Bauturi originale pentru Craciun

Fiecare masa de Craciun are aceleasi tipuri de bauturi, aproape in fiecare casa. De la paharelul de tarie la aperitiv, la vinul ce insoteste friptura si la sampania de la sfarsit, foarte rar ne incumetam sa servim ceva mai original sau exotic in aceasta zi. Daca te simti curajos, Gustos.ro ti-a pregatit niste retete de bauturi pe care le poti prepara singur si de care invitatii tai nici nu au auzit!

Bauturi originale pentru Craciun

Punch de sampanie

Ingrediente:

10 cesti de capsuni proaspete, o ceasca si jumatate de suc de ananas, ¾ dintr-o ceasca de suc de lamaie, proaspat stors, ¾ dintr-o ceasca de zahar superrafinat, o sticla de sampanie sau vin spumos, rece.

Mod de preparare:

Cel putin cu 6 ore inainte de petrecere, pregateste cuburile de gheata cu capsuni. Spala capsunile, apoi plaseaza cate o capsuna in fiecare compartiment al unui aparat de facut cuburi de gheata. Umple cu apa si apoi ingheata.

Pentru a prepara punch-ul, pune restul de capsuni intr-un blender si amesteca-le, pana cand au consistenta unui piure. Apoi, toarna amestecul intr-un bol de punch, adauga sucul de ananas, sucul de lamaie si zaharul. Acopera si tine la frigider. Chiar inainte sa servesti, adauga sampania si cuburile de gheata cu capsuni.

Cafea Brulot

Ingrediente:

patru cuisoare intregi, un baton de scortisoara, sucul de la 2 portocale mari, sucul de la o jumatate de lamaie, 8 lingurite de zahar, 4 cesti de cafea fierbinte, tare, o jumatate de ceasca de brandy, o patrime de ceasca Curacao (sau alt lichior pe baza de portocale)

Mod de preparare:

Creeaza o “punguta” de condimente, adaugand cuisoarele si scortisoara intr-o bucata de tifon, pe care trebuie sa o legi la gura cu un fir de bumbac. Intr-o tigaie, combina sucul de portocale cu cel de lamaie, zaharul si punguta cu condimente. Adauga o ceasca din cafea si brandy-ul plus curacao. Fierbe, fara sa acoperi tigaia, la foc mediu pentru 5 minute, amestecand pana cand zaharul se dizolva si amestecul e fierbinte. La sfarsit, scoate punguta cu condimente. Stand la o distanta mai mare de tigaie, aprinde un chibrit si flambeaza amestecul, apoi adauga restul de cafea si toarna in cesti.

Sangria

Ingrediente:

doua sticle de vin rosu, sec, doua cesti de suc de portocale proaspat, o patrime de ceasca de zahar superrafinat, 4 piersici mari, taiate in felii subtiri, 2 portocale medii, taiate in felii subtiri, o lamaie mare, taiata in felii subtiri, o ceasca de apa minerala, doua linguri de brandy (optional).

Mod de preparare:

Intr-un vas mai mare, amesteca vinul, sucul de portocale si lamaie, zaharul, piersicile, portocalele si lamaia. Acopera si tine la frigider pentru cel putin o ora sau chiar peste noapte. Cand servesti, adauga si apa minerala si brandy-ul. Toarna in pahare si adauga gheata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise