul crud-uscat, realizat dupa o reteta ce dateaza din secolul XIX. De asemenea, e de asteptat ca pretul Salamului de Sibiu sa creasca substantial, dar consumatorii vor avea o garantie a calitatii.
"In grupul de producatori sunt oameni care fac salam de Sibiu de 10, 20 de ani. Nu se admite in salamul de Sibiu decat carne de porc si grasime tare de pe spate. Trebuie sa il maturezi cel putin 70 de zile, mucegaiul trebuie sa fie mucegai (pulberea alba de la exterior), nu se admite faina de orez."
A ajuns sa se numeasca Salam de Sibiu deoarece se vindea cu precadere in vama de la Sibiu, iar cei care veneau aici cautau sa cumpere "salam de la Sibiu, salam de iarna".
Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.
Gogosari in sos de mustarRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii