Trucuri pentru prepararea fripturii de porc de Craciun

Ca sa pregatesti cea mai gustoasa si reusita friptura de porc pentru Craciun, trebuie sa tii cont de urmatoarele trucuri:

Trucuri pentru prepararea fripturii de porc de Craciun

Preincalzeste cuptorul la o temperatura de peste 200 de grade.

Pune carnea timp de 30 de minute, apoi redu temperatura la 160 de grade si mai las-o cate 50 de minute pentru fiecare kilogram de carne.

Dupa ce e gata, las-o să se odihneasca o jumatate de ora inainte de feliere, pentru ca sucurile sa se distribuie uniform.

Cu ce mirodenii o asociezi? Cele mai potrivite sunt cele puternice, parfumate, cum ar fi: ceapa, usuroiul, slanina afumata, cimbrul, enibaharul, coriandu seminte.

Pentru carnea de porc, cele mai potrivite glazuri sunt cele cu miere si mustar.

Pentru fragezire poti folosi orice tip de alcool, de la bere, la vin rosu sau alb, vinuri fortifiate (Marsala, Porto, Madeira) sau chiar lichior si rachiu, dupa gust.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor