Nicio masa traditionala de Craciun nu e completa fara un cozonac. E adevarat, cozonacii se prepara destul de greu si necesita destul de mult timp si atentie. Insa, gandeste-te numai la mirosul de cozonac proaspat scos din cuptor si iti vei da seama ca intreaga munca merita si ca sarbatorile de iarna nu sunt la fel fara o felie de cozonac si un pahar de lapte cald.
- Inainte de a te apuca de pregatirea cozonacilor, asigura-te ca in bucatarie este destul de cald si ca toate ingredientele sunt la temperatura camerei.
- Daca faci cozonaci cu nuca, tine minte ca nuca oparita se umfla si isi pierde gustul amar.
- De asemenea, drojdia folosita trebuie sa fie proaspata, iar faina de foarte buna calitate.
- Pentru a fi mai fraged, in aluat se poate adauga o lingura de untura.
- Cand aluatul se desprinde singur de pe mainile tale, abia atunci inseamna ca acesta a fost framantat destul de mult.
- Cozonacii se baga la cuptor abia cand temperatura din acesta a atins cca. 180°C. Abia dupa ce au crescut si incep sa se rumeneasca, se da focul mai incet.
Descopera 20 de retete dupa care sa prepari cei mai buni cozonaci si reteta video de pe Culinar Show:
Reteta de salata de pui cu telina si maioneza. Salata de pui cu telina si maioneza reteta simpla. Retete de aperitive. Retete...
Salata de pui cu telina si maionezaReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii