In perioada 1 – 4 septembrie, la Sibiu va avea loc a doua editie a festivalului Transilvania Gastronomica Food Culture Festival, primul festival de cultura gastronomica pentru sudul Transilvaniei, organizat de Asociatia My Transylvania.

Festivalul sustine si incurajeaza cresterea comunitatii celor care apreciaza si promoveaza cultura gastronomica autentica din sudul Transilvaniei, adica consuma produse locale. 

De la brunch-uri pregatite de localnici, cine cu retete vechi de 150 de ani reinterpretate, degustari de la micii producatori, momente culinare si culturale in Piata Cibin, sesiuni de live cooking pana la concursuri pentru public si dezbateri pe tema noii bucatarii transilvanene (New Transylvanian Cuisine), evenimentele se adreseaza atat publicului larg si curios cat si specialistilor.

Program:
PIATA CIBIN
Acces liber

4 zile tematice / 10:00 – 16:00 / 1 - 4 Sept.
Fructe & dulceata, branzeturi, legume, zacusca si muraturi  

FESTIVAL @ REDAL EXPO 10 Lei / Adulti, copii <12 ani gratuit
2 zile / 13:00 - 19:00 / 3 si 4 Sept.

Scena de live cooking
Live cooking – retete vechi de 150 de ani reinterpretate
Lansare SIBIU CITY MENU si marca colectiva GUST LOCAL
Lansarea unui produs emblematic pentru Sibiu
Concurs Young European Chef Award  
Concurs pentru public: Gustari - Ce mai buna zacusca
Noua bucatarie transilvaneana

Zona de degustari
Întalnire cu producatorii: degustari si vanzare de produse locale
REVINO - Salon de vinuri din Transilvania & Oltenia; băuturi locale
VERDE de Transilvania – coltul vegan & vegetarian
Dulciuri si patiserie artizanala
Pranz – retete din Sibiu City Menu oferite de restaurante
Miniexpozitie  - industria de evenimente
Standuri info: Slow Food Sibiu, Asociatia Judeteana de Turism Sibiu


 
RESTAURANTE SIBIENE
Evenimente culinare – participare in baza unei rezervari confirmate

Joi, 1 septembrie
Bistro Jules - ora 13:00: Brunch cu specialitati rurale din zona Sibiului [Rural County Brunch] - retete tipice din Marginimea Sibiului, Valea Hartibaciului si Podisul Tarnavelor

Syndicat Gourmet - ora 19:00: Cina Gourmet [Gourmet Dinner] - preparate bazate pe produse de sezon vinete, branza si rosii

Vineri, 2 septembrie
Bistro Jules - ora 19:00: Bucate boieresti din Romania [Manor Cuisine of Romania]: re'ete boieresti reinterpretate

Sambata, 3 septembrie
Restaurantele Hochmeister, La Pasaj si Bistro Jules: Cina in cetate [Dinner in the citadel]: meniuri inspirate de locatii deosebite si povestea celor care au locuit acolo din centrul cetatii Sibiu

Duminica, 4 septembrie
TBA / Gustul Transilvaniei [Taste of Transylvania]: specialitati ale diverselor comunitati etnice din Transilvania

SIBIU CITY MENU
10 restaurante participante – Retete vechi de 150 de ani, reinterpretate 

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto