Nicio masa traditionala de Craciun nu e completa fara un cozonac.

E adevarat, cozonacii se prepara destul de greu si necesita destul de mult timp si atentie.

Insa, gandeste-te numai la mirosul de cozonac proaspat scos din cuptor si iti vei da seama ca intreaga munca merita si ca sarbatorile de iarna nu sunt la fel fara o felie de cozonac si un pahar de lapte cald. 
 
Iti venim si noi in ajutor cu cateva trucuri si secrete pentru a obtine cei mai buni, pufosi si gustosi cozonaci: 

- Inainte de a te apuca de pregatirea cozonacilor, asigura-te ca in bucatarie este destul de cald si ca toate ingredientele sunt la temperatura camerei. 

- Daca faci cozonaci cu nuca, tine minte ca nuca oparita se umfla si isi pierde gustul amar. 
 
- Daca tot suntem la acest capitol, e bine ca drojdia sa nu fie oparita, ci dizolvata in lichide calde, nu fierbinti.

- De asemenea, drojdia folosita trebuie sa fie proaspata, iar faina de foarte buna calitate. 

- Pentru a fi mai fraged, in aluat se poate adauga o lingura de untura.

- Cand aluatul se desprinde singur de pe mainile tale, abia atunci inseamna ca acesta a fost framantat destul de mult. 

- Cozonacii se baga la cuptor abia cand temperatura din acesta a atins cca. 180°C. Abia dupa ce au crescut si incep sa se rumeneasca, se da focul mai incet. 

- In niciun caz nu se deschide usa de la cuptor in primele 20 de minute de coacere. De fapt, este de preferat ca usa cuptorului sa se deschida abia la sfarsit, cand acestia s-au copt.
 
- De asemenea, cozonacii se vor coace foarte frumos daca sub tavi se pune un vas cu apa.
 
- Dupa ce au fost scosi scos din cuptor, cozonacii se lasa la racit in tava, la caldura, feriti de curent. Unele gospodine prefera sa-i inveleasca in prosoape, pentru a incetini racirea si, in acelasi timp, pentru a-i feri de frig. 

Descopera 20 de retete dupa care sa prepari cei mai buni cozonaci si reteta video de pe Culinar Show


Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto