Bucataria moldoveneasca s-a format sub diverse influente: turca, greaca, balcanica, ucraineana si rusa, iar toate acestea au dus la o mixtura interesanta si delicioasa de gusturi.
 
Ca si in bucataria traditional romaneasca, specifica in aceasta regiune este mamaliga. Porumbul a fost introdus in culturile de aici in urma cu 200 de ani, iar de atunci a devenit foarte raspandit prin existenta mamaligii. Aceasta sta alaturi de multe preparate: peste, oua prajite, lapte, branza, slanina, fripturi cu usturoi etc.

Mancarea joaca un rol foarte important pentru cultura Moldovei, fiind recunoscuta ca una dintre cele mai gustoase bucatarii din tara. Mesele satioase din teritoriul lui Stefan cel Mare contin: pastrama, sunca, placinte, colaci, branzeturi, ghiveciuri din legume, mamaliga cu carne, branzeturi sau legume, sarmale, invartita, varzarele, zeama de carne de gaina, fasole cu costita, carnea cu varza acra, parjoale, tocana si multe alte bunataturi menite pentru un festin. 

Aici este locul borsurilor, acrisoare si unice, usor de savurat, cum altundeva nu mai gasesti. Un bors bine facut iti trezeste pofta de viata si de mancare, unde mai pui ca este si sanatos. Unii dintre cei mai buni cozonaci din tara se prepara pe teritoriul acesta al gospodinelor iscusite. Se prepara placinte felurite, branzeturi, musaca sau carnati, toate delicioase. 

Bucatele de peste sau carne se pregatesc in special la gratar, aromate cu lemn de fag, nuc, copac de coarne. Toate gusturile acestea minunate se impletesc minunat si releva o bucatarie bogata in savori, diversa, cu multe influente, dar totusi cu note puternice de originalitate. Bucataria moldoveneasca este foarte puternica in cadrul intregului teritoriu romanesc. 

Care sunt preparatele voastre moldovenesti preferate?
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Dany Simpetru, 06 februarie 2015

    poale in brau

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2012

    Fiind chiar din aceasta zona cunosc mai bine ca oricine originalitatea bucatelor dar si ospitalitatea moldovenilor !

  • pyp392001

    pyp392001 (Maestru bucatar) , 05 septembrie 2012

    Bucataria moldoveneasca S-A DEZVOLTAT, NU S-A FORMAT SUB INFLUENTELE turcilor, etc etc. Ca nu ne au invatat turcii ori rusii sa facem un bors, o mamaliga ori placinte, dar intradevar am "furat" din mirodeniile si din iscusinta lor; "Bucataria moldoveneasca s-a format sub diverse influente: turca, greaca, balcanica, ucraineana si rusa, iar toate acestea au dus la o mixtura interesanta si delicioasa de gusturi."

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2012

    Intr-adevar este o bucatarie deosebita si diversificata...