Transilvania Gastronomica - programul festivalului de cultura gastronomica din sudul Transilvaniei

In perioada 1 – 4 septembrie, la Sibiu va avea loc a doua editie a festivalului Transilvania Gastronomica – Food Culture Festival, primul festival de cultura gastronomica pentru sudul Transilvaniei, organizat de Asociatia My Transylvania. Festivalul sustine si incurajeaza cresterea comunitatii celor care apreciaza si promoveaza cultura gastronomica autentica din sudul Transilvaniei, adica consuma produse locale. 

Transilvania Gastronomica - programul festivalului de cultura gastronomica din sudul Transilvaniei

De la brunch-uri pregatite de localnici, cine cu retete vechi de 150 de ani reinterpretate, degustari de la micii producatori, momente culinare si culturale in Piata Cibin, sesiuni de live cooking pana la concursuri pentru public si dezbateri pe tema noii bucatarii transilvanene (New Transylvanian Cuisine), evenimentele se adreseaza atat publicului larg si curios cat si specialistilor.

Program:

PIATA CIBIN

Acces liber

4 zile tematice / 10:00 – 16:00 / 1 - 4 Sept.

Fructe & dulceata, branzeturi, legume, zacusca si muraturi

FESTIVAL @ REDAL EXPO 10 Lei / Adulti, copii <12 ani gratuit

2 zile / 13:00 - 19:00 / 3 si 4 Sept.

Scena de live cooking

Live cooking – retete vechi de 150 de ani reinterpretate

Lansare SIBIU CITY MENU si marca colectiva GUST LOCAL

Lansarea unui produs emblematic pentru Sibiu

Concurs Young European Chef Award

Concurs pentru public: Gustari - Ce mai buna zacusca

Noua bucatarie transilvaneana

Zona de degustari

Întalnire cu producatorii: degustari si vanzare de produse locale

REVINO - Salon de vinuri din Transilvania & Oltenia; băuturi locale

VERDE de Transilvania – coltul vegan & vegetarian

Dulciuri si patiserie artizanala

Pranz – retete din Sibiu City Menu oferite de restaurante

Miniexpozitie - industria de evenimente

Standuri info: Slow Food Sibiu, Asociatia Judeteana de Turism Sibiu

RESTAURANTE SIBIENE

Evenimente culinare – participare in baza unei rezervari confirmate

Joi, 1 septembrie

Bistro Jules - ora 13:00: Brunch cu specialitati rurale din zona Sibiului [Rural County Brunch] - retete tipice din Marginimea Sibiului, Valea Hartibaciului si Podisul Tarnavelor

Syndicat Gourmet - ora 19:00: Cina Gourmet [Gourmet Dinner] - preparate bazate pe produse de sezon vinete, branza si rosii

Vineri, 2 septembrie

Bistro Jules - ora 19:00: Bucate boieresti din Romania [Manor Cuisine of Romania]: re'ete boieresti reinterpretate

Sambata, 3 septembrie

Restaurantele Hochmeister, La Pasaj si Bistro Jules: Cina in cetate [Dinner in the citadel]: meniuri inspirate de locatii deosebite si povestea celor care au locuit acolo din centrul cetatii Sibiu

Duminica, 4 septembrie

TBA / Gustul Transilvaniei [Taste of Transylvania]: specialitati ale diverselor comunitati etnice din Transilvania

SIBIU CITY MENU

10 restaurante participante – Retete vechi de 150 de ani, reinterpretate

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul.

Tort cu ciocolata si caise
Lasagna cu vită și ciuperci

Lasagna cu vită și ciuperci

Lasagna cu vită și ciuperci
Prajitura usoara cu caise si zmeura

Prajitura usoara cu caise si zmeura

Se mixeaza albusurile cu 150 gr zahar si 6 linguri de apa.

Prajitura usoara cu caise si zmeura