Ca sa pregatesti cea mai gustoasa si reusita friptura de porc pentru Craciun, trebuie sa tii cont de urmatoarele trucuri:
Pune carnea timp de 30 de minute, apoi redu temperatura la 160 de grade si mai las-o cate 50 de minute pentru fiecare kilogram de carne.
Dupa ce e gata, las-o să se odihneasca o jumatate de ora inainte de feliere, pentru ca sucurile sa se distribuie uniform.
Cu ce mirodenii o asociezi? Cele mai potrivite sunt cele puternice, parfumate, cum ar fi: ceapa, usuroiul, slanina afumata, cimbrul, enibaharul, coriandu seminte.
Pentru carnea de porc, cele mai potrivite glazuri sunt cele cu miere si mustar.
Pentru fragezire poti folosi orice tip de alcool, de la bere, la vin rosu sau alb, vinuri fortifiate (Marsala, Porto, Madeira) sau chiar lichior si rachiu, dupa gust.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii