Dulciurile cu ciocolata sunt excelente oricand, dar mai ales in sezonul rece. Pentru ca unele persoane sarbatoresc Ziua Indragostitilor in aceasta perioada, ne-am gandit ca este si un rasfat savuros pentru o cina romantica.

Va prezentam un deliciu de ciocolata cu unt de arahide si glazura.

Ingrediente


250g faina
375g zahar pudra
1 lingurita de bicarbonat de sodiu
250g unt
50g pudra de cacao
250ml de lapte batut
2 oua, batute
1 lingurita de esenta de vanilie
375g de unt de arahide
Glazura:
125g de unt
4 linguri de pudra de cacao
80ml de lapte batut
500g zahar pentru glazura
1 lingurita de esenta de vanilie

Mod de preparare

Amestecati faina, zaharul pudra si bicarbonatul de sodiu intr-un bol mare si puneti deoparte.

Topiti 250g de unt intr-o tigaie; adaugati cele 50g de cacao. Adaugati laptele batut  si ouale pana se amesteca bine. Gatiti la foc mediu, amestecand constant, pana ce amestecul incepe sa fiarba. Adaugati faina, amestecand pana devine moale. Adaugati 1 lingurita de esenta de vanilie. Turnati amestecul de blat intr-o tava de tort de 20x30cm, tapetata cu faina in prealabil.

Coaceti la 180 C / gaz 4 pentru 20-25 de minute sau pana ce la inserarea unei scobitori in blat acesta iese curat. Lasati la racit pentru 10 minute apoi ungeti cu untul de arahide blatul cald. Lasati sa se raceasca complet. Raciti complet.

Pentru glazura: combinati 125 g de unt, 4 linguri de cacao, zaharul si 80 ml de lapte batut intr-o tigaie mica. Aduceti la punctul de fierbere, la foc mediu, amestecand constant pana devine foarte cremoasa.  Adaugati o lingurita de esenta de vanilie. Puneti pe deasupra tortului uns cu unt de arahide glazura de ciocolata. Pentru servire, taiati in cubulete.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Roxana Streinu (Bucatar) , 05 februarie 2012

    Dar blatul se taie sau ramane intreg si doar deasupra se adauga totul?! :( ca reteta nu spune nimic despre taiere , insa poza e cu straturi . Va multumesc! Chiar vreau sa-l incerc :p

  • Fara foto

    sieugatesc (Bucatar) , 25 februarie 2011

    Nu stiu care este Problema... Dacä nu vä place cu atita Unt , inlocuitil.... Credeti cä dacä mergeti intro Cofetärie si mincati ceva bun , este totl fäcut Low Fat ??? eu cred cä nu.... Combinatia este grozavä...

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 12 februarie 2011

    Trebuie sa fie gustos dar intradevar este prea mult unt-poate se poate schimba ceva la glazura -eu cred ca in loc de unt si lapte batut se poate folosi smantina de frisca cu cacao si numai 50 gr de unt ca sa se stringa.

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

    pare un tort foarte bun Mary are dreptate ,untul de arahide e cu totul altaceva

  • Fara foto

    doina irimia,Doina I., (Bucatar sef) , 11 februarie 2011

    prea mult unt,cred ca ai gresit reteta nu am mai vazut o preajitura cu atata unt

  • Mary

    Mary (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

    Din cate inteleg eu, sunt in total 375 g de unt: 250 de pentru blat si 125 pentru glazura. Restul de 375 de unt este de arahide (untul de arahide este diferit de cel preparat din lapte). In niciun caz nu este vorba despre un total de 750g unt. :) Oricum, pare delicios.

  • Cristina

    Cristina (Chef de cuisine) , 10 februarie 2011

    Asta ar fi o bomba calorica la puterea 10! dar arata fenomenal rezultatul final, sincer!Sa fim lamurite cu cantitatea de unt ca luni o comit!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 10 februarie 2011

    750g unt in total' Sau nu mai vad bine? Indiferent de bunatate dar o prajitura cu atata unt n-am mai mancat; Sigur este o greseala:)