Nicio masa traditionala de Craciun nu e completa fara un cozonac. E adevarat, cozonacii se prepara destul de greu si necesita destul de mult timp si atentie. Insa, gandeste-te numai la mirosul de cozonac proaspat scos din cuptor si iti vei da seama ca intreaga munca merita si ca sarbatorile de iarna nu sunt la fel fara o felie de cozonac si un pahar de lapte cald.
- Inainte de a te apuca de pregatirea cozonacilor, asigura-te ca in bucatarie este destul de cald si ca toate ingredientele sunt la temperatura camerei.
- Daca faci cozonaci cu nuca, tine minte ca nuca oparita se umfla si isi pierde gustul amar.
- De asemenea, drojdia folosita trebuie sa fie proaspata, iar faina de foarte buna calitate.
- Pentru a fi mai fraged, in aluat se poate adauga o lingura de untura.
- Cand aluatul se desprinde singur de pe mainile tale, abia atunci inseamna ca acesta a fost framantat destul de mult.
- Cozonacii se baga la cuptor abia cand temperatura din acesta a atins cca. 180°C. Abia dupa ce au crescut si incep sa se rumeneasca, se da focul mai incet.
Descopera 20 de retete dupa care sa prepari cei mai buni cozonaci si reteta video de pe Culinar Show:

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii