Mancarea din vis. Dintr-un vis italian

Visul e la fel de frumos ca realitatea aici. Dar mancarea, mancarea chiar depaseste imaginatia. Chiar daca are una dintre cele mai raspandite bucatarii de pe glob, Italia pastreaza ce e mai bun acasa. Ai mancat pizza sau paste de sute de ori, dar, de fapt, nu ai mancat niciodata pizza sau paste cu adevarat. Iar asta este doar inceputul cunoscut al povestii.

Mancarea din vis. Dintr-un vis italian

In Roma, pizza este regina. Mai ales ca aici este diferita de restul Italiei. In centru, savurati cafeaua, in timp ce priviti trecatorii, ruinele antice sau porumbeii. Mancarea cautati-o, insa, in restaurantele mai ascunse, de pe stradute ocolitoare. Descoperiti adevarata savoare in localuri simple, care pregatesc, insa, surprize extraordinare in bucatarie.

Cand ai chef de o pizza adevarata, urca-te in avion si alege o oferta dintre cele de mai jos:

Gusturile simple sunt intampinate la Milano. Aici, aperitivele sunt cele mai cunoscute. Nu va sfiiti sa cereti salamuri fine, inclusiv salamul di Milano, branzeturi ca Grana Padano, Gorgonzola, Crescenza sau Stracchino. Tratoriile, hanurile si restaurantele va asteapta cu mâncaruri traditionale milaneze: Risotto alla Milanese, cassouela si, pentru curajosi, Milanese cutlet.

Daca vrei niste mancare italiana adevarata, fa o plimbare pana la Milano. Te poti odihni, apoi, intr-unul din hotelurile de aici:

Peste cu mamaliguta. Suna cunoscut. Il gasiti la Venetia. Marinarea pestelui este specifica in aceasta zona a Italiei. Supele de sepie, calamari sau caracatite si risotto-ul de peste au aici retete unice. La final, un tiramisu extravagant. Cel mai ostetantiv dintre toate acestea, este, insa, decorul. Pentru ca frumusetea deschide toate simturile.

Gusturile se discuta, e adevarat. Dar privelistea din Venetia are un farmec incontestabil. Pentru o cina magica, vino in orasul dintre ape.

Acest articol este parte din seria “Destinatii europene pe care merita sa le vezi”, un parteneriat intre Gustos si Vola. Poti alege city-break-uri in alte 50 de orase din lume.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise